24 Kasım 2013, Pazar 08:30:56

İLK UÇUŞUNU BAŞARIYLA TAMAMLADI

E-volotarafından geliştirilen 18 pervaneli helikopter, ilk uçuşunu başarıyla tamamladı...
  • Almanya da Bukeburg kentinde dünyanın ilk ve tek helikopter müzesini gezdikten ve Almanların tarih boyunca yaptıklrı helikopterleri gördükten sonra aslında helikopteri amerikalılara Almanların öğrettiğini görmüştüm. Buna benzer çok ilginç tasarımları 1940 lı yıllarda yapmışlar denemişler

Almanya'nın Karlsruhe şehrindeki dm-arena'da kapalı alanda gerçekleşen uçuşta helikopter, insansız olarak ve uzaktan kumanda, sensörler ve radyo frekansı sayesinde kontrol edildi.

Almanya'da E-volo çalışanları tarafından üretilen Volocopter VC200 isimli helikopterin mevcut helikopterlere kıyasla daha güvenli, daha basit ve daha çevre dostu olduğu söyleniyor.Şu an için geliştirme aşamasında olan helikopterin ilerleyen dönemde üretim versiyonunde saatte 100 km hıza ve 6500 feet yüksekliğe çıkabileceği ifade ediliyor.

18 pervaneli helikopterin her motorunda üç adet pil bulunuyor. Bu piller helikopterin havalanmasına imkan tanıyor. Bu aradaVolocopter VC200'de esktradan güvenlik sebebiyle iki adet pil de yer alıyor. Karbon fiber malzemeden üretilmesi helikopterin hem hafif hem de dayanıklı olmasını sağlıyor. (Türkiye)

İLK UÇUŞUNU BAŞARIYLA TAMAMLADI

Yorumlar

iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Almanya da Bukeburg kentinde dünyanın ilk ve tek helikopter müzesini gezdikten ve Almanların tarih boyunca yaptıklrı helikopterleri gördükten sonra aslında helikopteri amerikalılara Almanların öğrettiğini görmüştüm. Buna benzer çok ilginç tasarımları 1940 lı yıllarda yapmışlar denemişler

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000