07 Aralık 2017, Perşembe 12:12:28

İlker Aycı: "29 Ekim'de orada olacağız"

Türk Hava Yolları, alt markası Turkish Cargo’nun operasyonlarında kullanılmak üzere filoya katılan ilk Boeing B777-Freighter modeli için tören düzenledi. Törene katılan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı önemli açıklamalarda bulundu.
  • Ilker Ayci, arkanda Tayyip olmasa seni kim ise alirdi.
  • sen olsan olsan almanya'da olursun tıpkı 15 temmuz akşamı olduğun gibi...
  • elin adamının hem de amerikanın icadıyla gururlanmak,poz vermek ona parayla sahip olduğun için tören yapmak nasıl bir kafadır ?
  • Ülkemiz için gurur verici.Başarılar dilerim.
  • Hayırlı uğurlu olsun . Ayrıca Thy nin bu başarısında Bilal Ekşi beyi yönetimini kutluyorum . 2016 kriz yönetimini iyi yönettiler . Zarar ile kapatılan 1 yılı 2017 de kârlı hale getirdiler .Antalya Konya da yatan 30 adet yolcu uçaklarını tekrar havalandırdılar. Bu arada filoya 7 adet A330 300 kiralık 2 adet 777 300 F modelleri uçaklar dahil edildi . 4 adet 330 200 7 adet 320 200 5 adet 319 kia kontratı biten uçaklar filodan çıkarıldı. BOEING e 40 adet 787 9 sipariş verildi .
  • Tören düzenlediniz hayırlı olsun Eyvallah'da orada uçağa niye isim vermiyorsunuz ? THYAO ????
  • THY' NA HAYIRLI OLSUN.KAZASIZ BELASIZ UÇUŞLAR DİLİYORUM.
  • Thy 787-9 A350 747-8 ve 747-8F ve A380 almasi gerekir en onemli iyi ucaklar!
  • Vatana millete hayırlı olsun...Kazasız belasız günlere.
  • Yunanistan dan lisans alan Türk vatandaşlarının sayısı yunan vatandaşlarını geçmiş diyolaaa doğru mu

Türk Hava Yolları, alt markası Turkish Cargo’nun operasyonlarında kullanılmak üzere filoya katılan ilk Boeing B777-Freighter modeli için tören düzenledi. Törene katılan THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı önemli açıklamalarda bulundu.

Türk Hava Yolları ve Boeing, bugün küresel taşıyıcının ilk 777 kargo uçağının teslimatını kutladı. Teslim alınan uçak, Türk Hava Yolları’nın hava kargo taşımacılığı sektöründe hızla yükselen, başarılı alt markası Turkish Cargo’nun bu yıl içerisinde sipariş ettiği iki adet 777 kargo uçağının ilki olma özelliğini taşıyor.

Turkish Technic Hangarı’nda düzenlenen teslim töreninde konuşan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, “Bugün, burada birlikte kutladığımız ilk 777 kargo uçağımızın teslimatı, süratle geliştirdiğimiz kargo faaliyetlerimiz için önemli bir dönüm noktasını teşkil ediyor. Türk Hava Yolları'nın başarılı alt markası Turkish Cargo, 2017’nin Ocak ayı itibariyle direkt kargo seferi düzenlediği nokta sayısını 55’ten 73’e çıkarıp; taşınan kargo miktarını geçtiğimiz yılın aynı dönemine kıyasla %29 oranında artırarak, yaklaşık bir milyon tona yükseltti. Bu dikkat çeken performans, sektörel anlamda oldukça büyük bir başarı. Hızla büyüyen kargo operasyonlarımıza artı değer katacak bu teslimat ile eminim ki alanında etkin profil çizen Turkish Cargo, mevcuttakinden daha fazla rekabet ve genişleme hızı ile İstanbul'daki merkezimizden kısa ve uzun menzilli noktalara daha kısa sürede ulaşarak çizdiği yükselen grafiği daha da yukarıya taşıyacaktır” dedi.

“İNŞALLAH 29 EKİM 2018’DE ORADA OLACAĞIZ”

İstanbul’un kuzeyine inşa edilen ve hızla yükselen yeni havalimanı hakkında da açıklamalarda bulunan Aycı, Türk Hava Yolları’nın yeni havalimanın açılışıyla birlikte oradaki operasyonlarına başlayacağını ifade etti. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Takdir edersiniz ki kolay bir arazi değil. Ancak gereken tüm dizayn çalışmaları yapıldı. Çok yakında inşaatların yükseldiğini göreceksiniz. Havalimanı terminal binası da hızla yükseliyor. İnşallah 29 Ekim 2018 tarihinde biz de orada olacağız. Yeni evimize gitmek için sabırsızlanıyoruz. Tüm filomuzla birlikte yeni havalimanında olmak istiyoruz. Taşınma süreciyle alakalı olarak dünyadaki diğer modeller inceleniyor” ifadelerini kullandı.

Konuşması sırasında Boeing Türkiye Genel Müdürü Ayşem Sargın Işıl başta olmak üzere tüm Boeing Ailesi’ne de teşekkür eden Aycı, “Boeing’e ayrıca teşekkür ediyorum. Kendileri bu uçağın Türkiye geliş sürecinde güzel bir jest yaptılar. Suriyeli mülteci kardeşlerimize yardım amacıyla uçağı ilaç yüklü olarak getirdiler. Bu nedenle de insanlık adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Aycı, filoya yeni katılan uçağın ilk ticari uçuşunu bugün Dubai'ye yapacağını belirtti.

EKŞİ: “ÇALIŞANIMIZA GÜVENDİK”

Törende konuşan bir diğer isim de THY Genel Müdürü Bilal Ekşi de “Türk Sivil Havacılığı’nın bu noktalara gelmesinde bizlere desteğini her fırsatta gösteren başta Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etmek istiyorum. Geldiğimiz bu nokta 7 Aralık Dünya Sivil Havacılık Günü’nü daha da anlamlı kılıyor” şeklinde konuştu.

“2003 yılından sonra Türkiye’nin dünya ölçekli büyümenin 3 katı ortalamayla büyümesi bizim sivil havacılık konusundaki potansiyelinin bir göstergesidir” diyen Ekşi, “2016 yılının son aylarına döndüğümüzde esasında farklı bir gündemimiz vardı. ‘Acaba 2017 yılında başa baş bir bütçe yapabilir miyiz?’ hesaplarımız vardı. Ama o dönemde çalışanlarımız bizlere büyük bir moral kaynağı olan bir girişimde bulundular ve dünya sendika tarihinde görülmemiş bir şekilde 1 yıl için ücretlerinde indirim yapmayı kabul ettiler. Biz de onlara “Eğer 2017 yılında biz 100 milyon Dolar kar elde edebilirsek bu paraları hemen iade edeceğiz” dedik. Bu kararı alırken de çalışanlarımıza ve halkımızın dualarına güvendik. Biz o zaman buna inanıyorduk. Çalışanlarımız da inandı. Hamdolsun ki bugünkü manzara birlik olduğumuz zaman nerelere gelebileceğimizi kanıtladık. Yönetim Kurulu Başkanımızın da ifade ettiği gibi 2018 yılında 7 bin kişiyi  istihdam edebilecek noktaya geldik. Bu vesileyle tüm THY Ailesi’ne teşekkür ederim. B777F kargo uçağımızın şirketimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.



102 TON TAŞIMA KAPASİTESİ VAR

Dünyanın en uzun menzilli ikiz motorlu kargo uçağı olan 777F, teknolojik anlamda gelişmiş 777-200 LR (uzun menzilli) yolcu uçağına dayanmakla birlikte, 102,000 kg tam yüklü hâli ile 4,900 deniz mili (9,070 km) uçabiliyor.

Dünyanın en hızlı büyüyen ve en başarılı havayolu şirketlerinden biri olan İstanbul merkezli Türk Hava Yolları bugün, 120 ülkedeki 300 varış noktası ile her yıl ortalama 60 milyondan fazla yolcu taşımakta. İlk yurtiçi uçuşunu 1933’te, ilk uluslararası uçuşunu ise 1947’de düzenleyen küresel marka, 1933’te 28 yolcunun taşınabildiği 5 uçaktan oluşan oldukça mütevazı filodan bugün 329 uçaklık filo kapasitesine ulaşmış bulunuyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. Yıl Dönümü için tasarlanan 2023 vizyonu çerçevesinde; toplamda 170 uçağı bulan siparişler ve 2023 yılının sonuna kadar kiralanacak/kira süresi sona erecek uçaklar da dikkate alındığında, 2023 yılı sonunda bayrak taşıyıcı havayolunun filosunda kargo uçakları da dâhil olmak üzere toplamda 500 uçak bulunması öngörülüyor.







İlker Aycı: "29 Ekim'de orada olacağız"

Yorumlar Tüm Yorumlar (30)

Cemal ~ 6 yıl önce
Ilker Ayci, arkanda Tayyip olmasa seni kim ise alirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilkercik ~ 6 yıl önce
sen olsan olsan almanya'da olursun tıpkı 15 temmuz akşamı olduğun gibi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trajikomedi ~ 6 yıl önce
elin adamının hem de amerikanın icadıyla gururlanmak,poz vermek ona parayla sahip olduğun için tören yapmak nasıl bir kafadır ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 6 yıl önce
Filoya yeni girmiş bir uçak olduğu için ve büyük bir uçak olduğu için gayet doğal bir şey. Yapmasınlar mı yani? Amerikanın icadı olması da Thy yi pek ilgilendirmez zannedersem çünkü Thy nin gidip de uçak üretecek durumu yok yani. Daha yapıcı eleştiriler yapalım.
.......... ~ 6 yıl önce
Böyle törenleri yapmak ve bunu doğal bir şey sanmak ancak geri kalmış toplumlara özgü...Thy devlet şirketi ne demek amerikanın icadı olması pek ilgilendirmez? İlgilendirmiyorsa boeing'den uçak alınca neden cbaşkanı da masadaydı? Sonuşta amerikalıların ülkemiz aleyhine yaptıkları ortada.Sen de daha mantıklı yorumlar yap olur mu?
Ersin ~ 6 yıl önce
Ülkemiz için gurur verici.Başarılar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.......... ~ 6 yıl önce
Hayırlı uğurlu olsun . Ayrıca Thy nin bu başarısında Bilal Ekşi beyi yönetimini kutluyorum . 2016 kriz yönetimini iyi yönettiler . Zarar ile kapatılan 1 yılı 2017 de kârlı hale getirdiler .Antalya Konya da yatan 30 adet yolcu uçaklarını tekrar havalandırdılar. Bu arada filoya 7 adet A330 300 kiralık 2 adet 777 300 F modelleri uçaklar dahil edildi . 4 adet 330 200 7 adet 320 200 5 adet 319 kia kontratı biten uçaklar filodan çıkarıldı. BOEING e 40 adet 787 9 sipariş verildi .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 6 yıl önce
Tören düzenlediniz hayırlı olsun Eyvallah'da orada uçağa niye isim vermiyorsunuz ? THYAO ????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇETİN ÖZBEY ~ 6 yıl önce
THY' NA HAYIRLI OLSUN.KAZASIZ BELASIZ UÇUŞLAR DİLİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Filo ~ 6 yıl önce
Thy 787-9 A350 747-8 ve 747-8F ve A380 almasi gerekir en onemli iyi ucaklar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tav43 ~ 6 yıl önce
Boeing 787-9 Airbus A350 alır THY ama Boeing 747-8 Airbus A380 sipariş edeceğini hiç sanmıyorum maalesef
Technik ~ 6 yıl önce
Vatana millete hayırlı olsun...Kazasız belasız günlere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne olcek bu işlee ~ 6 yıl önce
Yunanistan dan lisans alan Türk vatandaşlarının sayısı yunan vatandaşlarını geçmiş diyolaaa doğru mu

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000