19 Mart 2015, Perşembe 08:10:32

İLK UÇAK FABRİKASI CENTRAL PARK OLACAK

Kayseri’de, Türkiye’nin ilk uçak fabrikasının kurulduğu arazi, hava sporlarının yapıldığı Central Park olacak
  • Buranın altında Hv.Kuv.'nin P-51 Mustang'lerinin ve Spitfire'larının gömülü olduğu iddia ediliyordu. Aslı varmıdır? Bir bilen cevaplarsa memnun olurum.
  • Hani kadir Topbaş İstanbul'a Zeytinburnu''nda park yapacaktı, ne oldu rant ağır mı bastı.
  • gavur adı CENTRAL PARK eyi oturmuş
  • şu demek oluyor, burası da bir şekilde rant alanı olarak düzenlenecektir, içinde para olmayan işe girmez bunlar.
  • lütfen adını yabancı dilde koymayın.
  • kayseri de central park olabilecek bi arazi var mı da?üniversitenin yanındaki arazi ise askeriyenin olan iyi olur ama onun dışında heryer berbat bina dolu o şehre 10 tane de central park yapsanız da bişeye benzemez imar izinleri belirler şehrin güzellğini malum bizde her önüne gelen cahil iş bilmeyen almış bina yapmış
  • bye bye Turkce
  • Ankarayada böyle bir proje lazim ama icinde türk hava kurumu olmasin lütfen.,.
  • Yahu ranta açılacak desenize şuna
  • Her gidenin "Ahh" çekeceği güzel bir proje olur. Alınan yanlış/siyasi kararlar hatırlanır, pişmanlıklar gelecek nesillere aktarılır. Ancak umarım ismi Türkçe bir şey olur. Eskişehir'e de, "Devrim" arabasını hatırlatacak benzer bir proje yapılabilir.

Kayseri’de, Türkiye’nin ilk uçak fabrikasının kurulduğu arazi, hava sporlarının yapıldığı Central Park olacak. 1926’da kurulan fabrika, üç ikmal merkezinden biri olarak faaliyet gösteriyor.

Atatürk’ün emriyle 1926 yılında Kayseri’de kurulan, Türkiye’nin ilk uçak fabrikası, Milli Savunma Bakanlığı onay verdiği takdirde 2 milyon metrekarelik yeni alana taşınacak. 2 milyon 700 bin metrekarelik alanda ise, Havacılık Müzesinin de bulunduğu hava sporlarının yapıldığı Central Park’a dönüşecek. Halen, merkez Melikgazi Esenyurt Mahellesi’nde bulunan 2’nci Hava İkmal Bakım Merkezi’nin Erkilet’deki Fasbat Tesisleri’nde NATO’nun belirlediği askeri standartlarda C-130, C-160 ve Casa türü askeri nakliye uçaklarının fabrika seviyesi bakımları yapılıyor. Yeni düzenleme ile Erkilet’te hem uçuşlar gerçekleştirilecek, hem de askeri uçaklar için yedek parça ve diğer donanımların imalatı yapılacak. Kentin iki ayrı yakasındaki iki askeri tesis, böylece bütünleşmiş olacak.

Gül’ün babası da çalıştı

Cumhuriyet’in ilk yıllarında kurulan ve Türkiye’nin ilk milli uçaklarını imal eden Hava İkmal Bakım Merkezi, buradan emekli olan ve ayrılıp kendi işini kuranlar sayesinde Kayseri’nin Türkiye sınaisinde önemli bir yere sahip olması ve adeta bir okul görevi görmesiyle de biliniyor. Hava İkmal’de, yıllarca tornacı ustası olarak çalıştıktan sonra emekli olan 11’inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün babası Ahmet Hamdi Gül de onlardan biri. Baba Gül, “1941 yılından bu yana orada çalıştım ve emekli oldumk. Hava İkmal Bakım’da bizim çalıştığımız dönemde torna makinaları manueldi. Yetenek, beceri ve dikkat isterdi” dedi.

Bu önemli projeyi planlayan ve son 4 yılda çizilen projenin hayata geçirilmesi için Milli Savunma Bakanlığı, TSK ve Hava Kuvvetleri arasında mekik dokuyan Kayseri Büyükşehir Belediye eski Başkanı ve Ak Parti milletvekili aday adayı Mehmet Özhaseki, projenin Türkiye için bir ilk olacağını söyledi. (Milliyet)

İLK UÇAK FABRİKASI CENTRAL PARK OLACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Volvo ~ 9 yıl önce
Buranın altında Hv.Kuv.'nin P-51 Mustang'lerinin ve Spitfire'larının gömülü olduğu iddia ediliyordu. Aslı varmıdır? Bir bilen cevaplarsa memnun olurum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hani kadir Topbaş İstanbul'a Zeytinburnu''nda park yapacaktı, ne oldu rant ağır mı bastı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
müslüman gayseri ~ 9 yıl önce
gavur adı CENTRAL PARK eyi oturmuş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rant ~ 9 yıl önce
şu demek oluyor, burası da bir şekilde rant alanı olarak düzenlenecektir, içinde para olmayan işe girmez bunlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
merkez ~ 9 yıl önce
lütfen adını yabancı dilde koymayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 9 yıl önce
kayseri de central park olabilecek bi arazi var mı da?üniversitenin yanındaki arazi ise askeriyenin olan iyi olur ama onun dışında heryer berbat bina dolu o şehre 10 tane de central park yapsanız da bişeye benzemez imar izinleri belirler şehrin güzellğini malum bizde her önüne gelen cahil iş bilmeyen almış bina yapmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
LH ~ 9 yıl önce
bye bye Turkce

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankara ~ 9 yıl önce
Ankarayada böyle bir proje lazim ama icinde türk hava kurumu olmasin lütfen.,.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yahu ranta açılacak desenize şuna

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 9 yıl önce
Her gidenin "Ahh" çekeceği güzel bir proje olur. Alınan yanlış/siyasi kararlar hatırlanır, pişmanlıklar gelecek nesillere aktarılır. Ancak umarım ismi Türkçe bir şey olur. Eskişehir'e de, "Devrim" arabasını hatırlatacak benzer bir proje yapılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000