17 Ocak 2013, Perşembe 12:52:39

İLK SEFERDE KÖTÜ SÜRPRİZ!

FAA’nin seferlerini durdurduğu Boeing 787 uçağını yeni teslim alan ve ilk seferini ABD’ye yapan LOT Havayolları’na ait uçak, karardan sonra dönüş seferini yapamadı ABD’de kaldı.
  • bu yazımı saklayın siz 5 seneye kadar 787 ucağı icin söylenenlerden utanacaksınız her yeni ucakta olur böyle hatalar önemli olan hatayı kavrayıp önlem almaktır bence yineye zirveye cıkacak a 380 de de olmuştu haberleri okursanız onunda kanatlarında sorun vardiye haber cıkmıştı .
  • Bakılıp hata varsa düzeltilmesi yıllar önce alel acele seferlere koyulan DC10-10 gibi olmasına engel olur. Yeni uçaklarda bu sorunlar olabilir önemli olan talihsiz bir olay olmadan önlem almak.
  • http://www.faa.gov/news/press_releases/news_story.cfm?newsId=14233 FAA will issue an emergency airworthiness directive...Henüz yayınlanmış AD yok, operatörler kendi insiyatifleriyle 787 operasyonunu durduruyor.
  • 787 deramliner uçağı tamamen yeni bir uçak olduğu için ve üretimi bir kaç kez uzun süre ertelendi yeni tekonoloji, komposit malzemeler ve diğer kullanılan hafif ve dayanıklı malzemelerden yapıldığı yeni sistemlerin de kullanıldığı bir uçak sorunlar yaşaması doğal görünüyor bunların hemen tespit edilip giderilmesi zorunlu.. uçaklar şu an uçuş izinleri iptal edildi kontroller yapıldıktan sonra ve amerikan faa uçuş idaresi tamam kontrolller yapıldı arızılara giderildi veya arıza yok deyip uçağın tekrar sefere çıkmasına izin vermesi gerekiyor.. tabi uçağın uçmadığı her saat havayolları için zarar olacak kesin olarak..can sıkıcı bir durum bakalım ne olacak..

 

Amerikan Federal Havacılık Dairesi FAA’nin, teknik sorunlar yaşayan Boeing 787 modelinin uçuşlarını geçici olarak durdurmasının yankıları sürüyor. Tüm dünyada şok etkisine neden olan karar sonrası havayolları, bu tip uçakla yaptıkları seferlerin yerlerine başka uçak planlamaya başladı. FAA’dan sonra Avrupa Havacılık Güvenliği Kurumu da bu uçaklarla ilgili uyarı yayınladı.

Japon Havayolları, bugün için planladığı 787'li 8 adet seferi iptal ettiğini, bu karardan yaklaşık 1300 yolcunun etkilendiğini açıkladı.

ABD'nin kararını izleyen Polonya'nın LOT Havayolları ilk 787'li seferini ABD'ye dün yaptı ancak ABD havacılık idaresinin uyarısı üzerine dönüş seferini iptal etmek zorunda kaldı.

Şili ve Hindistan havayolları da Dreamliner uçaklarını seferden kaldırdı.

AIRBUS 330’A YARAYABİLİR

Havacılık uzmanları, Dreamliner'ların bundan önceki bir seferde akaryakıt sızıntısı yaptığını, pilot kabin camında çatlama olduğunu hatırlatıp, bu haberlerin rakip Airbus'ın 330'larının piyasa şansını güçlendirebileceğini söylüyor.
Boeing'in Yürütme Kurulu Başkanı Jim McNerney, "Müşterilerimizin ve yolcuların olumsuz etkilenmemesi, uçakların en kısa zamanda sefere dönebilmesi için gereken bütün çabalar gösterilecektir” açıklamasını yaptı.

İLK SEFERDE KÖTÜ SÜRPRİZ!

Yorumlar

hat ~ 11 yıl önce
bu yazımı saklayın siz 5 seneye kadar 787 ucağı icin söylenenlerden utanacaksınız her yeni ucakta olur böyle hatalar önemli olan hatayı kavrayıp önlem almaktır bence yineye zirveye cıkacak a 380 de de olmuştu haberleri okursanız onunda kanatlarında sorun vardiye haber cıkmıştı .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yarasa ~ 11 yıl önce
Bakılıp hata varsa düzeltilmesi yıllar önce alel acele seferlere koyulan DC10-10 gibi olmasına engel olur. Yeni uçaklarda bu sorunlar olabilir önemli olan talihsiz bir olay olmadan önlem almak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kunteper ~ 11 yıl önce
http://www.faa.gov/news/press_releases/news_story.cfm?newsId=14233 FAA will issue an emergency airworthiness directive...Henüz yayınlanmış AD yok, operatörler kendi insiyatifleriyle 787 operasyonunu durduruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camaroth ~ 11 yıl önce
787 deramliner uçağı tamamen yeni bir uçak olduğu için ve üretimi bir kaç kez uzun süre ertelendi yeni tekonoloji, komposit malzemeler ve diğer kullanılan hafif ve dayanıklı malzemelerden yapıldığı yeni sistemlerin de kullanıldığı bir uçak sorunlar yaşaması doğal görünüyor bunların hemen tespit edilip giderilmesi zorunlu.. uçaklar şu an uçuş izinleri iptal edildi kontroller yapıldıktan sonra ve amerikan faa uçuş idaresi tamam kontrolller yapıldı arızılara giderildi veya arıza yok deyip uçağın tekrar sefere çıkmasına izin vermesi gerekiyor.. tabi uçağın uçmadığı her saat havayolları için zarar olacak kesin olarak..can sıkıcı bir durum bakalım ne olacak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000