19 Nisan 2015, Pazar 09:02:54

İLKER AYCI HEDEF BELİRLEDİ

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, yeni görevinin ardından basınla ilk temasını San Francisco hattının açılışıyla yaptı.
  • Lütfen kokpit maaşlarında adaleti sağlayın.Aynı işe aynı ücretin verilmesini sağlayın.
  • Sayin baskan. Yeni. Gorevinizde. Basarilarin Zirvesini. Diliyorum. Ben Senelerimi vermis bir emekli personel olarak. Sisden. En buyuk istek ve arzum. Boeing. 747. Jumbo. Son model. Ucagini THY. Filosuna. Katmak. Saygilarimla
  • Haber thy ile ilgili olmasa yeni Şafak a inanmam da neyse
  • Sayin Ilker Ayci, sizleri kokpit ile ilgilenmeye ve haksizliklarin uzerine gitmeye davet ediyoruz.
  • Acil A390 alalım başkan
  • Su haber sitesinde yer alan haberlerin altındaki yorumlara ne zaman baksam, youtube de alakasız bir şarkı altında başlayan Türk-Kürt kavgası gibi abes şeylerle karşılaşıyorum. Bu havacılıkla ilgisi olan cok tuhaf insanlar var güzel memeleketimde :)
  • bu adam paralel nasıl bu adamı buraya koydular halen anlayamadım acaba üstüne suç atıp kendilerini aklamak için mi yaptılar. sonra söylemedi demeyin
  • Bu kadar büyümede Yönetimi'nde payının olduğu kadar personelinde katkısı büyük yönetim kadrolarına verilen payların personelede dağıtılması ve tasarruf için yurtiçi müdürlüklerinin iptal edilerek bölge müdürlüğü oluşturulması gerekmektedir Bu konulara dikkatinizi çekeyim Sayın başkan
  • Sn Ayci paralel ile ilgili ne yapacaksınız.
  • THY yönetiminin yeni hedefleri arasında kurumdan özellikle son 5 yıl içinde haksız bir şekilde ekmekleriyle oynanarak işten atılarak,yasal hakları olan pass bilet hakları elinden alınmış 10 yıldan fazla kıdemi olan emektar eski personele bu hakları geri vermek de var mı acaba ? Bu yapılırsa iyi olacaktır çünkü bu insanlar THY'nin bugünlere gelmesinde,büyümesinde verdikleri özverili hizmetle büyük bir pay sahibidirler.Sudan nedenlerle Mağdur edilmiş eski personele bu haklarını geri verirseniz bir nebze olsun bu insanların biraz da olsa yüzlerini güldürebilirsiniz belki de..

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, yeni görevinin ardından basınla ilk temasını San Francisco hattının açılışıyla yaptı.

ABD'DEKİ MÜDÜRLERİ TOPLADI

Yurt dışındaki destinasyonlarına her yıl birçok noktayı ekleyen THY'nin San Francisco'ya uçuş başlatması; İlker Aycı'nın kokpite oturduktan sonra yaptığı ilk yurt dışı operasyon oldu. San Francisco International Havalimanı'ndaki açılış töreninde ABD kıtasındaki uçuşların THY için önemini anlatan Aycı, aynı gün Amerika'daki uçuş noktalarının müdürleriyle bir araya geldi. Kıtadaki destinasyonlar hakkında bilgi alan Aycı, seyahatinin ikinci günü San Francisco'nun yerel yöneticilerini ziyaret etti.

DAHA GÜZELİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Göreve yeni başlaması nedeniyle şimdilik detaylı konuşmasının şık olmayacağını anlatan İlker Aycı, “Arkadaşlar şimdiye kadar güzel işler yaptılar. Biz de daha güzel işler yapmanın planlarını yapıyoruz. Türkiye'nin uluslararası markası THY'yi daha güzel işlerle anmaya devem edeceğiz. Global şirketimizi daha yükseklere çıkarmanın gayreti içerisinde olacağız” dedi. THY'nin son 12 yılda elde ettiği başarıların farkında olan Aycı, bunun sırtına yüklediği ağırlık ve sorumlulukla hareket ediyor. Bir yıldır Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptığı şirketin taşıdığı yolcu sayısı, pazar payı, uçuş ağı, filo, kargo ve finansal performansı gibi konuları yakından takip etme imkânı bulan Aycı'nın önünde ilk olarak başarması gereken 2015 hedefleri bulunuyor.

YÜZDE 15 BÜYÜMEK ZOR DEĞİL

Uçak sayısını bu yıl 261'den 293'e çıkaracak THY, koltuk kapasitesini yüzde 15 arttırmış olacak. 2015'te toplam 12 milyar dolar gelir hedefi bulunan şirketin, ne kadarlık bir operasyonel kar ile yılı kapatacağı belirsiz. Ancak döviz kurlarındaki yükseliş; geniş bir yurt dışı uçuş ağına sahip olan THY'nin bu yılki faaliyet karını yükselteceği biliniyor. Sıkça 2023 hedeflerine vurgu yapan İlker Aycı, Yönetim Kurulu Başkanlığı koltuğuna oturduğu THY'nin 2023 için koyduğu 120 milyon yolcu, 24 milyar dolar gelir ve 450'nin üzerinde uçağı olan bir filo hedefiyle çalışacak. Bunun farkında olan Aycı, “Yeni başarıları sağlamak zorundayız. Bize güvenenleri ve bu ülkeyi mahcup edemeyiz. Bulunduğumuz noktadan geri gidemeyiz” diyerek çalışmalarına başladı.

Aycı'nın önündeki hedefler

Türkiye'deki hava yolcu sayısı son 12 yılda 29 milyon kişiden 123 milyon kişiye çıktı. Bu yıl 138 milyon kişiye çıkması beklenen hava yolcusu sayısının yüzde 13 artması bekleniyor. 2004-2014 arasında dünyada taşınan yolcu sayısı yüzde 60 artarken, THY bu zaman zarfında yüzde 367 büyüdü. Dünyada en fazla ülkeye(110) ve en fazla dış hat noktasına(224) uçan şirketi olma unvanına sahip THY, küresel pazarda 4'üncü büyük uçuş ağını(268) elinde bulunduruyor. Dış hat yolcu sayısı bakımında dünyanın en büyük yedinci, koltuk kapasitesi sıralamasında ve faaliyet karı bakımından ise 13'üncü sırada bulunan THY, bu yıl 63,2 milyon yolcuyu uçurarak yüzde 15 büyümeyi planlıyor.

Yeni Şafak

İLKER AYCI HEDEF BELİRLEDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Lütfen kokpit maaşlarında adaleti sağlayın.Aynı işe aynı ücretin verilmesini sağlayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sayin baskan. Yeni. Gorevinizde. Basarilarin Zirvesini. Diliyorum. Ben Senelerimi vermis bir emekli personel olarak. Sisden. En buyuk istek ve arzum. Boeing. 747. Jumbo. Son model. Ucagini THY. Filosuna. Katmak. Saygilarimla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Haber thy ile ilgili olmasa yeni Şafak a inanmam da neyse

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sayin Ilker Ayci, sizleri kokpit ile ilgilenmeye ve haksizliklarin uzerine gitmeye davet ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Acil A390 alalım başkan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A390 az gelir ~ 9 yıl önce
Bence A390 değil, A395 alalım. Bizi ancak bu keser.
vatandaş ~ 9 yıl önce
Su haber sitesinde yer alan haberlerin altındaki yorumlara ne zaman baksam, youtube de alakasız bir şarkı altında başlayan Türk-Kürt kavgası gibi abes şeylerle karşılaşıyorum. Bu havacılıkla ilgisi olan cok tuhaf insanlar var güzel memeleketimde :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
er ~ 9 yıl önce
bu adam paralel nasıl bu adamı buraya koydular halen anlayamadım acaba üstüne suç atıp kendilerini aklamak için mi yaptılar. sonra söylemedi demeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu kadar büyümede Yönetimi'nde payının olduğu kadar personelinde katkısı büyük yönetim kadrolarına verilen payların personelede dağıtılması ve tasarruf için yurtiçi müdürlüklerinin iptal edilerek bölge müdürlüğü oluşturulması gerekmektedir Bu konulara dikkatinizi çekeyim Sayın başkan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Sn Ayci paralel ile ilgili ne yapacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hedef ~ 9 yıl önce
THY yönetiminin yeni hedefleri arasında kurumdan özellikle son 5 yıl içinde haksız bir şekilde ekmekleriyle oynanarak işten atılarak,yasal hakları olan pass bilet hakları elinden alınmış 10 yıldan fazla kıdemi olan emektar eski personele bu hakları geri vermek de var mı acaba ? Bu yapılırsa iyi olacaktır çünkü bu insanlar THY'nin bugünlere gelmesinde,büyümesinde verdikleri özverili hizmetle büyük bir pay sahibidirler.Sudan nedenlerle Mağdur edilmiş eski personele bu haklarını geri verirseniz bir nebze olsun bu insanların biraz da olsa yüzlerini güldürebilirsiniz belki de..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000