18 Kasım 2019, Pazartesi 11:22:19

İlk yerli balon havalandı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Nevşehir’de üretimine başlanılan Türkiye’nin ilk yerli ve milli sıcak hava balonu ile Kapadokya semalarında uçtu.
  • Öncelikle işletme kendi ismini yerlileştirsin aksi hali ironik bi haber olup olmadığı soruları akıllara geliyor.
  • Ulkeye bir civi bile cakmamis adamlar hereseyle dalga gecior buda zaten dusuncelerini ve iq derecelerini ortaya koyuyor,unutmayin bu balonu hala yapamayan ulkeler var,bugun balon yarin ucak olur yeterki inan ve calis.ulkemizin biran once metalörj muhendilserini gelistirmesi lazim su an tek zorlandigimiz alandir yani jetmotorunu yapmak icin hepinizin yolu acik OlsUn.
  • 1940 larda istikbal göklerde olduğu için Nuri demirağın uçak fabrikaları istimlak edilip el konuldu, yaptığı uçakların satılması engellendi, hurdaya gönderildi. Şimdi laikçiler gelmiş utanmadan ancak balon yapabildik diye hayıflanıyor. Bu sizin eseriniz. Ulan hepiniz oradaydınız be.
  • Ticari balonlarda yapmanız dileğiyle emniyetli uçuşlar emeği geçenlerin eline sağlık
  • Anca ışıkla ortaya çok sırf hava a
  • Yorumlara bakıyorum da Yobazsınız. Bu ülke için faydalı olan herşeye karşısınız. Aşağılık kompleksinizle aklınız sıra ülkemi aşağıladığınızı düşünüyorsunuz ama bu şekilde ancak kendinizi rezil ediyorsunuz.
  • balon bile yapamıyoruz a..
  • Vay be, su halimize bakin.Olacak is mi ? Balonmus. Nedir bu yani ? Teknolojik bir icat mi ? Ilk biz mi yaptik, bildik ? Ben acikcasi bu balonlarin yurtdisindan geldigini de bilmiyordum. Nerede ucak ? Nerede teknoloji ? Balon, e gulelim barii, yaziktir!
  • Ayol ben çocuğumun doğumgününde evi süslemek için bile yerli balon almıyorum. Bir de kalkıp o uçan tabuta mı binicem! Lol
  • Vallahi bravo. 300 sene gecikmeyle de olsa başardık. AY'a ne zaman gideriz acaba?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Nevşehir’de üretimine başlanılan Türkiye’nin ilk yerli ve milli sıcak hava balonu ile Kapadokya semalarında uçtu.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Mustafa Varank, Kapadokya’da faaliyet gösteren Pasha Balloons tarafından üretilen Türkiye’nin ilk yerli ve milli sıcak hava balonunu inceleyerek Kapadokya semalarında uçtu. Bakan Varank, Pasha Balloons yetkililerinden üretime başlanılan yerli ve milli balon hakkında bilgiler aldı. Uçuş hazırlıklarının tamamlanmasının ardından Varank'ın da içinde bulunduğu balon, pilot Hakan Zengin'in yönetiminde gökyüzüne yükseldi. Varank da Peribacaları üzerinde seyreden balona kısa bir süre pilotluk yaptı.

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı ile eşi Esra Varank ve kızı Reyyan Varank da Bakan Varank'a uçuşta eşlik etti.





İlk yerli balon havalandı

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Pasha balloons ~ 4 yıl önce
Öncelikle işletme kendi ismini yerlileştirsin aksi hali ironik bi haber olup olmadığı soruları akıllara geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haranli ~ 4 yıl önce
Ulkeye bir civi bile cakmamis adamlar hereseyle dalga gecior buda zaten dusuncelerini ve iq derecelerini ortaya koyuyor,unutmayin bu balonu hala yapamayan ulkeler var,bugun balon yarin ucak olur yeterki inan ve calis.ulkemizin biran once metalörj muhendilserini gelistirmesi lazim su an tek zorlandigimiz alandir yani jetmotorunu yapmak icin hepinizin yolu acik OlsUn.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yerseniz ~ 4 yıl önce
1940 larda istikbal göklerde olduğu için Nuri demirağın uçak fabrikaları istimlak edilip el konuldu, yaptığı uçakların satılması engellendi, hurdaya gönderildi. Şimdi laikçiler gelmiş utanmadan ancak balon yapabildik diye hayıflanıyor. Bu sizin eseriniz. Ulan hepiniz oradaydınız be.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BPL 13 ~ 4 yıl önce
Ticari balonlarda yapmanız dileğiyle emniyetli uçuşlar emeği geçenlerin eline sağlık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 4 yıl önce
Anca ışıkla ortaya çok sırf hava a

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fatco ~ 4 yıl önce
Yorumlara bakıyorum da Yobazsınız. Bu ülke için faydalı olan herşeye karşısınız. Aşağılık kompleksinizle aklınız sıra ülkemi aşağıladığınızı düşünüyorsunuz ama bu şekilde ancak kendinizi rezil ediyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
senin ülken mi? ~ 4 yıl önce
Ülke ne zaman senin oldu? Kimsin sen ya? Kimsin? :)))
7 ~ 4 yıl önce
balon bile yapamıyoruz a..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
orası öyle ~ 4 yıl önce
ama demirdöküm yolcu uçağımız pek yakında göklerde, ardından savaş jeti ve uzay mekiği projelerimiz var biliyorsunuz. Sonra da reis Mars'a ilk camiyi yapacak.
Misafir ~ 4 yıl önce
Senin önce ailene sonra akrabana çevrene ve ülkene ne faydan oldu? İcat yaptında engellendinmi ??? Oturduğunuz yerden ahkam kesmeyi bırakın. Zamanında yapılsaydı bugün yapıldığı için başka şeylere sevinir olacaktık. Bir çivi bile yapılsa kâr kârdır mantığı ile yaklaşın lütfen.
Lutfen ama ~ 4 yıl önce
Vay be, su halimize bakin.Olacak is mi ? Balonmus. Nedir bu yani ? Teknolojik bir icat mi ? Ilk biz mi yaptik, bildik ? Ben acikcasi bu balonlarin yurtdisindan geldigini de bilmiyordum. Nerede ucak ? Nerede teknoloji ? Balon, e gulelim barii, yaziktir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milangaz ~ 4 yıl önce
ya aslında büyük teknoloji. Tüple çalışıyor, tüpgaz üretimi ve tüketiminde Avrupanın 1 numarasıyız! Ben Avrupa'da ne tüpçü gördüm ne de tüp dağıtan kamyon :)))
Leman ~ 4 yıl önce
Ayol ben çocuğumun doğumgününde evi süslemek için bile yerli balon almıyorum. Bir de kalkıp o uçan tabuta mı binicem! Lol

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Milangaz ~ 4 yıl önce
Vallahi bravo. 300 sene gecikmeyle de olsa başardık. AY'a ne zaman gideriz acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000