01 Mart 2021, Pazartesi 19:12:26

İlker Aycı: "Böyle bir dönemde THY’ye yük olmayız"

Türk Hava Yolları'nın (THY) 347 yeni araç için yeni bir ihaleye çıkacağı açıklaması üzerine THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, araçları kiraladıkları şirketin THY'den fahiş bir fiyat istediği için anlaşamadıklarını söyledi. Aycı, "Şirketimizin lehine olacağını öngörüyoruz. Yoksa böyle bir dönemde THY'ye ekstra yük olalım gibi bir hevesimiz yok" dedi.
  • Böyle bir dönemde thy'ye yük olmak istemiyorsanız şef,müdür ve üstü torpilli tosuncuklar maaş almayın,şirketin hiçbir şeyini kullanmayın da görelim ! Alayınızın derdi para,makam,güç,hava gerisi palavra !
  • Madem yük olmak istemiyorsunuz makam aracı nedir ? Sanki bana Vali hepsi. Araç havuzu olur. 20 - 30 tane. İhtiyacı olan alır kullanır geri bırakır.
  • Be adam araban yok mu ,ne makam aracı ,hangi devirde kalmış malam aracı
  • Büyüksün Reis
  • zıkkım varya he işte onun kökü kalacak yakında, ama onu da yersiniz
  • Bir seferinde dalamn havalimanından yöneticilerin yakıt fişleri gelmişti tuvaletedemi arabayla gidyo demistim
  • semirmeye o kadar alışmışlar ki araç sözleşmesinin hiç yenilenmemesi aklına bile gelmiyor.
  • Hollanda basbakani Kabineye bisikletle gidip geliyor,bunlar utanmasa helikopter isteyecekler,Hergun okuyorum Hollanda,Almanya turkiyeyi kiskaniyor :)))
  • Alman kendi ürettiği arabalara bizim kadar düşkün ve meraklı değil, iyi ki bizi kıskanan Almanlar var yoksa bu din,iman deyip elin icatlarına hasta olan muhteremler neye bineceklerdi,olmayan itibarları,prestijleri sarsılacaktı mazallah.
  • neden bu AKP’lilerin hiç bir dediğine güvenilmiyor son yıllarda ? İlker Aycı da aynı .. Gittiği ülkede en pahalı araba ve otel ayarlanmadığında ülke müdürünü fırçaladığını gözümle görmüştüm

THY’de örgütlü olan Hava-Sen açıklama yaparak, geçen yıl 17 milyar TL zarar eden kurumun 347 yeni araç kiralamak için 5 Mart’ta ihaleye çıkacağını duyurdu.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Aycı, şu açıklamayı yaptı:

“Yöneticiler ve çalışanlarımız için kullandığımız araçların üç yılı doldu. Bu araçlar üç yıllık kiralanır. Bir yıl uzatmak için aynı şirketle pazarlık yaptık. Yüzde 100’ün üzerinde fiyat verdiler. Fiyatın iki katı olduğu için uzatmak verimli olmayacaktı. Ortaklığımızı zarara sokmamak için bir yabancı marka ile Türkiye’de üretilen iki aracı seçtik. Şirketimiz lehine olacağını öngörüyoruz. Yoksa böyle bir dönemde arabayı beşinci yıl da kullanırız. THY’ye ekstra yük olalım gibi bir hevesimiz yok.”

“EKSTRA BİR YÜK GETİREN ŞEYİ YAPMAYIZ”

Aycı, THY’nin 2020 giderlerini yüzde 53 azalttığını ve Alman Lufthansa ile giderlerini en iyi yöneten iki firmadan biri olduklarını söyledi. Aycı, “Diğer taşıyıcılarda daha fazla giderimizi kısabilmeyi başardık. Şirketimize ekstra bir yük getiren şeyi yapmayız” dedi.

Aycı, 2021 yılında turizm açısından Türkiye’ye yönelik ciddi bir talep olacağını ifade ederek, şöyle devam etti:


“Şu an Avrupa’nın en yoğun havalimanı İstanbul. Antalya, İzmir, Dalaman, Bodrum, Kapadokya ve Şanlıurfa’yı destekliyoruz. Rusya ve Ukrayna’dan ziyaretçi akını olacak. Asya ve Ortadoğu’nun bir kısmı gelecek. İngiltere’den mayıs ayından itibaren ciddi bir talep gelecek.”

AŞI PASAPORTU AÇIKLAMASI

Aycı, aşı pasaportu uygulamasına ilişkin şöyle konuştu:

“Macaristan da Çin aşısı kullanıyor. Aynı anda AB’ye Çin aşısı olmuş birinin girmesini istememek çifte standarttır. İnsanlar test olabiliyorsa seyahat edebilmeli. Pek çok insan pek çok ülkede aşıyı reddetti. Aşı olmayanlar, hasta değilseler seyahat edemeyecek mi? Şu an AB’de bu istek üç aylığına ertelendi. Eğer süreci iyi yönetebilirsek, vaka sayımızı azaltabilirsek turizmden yararlanabiliriz. Ciddi kapasite koyuyoruz. Avrupa’da en fazla uçan biziz. Dünyada beşinciyiz.”

İlker Aycı: "Böyle bir dönemde THY’ye yük olmayız"

Yorumlar Tüm Yorumlar (80)

ilker kardeş ~ 3 yıl önce
Böyle bir dönemde thy'ye yük olmak istemiyorsanız şef,müdür ve üstü torpilli tosuncuklar maaş almayın,şirketin hiçbir şeyini kullanmayın da görelim ! Alayınızın derdi para,makam,güç,hava gerisi palavra !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gte ~ 3 yıl önce
Mahkemedeki 381 kişinin ise iade davasıyla zaten yük olmuyorsun at personeli yerine bol müdür ata en iyi tasarufu evinde yatan uyuyan işine haftada 2 saatliğine göstermelik cuma namazı kılmak için gelen mdr efendilerle sağlarsın
Ges ~ 3 yıl önce
Bir bölümde 6 tane mdr 6 tane şef olurmu bazı bölümlerde mdr efendiler okadar rahat ki AFRIkada canı sıkıldı diye mdr uydurdugun haftada 2 saatliğine cuma namazı kılmak için işine geliyor
Gerisine ~ 3 yıl önce
Işine gelmeyen afrikada canı sıkıldı diye müdürlük uydurdugun canı sıkıldı diye haftada sadece cuma günü 2 saatliğine göstermelik cuma namazı na gelen mdr efendilerine ver bol bol dışarda gezsinler
Fge ~ 3 yıl önce
Doğru nedemek hünkar efendiyle birlikte 17 18 19 maddeleriyle sadece personele yük olursunuz 381 kişinin ise iade davasi açması buna ornek
yük ~ 3 yıl önce
Madem yük olmak istemiyorsunuz makam aracı nedir ? Sanki bana Vali hepsi. Araç havuzu olur. 20 - 30 tane. İhtiyacı olan alır kullanır geri bırakır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hımmm ~ 3 yıl önce
Be adam araban yok mu ,ne makam aracı ,hangi devirde kalmış malam aracı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reis ~ 3 yıl önce
Büyüksün Reis

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO ~ 3 yıl önce
zıkkım varya he işte onun kökü kalacak yakında, ama onu da yersiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ah ki ah ~ 3 yıl önce
Bir seferinde dalamn havalimanından yöneticilerin yakıt fişleri gelmişti tuvaletedemi arabayla gidyo demistim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vah siyasi islam vah ~ 3 yıl önce
semirmeye o kadar alışmışlar ki araç sözleşmesinin hiç yenilenmemesi aklına bile gelmiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 3 yıl önce
Hollanda basbakani Kabineye bisikletle gidip geliyor,bunlar utanmasa helikopter isteyecekler,Hergun okuyorum Hollanda,Almanya turkiyeyi kiskaniyor :)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hans ~ 3 yıl önce
Alman kendi ürettiği arabalara bizim kadar düşkün ve meraklı değil, iyi ki bizi kıskanan Almanlar var yoksa bu din,iman deyip elin icatlarına hasta olan muhteremler neye bineceklerdi,olmayan itibarları,prestijleri sarsılacaktı mazallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
At ~ 3 yıl önce
Ayranı yok içmeye
Doğrucu Davut ~ 3 yıl önce
neden bu AKP’lilerin hiç bir dediğine güvenilmiyor son yıllarda ? İlker Aycı da aynı .. Gittiği ülkede en pahalı araba ve otel ayarlanmadığında ülke müdürünü fırçaladığını gözümle görmüştüm

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrucu kim ~ 3 yıl önce
Nerede ne zaman yaz da biz de bilelim?
Ayrancı ~ 3 yıl önce
Ne olacak bu memleketin hali Elde yok avuçta yok

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000