22 Mart 2013, Cuma 08:08:57

İLKİ YAŞADILAR...

Dünya Yaşlılar Haftası etkinlikleri kapsamında hiç binmedikleri uçağın kokpit koltuğuna oturan yaşlılar, İstanbul turu attı. Uçuş simülatörüyle İstanbul’u ilk kez havadan gezen yaşlılar, yaşadıkları heyecanla sevinç çığlıkları attı.
  • Hehehehe :) biz egitimdeyken sorumlular gelmişti kokpiti görmek için, Herhalde ön görüşme içindi

Bağcılar Belediyesi, 18-24 Mart Dünya Yaşlılar Haftası dolayısıyla yaşlı çiftlere unutulmayacak bir deneyim yaşattı. Düzenlenen etkinlikle yaşlılar, uçuş simülatörüyle kokpit koltuğunda İstanbul turu attı. Daha önce uçağa bile binmediklerini belirten yaşlılar, uçağı kendileri kullanınca büyük heyecan yaşadı. Sırayla simülatöre binerek uçuş heyecanı yaşayan çiftler, ilk yaşadıkları bu deneyimden büyük mutluluk duyduklarını belirttiler. Kokpit koltuğunda ilk kez İstanbul’u gördüğünü ifade eden Nurgül Şengül, “Çok zevkli, çok heyecanlı. Ben kullandım, çok mutluyum” dedi.

Eşi Feti Şengül ise, “Ben kullanacağım diye geldim ama hanıma kaldı. İlk defa pilot kabinindeydik. İstanbul Boğazı’nda gezdik. Ondan sonra da inişe geçtik. Çok güzeldi, harikaydı. Bu mutluluğu yaşattığı için Bağcılar Belediyemize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

İlk defa uçağa bindiğini belirten 58 yaşındaki Mükerrem Ergökşen de, kokpit koltuğuna oturarak, “Çok mutluyum. İlk defa uçağa biniyorum. Uçağa binme şansım hiç olmadı. Bugün ilk defa deneyeceğiz. Hiç yok zaten” derken, eşi Fahrettin Ergökşen simülatöre binmeden önce korktuğunu belirterek, “Yalnız buradaki sevgi ve yakınlık beni ateşledi, rahatlattı. Korkmuyorum” diye konuştu.

Pilotun talimatlarından sonra uçuşa geçen Mükerrem Ergökşen, yaşadığı heyecanla sevinç çığlıkları attı. İstanbul’u ilk kez havadan gezen Ergökşen, kokpitteki hakimiyetiyle de usta pilotlara taş çıkarttı.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, yaşlıların mutluluğunun kendileri için büyük önem taşıdığını belirterek, “Bağcılar Belediyesi olarak, Bağcılar’da huzur ve mutluluğu hedefliyoruz. Bunu hedeflerken de Bağcılar’da yaşayan herkesin bireysel mutluluğa ulaşması en büyük arzumuz. Sanal ortamda bir uçak turu kendilerine ikram ettik. Onların da düşüncelerini ve heyecanlarını burada aldık” diye konuştu.

Bağcılarlı yaşlıları tesislerinde ağırlayan Uluslararası Uçuş Eğitim Merkezi (IFTC) kaptanlarından Cengiz Arbaç ise, “Burası havayolu pilotlarına eğitim veren o gerçeklikte bir eğitim tesisi” dedi.

İLKİ YAŞADILAR...

Yorumlar

IFTC ~ 11 yıl önce
Hehehehe :) biz egitimdeyken sorumlular gelmişti kokpiti görmek için, Herhalde ön görüşme içindi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000