14 Temmuz 2018, Cumartesi 11:01:14

İlker Aycı: "Yerde uçak kalmadı, ek sefer koyamıyoruz"

Turizmdeki rekorlarla birlikte Bodrum başta olmak üzere bazı bölgelerdeki talebe yetişemediklerini belirten THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Yerde uçak kalmadı. Tüm uçaklar seferde. Ek sefer koyamıyoruz ama alternatiflere bakıyoruz” dedi.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Akademiyi de kaldiralim!! Buradaki bunak askerlerle bu egitim tehlikeli bir Hal aliyor !!! Sessiz cigliklarimizi duyan yok!! yetersiz askerlerden niye hala berbat ucus egitimleri aliyoruz.???? Acikca yaziyoruz; biz burda ucus line ucak gibi konularda cok yetersiz egitim aliyoruz , Kabul ediyoruz biz buradaki bu egitim kadrosu , ne oldugunu bilmedigimiz ve odama girmeyin diye kapisina yazi Asan, tek kelimele iletisim kuramadigimiz bir basucus hocasina mahkum edildik!!! Kendi aralarinda eski askerlik gunlerini oynayan bir avuc yasli askerin oyununda boguluyoruz!!!!! Pilotaj hatalari artacak Cunku bu aydin akademi bosuna kocaman 2 sene zaman kaybi!!!! Biri ilgilensin !! Sikayet edeni fisliyorlar!!! Haberlerde thy buyuyor , thy Iyi isler yapiyor okuyoruz da, thy nin bu gelisimsel kalitesi aydinda yok!!! Cok mu zor azicik ingilizce bilen, uc bes line bilgisi olan ve Sabah gunaydin hocam dediginde suratina bakacak ucus hocasi bulmak??? Tuzcu gitsin artik!! Sabahlari Binada avazi ciktigi kadar sebepsiz bagiran adamlar gitsin!!! Profesyonel bir egitim istiyoruz hepsi bu!!!!!!
  • Yerde uçak kalmadı Pilotlarında ayakta duracak hali kalmadı Yorgunluk uykusuzluk Maddi değerlerin önüne geçti Sorumlusu kimdir bilen varsa açıklasın
  • Almanyada almanlar türkiyeyi tercih ediyor. Sebebi ucak fiyati degil 500eurocuk ile baska yerde 2 gün tatil yapmak var veya türkiyede 7 gün full pension 5 yildiz tatil yapmak var. Ekonomy bitmis memlekette. Neyse bana ne. Benimde cebimde euro var yakinda 6tl den bozduracm yipiiieee
  • Allah sirketimizi hep en uste tasisin
  • Böyle konuşuyorsun sonra da en ufak bir krizde tehaye sen ve senin gibi muhteşem ! yöneticiler ! sayesinde yaprak gibi sallanıyor acısını da çalışandan çıkarıyorsun torpilli ilker !
  • Sürekli sikayet begenmeme....Gidin ryan da ucun ozaman.Asgari ücretli calisan ne yapsin ozaman.....
  • Calisanlarin akim gucu dustu, paramizi verin
  • Kurun geldiği seviye ortadaysa bizim borçlar da ortada. Bir el atıverin
  • 637 Ekonomi dediğin birkez, BUSINESS bilet. Economi sorgulama yaptığında, yer olmadığında mecburen gidip BUSINESS yüksek sınıftan sana öneriyor. Sen de sanıyorsun ki EKONOMİ... Sistemdeki ücretlere bir bakın, Y/cl (en yüksek economy ücreti) kaç TL. sonra sallayın.

Turizmdeki rekorlarla birlikte Bodrum başta olmak üzere bazı bölgelerdeki talebe yetişemediklerini belirten THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Yerde uçak kalmadı. Tüm uçaklar seferde. Ek sefer koyamıyoruz ama alternatiflere bakıyoruz” dedi.

Vatan Gazetesi'nde yer alan habere göre; Türkiye turizmde tarihi rekorlara hazırlanırken buradaki hareketlilik hava trafiğine de yansıdı. Hava meydanları hem iç hatlardan hem de dış hatlardan gelen uçaklarla dolup taştı. Özellikle güney bölgelerdeki hava limanları turizmin etkisiyle belki de bu yıl kapasitelerinin kat kat üzerinde çalışmaya başladı.

Bodrum, İzmir ve Antalya gibi güneydeki havalimanları yerli ve yabancı turistin ilgisi ile talebe karşılık veremez hale geldi. Yoğunluk nedeni ile fiyatlar da zirveyi gördü. Öyle ki İstanbul-Bodrum hattında ekonomi sınıfı biletlerde ücretler 627 liraya, İstanbul-İzmir ve İstanbul-Antalya hattında ekonomi sınıfı biletler 637 liraya kadar çıktı. Bu hatlarda en ucuz biletlerin fiyatı da ortalama 350-400 lira oldu.

Yerde uçak kalmadı

Bodrum ve diğer tatil bölgelerinde bu yıl turizmdeki ivmelenme ile aşırı bir ilgi ile karşılaştıklarını söyleyen Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Yoğunluk karşısında tüm alternatifleri kullanmaya çalışıyoruz. Türk Hava Yolları olarak şu anda boşta bekleyen uçağımız yok. Bütün uçaklarımız faal halde hatlarda çalışıyor. Ek sefer koyamıyoruz ama talebe karşı ne yapabiliriz diye diğer seçenekleri değerlendiriyoruz” dedi.

% 80’lik tarihi doluluk

Türk Hava Yolları (THY), Ocak-Haziran 2018 döneminde yüzde 80.4 ile tarihinin en yüksek ilk yarı yıl doluluk oranına ulaştı. Ocak-Haziran 2017 döneminde 30.3 milyon olan toplam yolcu sayısı, 2018 yılının aynı döneminde yüzde 17.8 artışla 35.6 milyona çıktı. THY’nin toplam yolcu sayısı Haziran 2018’de geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 10.6 artarak 6.3 milyona yükseldi. Yolcu sayısındaki artış iç hatlarda yüzde 14.5, dış hatlarda yüzde 7.8 oldu. 

Yeni rekor geliyor

Güney bölgelerde bilet fiyatlarının yüksek olmasına değinen İlker Aycı, “Fiyatlar son dönemde çok yüksek ama bu bizim elimizde değil. Hem kurun geldiği seviye hem de petrol fiyatlarındaki artış ortada. Bu konuda yapacak bir şey yok” şeklinde konuştu. 2018’in ilk yarısında yolcu trafiğinde tarihi rekor kırdıklarını hatırlatan Aycı, aynı şekilde yılın 2’nci yarısında da bu rekoru daha da geliştireceklerini ve çok büyük bir rekorun kendilerini beklediğini açıkladı.

İlker Aycı: "Yerde uçak kalmadı, ek sefer koyamıyoruz"

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Hasan Yıldız ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aydindaki tafa ~ 6 yıl önce
Akademiyi de kaldiralim!! Buradaki bunak askerlerle bu egitim tehlikeli bir Hal aliyor !!! Sessiz cigliklarimizi duyan yok!! yetersiz askerlerden niye hala berbat ucus egitimleri aliyoruz.???? Acikca yaziyoruz; biz burda ucus line ucak gibi konularda cok yetersiz egitim aliyoruz , Kabul ediyoruz biz buradaki bu egitim kadrosu , ne oldugunu bilmedigimiz ve odama girmeyin diye kapisina yazi Asan, tek kelimele iletisim kuramadigimiz bir basucus hocasina mahkum edildik!!! Kendi aralarinda eski askerlik gunlerini oynayan bir avuc yasli askerin oyununda boguluyoruz!!!!! Pilotaj hatalari artacak Cunku bu aydin akademi bosuna kocaman 2 sene zaman kaybi!!!! Biri ilgilensin !! Sikayet edeni fisliyorlar!!! Haberlerde thy buyuyor , thy Iyi isler yapiyor okuyoruz da, thy nin bu gelisimsel kalitesi aydinda yok!!! Cok mu zor azicik ingilizce bilen, uc bes line bilgisi olan ve Sabah gunaydin hocam dediginde suratina bakacak ucus hocasi bulmak??? Tuzcu gitsin artik!! Sabahlari Binada avazi ciktigi kadar sebepsiz bagiran adamlar gitsin!!! Profesyonel bir egitim istiyoruz hepsi bu!!!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 6 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
Çaycı ~ 6 yıl önce
Yerde uçak kalmadı Pilotlarında ayakta duracak hali kalmadı Yorgunluk uykusuzluk Maddi değerlerin önüne geçti Sorumlusu kimdir bilen varsa açıklasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turizm ~ 6 yıl önce
Almanyada almanlar türkiyeyi tercih ediyor. Sebebi ucak fiyati degil 500eurocuk ile baska yerde 2 gün tatil yapmak var veya türkiyede 7 gün full pension 5 yildiz tatil yapmak var. Ekonomy bitmis memlekette. Neyse bana ne. Benimde cebimde euro var yakinda 6tl den bozduracm yipiiieee

Yanıtla

Kalan karakter 1000
#freecabin ~ 6 yıl önce
Allah sirketimizi hep en uste tasisin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Torpil airlines ~ 6 yıl önce
Böyle konuşuyorsun sonra da en ufak bir krizde tehaye sen ve senin gibi muhteşem ! yöneticiler ! sayesinde yaprak gibi sallanıyor acısını da çalışandan çıkarıyorsun torpilli ilker !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ryan ~ 6 yıl önce
Sürekli sikayet begenmeme....Gidin ryan da ucun ozaman.Asgari ücretli calisan ne yapsin ozaman.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alim gucumuz dustu ~ 6 yıl önce
Calisanlarin akim gucu dustu, paramizi verin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaralı efo ~ 6 yıl önce
Kurun geldiği seviye ortadaysa bizim borçlar da ortada. Bir el atıverin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
X ~ 6 yıl önce
SEN ALDIĞIN PARAYA NANKÖRLÜK ETMEDEN YETTIREBILIRSEN DAHA IYI OLUR , KENDIN EL ATMIS OLURSUN EFO :)
Yolcu ~ 6 yıl önce
X bilmeden konuşma cahil fo kredi kartı borcundan bahseymiyor... Thy nin eğitim borcunu 3.40 dan öderken şimdi euro kurunu 5.40 dan tahsil etmesinden bahsediyor. Euro borcun güncel kurdan tl çevrilerek tüfe veya tefe artış oranıyla değerlendirilmesi gerekir. TL maaş verip euro yla borç tahsil etmek yanlış bir uygulamadır.
Akp sçmn. ~ 6 yıl önce
Cumhurbaşkanımız ve ekonomi Yöneticileri yerel para birimiyle ithalat ve ihracat imkanlarını araştırırken ve daha önce yayınlanan khk ile döviz geliri olmayanların dövizle borçlandırılmasının yasaklanmasına rağmen thy yönetimi akademiden gelen fo ların döviz borçlarını tl ye çevirmemekte direnmektedir. Bu borçların ulaştırma bakanlığının müdahelesinden önce tl ye çevrilmesini thy yöneticilerine tavsiye ediyorum .
akademi ~ 6 yıl önce
akademi mezunu tecrübeli fo lar çatır çatır istifa ediyor. Yarın kaptan yok diye ağlayıp sıkışınca fantastik paralarla yabancı pilotları getirmeye mecbur olunacak. yurtdışı imkanlarının bu kadar açık olduğu bir dönemde çalışanı bu kadar madur eden kendi yetiştirdiği personelini küstürüp başka şirketlere kaçıran bu politikaların sonuçlarını ileride malesef yabancıları zengin ederek çekecek TK.
yanlış bilgi ~ 6 yıl önce
637 Ekonomi dediğin birkez, BUSINESS bilet. Economi sorgulama yaptığında, yer olmadığında mecburen gidip BUSINESS yüksek sınıftan sana öneriyor. Sen de sanıyorsun ki EKONOMİ... Sistemdeki ücretlere bir bakın, Y/cl (en yüksek economy ücreti) kaç TL. sonra sallayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000