14 Şubat 2014, Cuma 07:50:06

İLKİ TALAS'TA AÇILACAK

AK Parti Talas Belediye Başkan Adayı Mustafa Palancıoğlu, Türkiye’nin ilk kamu Havacılık Lisesi'nin Talas’ta açılacağını bildirdi.
  • Konyayada açılmasına da istiyoruz
  • Talas neresi?Kayseri Talas mı?
  • Uçak gören bir SHYO mezunuymuşsunuz bakın memnun oldum fakat SHYO mezunları uçak görmüyor diye yazmışsınız. Demek ki hem SHYO mezunu olup hemde uçak görülebiliyormuş. Neyse konu bu değil ben diğer yorumlarınıza istinaden o yazıyı yazdım size. Ayrıca lise konusundaki görüşünüze bende katılıyorum. SHYO okullarının kalitesi arttırılmalı, iş olanağı liseler-TYP kursları gibi üretkenlik dehası fikirlerle baltalanmamalı.
  • Ben bir sivil havacılık yüksek okulu mezunuyum. O hiç uçak görmeyen kim acaba? Ben bir seneye yakın eğitimimi uçaklarda tamamladım. B737-800,400 A320, A777 ve dahası. Her şeyi başkasından beklediğiniz sürece basarisiz olmaya mahkumsunuz. Üniversite mezunları işsizken bu liselerin açılması da çok mantıksız ayrıca.
  • @Android Uygulaması: Sivil Havacılık Yüksekokullarının teknik donanımı (sizin deyiminizle uçak görmeden mezun oluşu) azdır, doğrudur. Devlet şimdiye kadar hangi okuluna tam donanımlı laboratuvar yapmıştır ki kalkıp bir B787-800'ü üzerinde çalışılsın diye okulun hangarına koysun? Imkanlarımız fazla olsun bizde isterdik. Fakat üniversiteler meslek liselerindeki gibi çok sık uygulama yaptırmaz aksine, sizin deyiminizle bizlere BOŞ EĞİTİM VEREREK diferansiyel denklemler, termodinamik, aerodinamik, uçuş kinematiği, akışkanlar mekaniği vb. dersleri anlatarak, hesaplama yapmamızı, yorumlamamızı ve araştırmamızı ister. Mühendislik ünvanı istememizin sebebi ve üniversitelerin amacı budur. SHYO'da okuyanlar ÖSS'de derece yapmış insanlardır. Her başlık altında yorumlarınızı görüyorum. Bir insanın her konuda bilgisi olamaz. Kelimelerinizi seçerken lütfen özen gösterin.
  • Arkadaslar liselerde bulunan uçak bakım teknisyenligi bölümü mezunlarının %90 ı teknisyen olarak havayolu şirketlerinde ise başlıyor. ( özellikle THY ) Is bulamayanlar ise egitim hayatı boyunca uçak dahi görmeden mezun olan sivil Havacilik yüksek Okulu mezunları.
  • Okulları Milli Eğitim Bakanlığı kontrolünden çıkarıp belediyelere mi verdiler? Her rengi boyadınız fıstık yeşili kaldı derler Kayseride. Nitelikli iş dediğiniz de sizden torpili varsa TGS yoksa Çalebi Havaş üçgeninde üniformalı marabalık. Marabayı beğenmediğimden değil de adını değiştirmeyin. Bakkal Market oldu, Berber Kuaför oldu. Maraba nitelikli personel oldu.
  • kapodokya meslek yüksek okulu öğrencileri iş araken lise mezunlarını bu sektörde nasıl ve ne tür bir belge ile çalıştıracaklar. THK. üniversityesi gibi iş garantisi verebilicekler mi acaba? seçim vaadi değil bu konuda kiminle iş birliği yapacaklarını söylesinler.
  • Sivil havacilik okulların hali belli iken birde bos eğitimler zincirine veren lisemiz eksikti, bu ise kalkisan arkadaşlara su sorunun cevabini nasip verirler merakla bekliyorum; mezun olan arkadaşlara bu isi yapabilecek yetki belgesini başka bir değişle nasul bir sertifika verecekler (diploma değil) bilenlere danisip bu isi nasil olduğunu öğrenin çocuklara boşa hayal kurdunmayin sevgiler saygilar

AK Parti Talas Belediye Başkan Adayı Mustafa Palancıoğlu, Türkiye’nin ilk kamu Havacılık Lisesi'nin Talas’ta açılacağını bildirdi.

Adaylığının açıklanmasının ardından, Türkiye genelinde ses getirecek projelere imza atacaklarını belirten Palancoğlu, açıkladığı projelerle, projeci kimliğini ortaya koymaya devam ediyor. Daha önce katıldığı televizyon programlarıyla birçok projesini açıklayan ve Talas halkını heyecanlandıran Palancıoğlu, çok konuşulacak bir projeyi daha hayata geçirmeye hazırlanıyor. Palancıoğlu, "Talas Havacılık Lisesi’’ kurulacağını açıkladı.

Havacılık sektörünün son yıllarda göstermiş olduğu gelişime dikkat çeken Palancıoğlu, "Havacılık sektöründe gösterilen gelişmeler, bu sektörde çalışacak personele olan talebi oldukça artırmıştır. Bu nedenle Talas Havacılık Lisesi’nin ilçemizde kurulması ve havacılık sektörünün ihtiyaç duyduğu yer hizmetleri, kabin hizmetleri ve lojistik hizmetleri gibi alanlarda çalışacak kişilerin yetiştirilmesi mümkün olacak. Türkiye’deki ilk kamu havacılık lisesi olacak okulun yapımıyla birlikte sektörün kalifiye eleman sorunu çözüleceği gibi, gençlerimizin daha nitelikli işlerde çalışmasına olanak sağlanacak’’ dedi.

İLKİ TALAS'TA AÇILACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

muhammet paytar ~ 9 yıl önce
Konyayada açılmasına da istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Talas neresi?Kayseri Talas mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sivil Havacılık ~ 10 yıl önce
Uçak gören bir SHYO mezunuymuşsunuz bakın memnun oldum fakat SHYO mezunları uçak görmüyor diye yazmışsınız. Demek ki hem SHYO mezunu olup hemde uçak görülebiliyormuş. Neyse konu bu değil ben diğer yorumlarınıza istinaden o yazıyı yazdım size. Ayrıca lise konusundaki görüşünüze bende katılıyorum. SHYO okullarının kalitesi arttırılmalı, iş olanağı liseler-TYP kursları gibi üretkenlik dehası fikirlerle baltalanmamalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ben bir sivil havacılık yüksek okulu mezunuyum. O hiç uçak görmeyen kim acaba? Ben bir seneye yakın eğitimimi uçaklarda tamamladım. B737-800,400 A320, A777 ve dahası. Her şeyi başkasından beklediğiniz sürece basarisiz olmaya mahkumsunuz. Üniversite mezunları işsizken bu liselerin açılması da çok mantıksız ayrıca.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sivil Havacılık ~ 10 yıl önce
@Android Uygulaması: Sivil Havacılık Yüksekokullarının teknik donanımı (sizin deyiminizle uçak görmeden mezun oluşu) azdır, doğrudur. Devlet şimdiye kadar hangi okuluna tam donanımlı laboratuvar yapmıştır ki kalkıp bir B787-800'ü üzerinde çalışılsın diye okulun hangarına koysun? Imkanlarımız fazla olsun bizde isterdik. Fakat üniversiteler meslek liselerindeki gibi çok sık uygulama yaptırmaz aksine, sizin deyiminizle bizlere BOŞ EĞİTİM VEREREK diferansiyel denklemler, termodinamik, aerodinamik, uçuş kinematiği, akışkanlar mekaniği vb. dersleri anlatarak, hesaplama yapmamızı, yorumlamamızı ve araştırmamızı ister. Mühendislik ünvanı istememizin sebebi ve üniversitelerin amacı budur. SHYO'da okuyanlar ÖSS'de derece yapmış insanlardır. Her başlık altında yorumlarınızı görüyorum. Bir insanın her konuda bilgisi olamaz. Kelimelerinizi seçerken lütfen özen gösterin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Arkadaslar liselerde bulunan uçak bakım teknisyenligi bölümü mezunlarının %90 ı teknisyen olarak havayolu şirketlerinde ise başlıyor. ( özellikle THY ) Is bulamayanlar ise egitim hayatı boyunca uçak dahi görmeden mezun olan sivil Havacilik yüksek Okulu mezunları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MEB mi Belediyemi. ~ 10 yıl önce
Okulları Milli Eğitim Bakanlığı kontrolünden çıkarıp belediyelere mi verdiler? Her rengi boyadınız fıstık yeşili kaldı derler Kayseride. Nitelikli iş dediğiniz de sizden torpili varsa TGS yoksa Çalebi Havaş üçgeninde üniformalı marabalık. Marabayı beğenmediğimden değil de adını değiştirmeyin. Bakkal Market oldu, Berber Kuaför oldu. Maraba nitelikli personel oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cemil sönmez ~ 10 yıl önce
kapodokya meslek yüksek okulu öğrencileri iş araken lise mezunlarını bu sektörde nasıl ve ne tür bir belge ile çalıştıracaklar. THK. üniversityesi gibi iş garantisi verebilicekler mi acaba? seçim vaadi değil bu konuda kiminle iş birliği yapacaklarını söylesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 10 yıl önce
Sivil havacilik okulların hali belli iken birde bos eğitimler zincirine veren lisemiz eksikti, bu ise kalkisan arkadaşlara su sorunun cevabini nasip verirler merakla bekliyorum; mezun olan arkadaşlara bu isi yapabilecek yetki belgesini başka bir değişle nasul bir sertifika verecekler (diploma değil) bilenlere danisip bu isi nasil olduğunu öğrenin çocuklara boşa hayal kurdunmayin sevgiler saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000