05 Aralık 2020, Cumartesi 14:46:25

İlk Milli Helikopter Motoru teslim edildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlk Milli Helikopter Motorumuz TEİ-TS1400'ün Teslimi ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni"ne İstanbul'daki Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı.
  • Rolls Royce ve Honeywell ortaklığı ile motor yapıldı.
  • Bir zaman uzaya yol yapsak ona da inanırlar diyordu birileri hakikaten de inanıyorlardı şimdi de yerli ve milli motor yalanlarına da inananlar çok maşallah. En basit şeyleri bile ithal ediyoruz ama yerli ve milli helikopter motoru yapıyoruz sanırsın su motoru.
  • 18 yılda torunlarımızın 40 sene geçse bile ödeyemeyeceği borç yaptılar,kaç aydır abd'li ilaç şirketlerine olan borç yüzünden ülkeye ilaç alınamıyor,döviz bazlı yolcu,hasta,araç garantili yollar,köprüler,havaalanları,hastaneler yaptılar,saraylara,arabalara,uçaklara, araplara,somalililere,yandaş akkoyunlara para saçtılar kendini ekonomi profesörü sanan mühendis özentisi ahmaklar da yabancı desteğiyle motor yapınca dövizin cebimizde kalacağını,böylelikle borcun biteceğini,dövizin düşeceğini sanıyorlar. Elin adamı da aptaldı ona bağımlı olma,motor falan yap kullan hatta dünyaya sat diye sana teknolojisini,makinasını verecekti. Tabii ki yalandan kim ölmüşün en güzel kanıtı olan ağababalarına ve yandaşlarına sahip çıkmaları lazım yoksa aç kalacaklar,dişleyecek kemik bile bulamayacaklar,kuduracaklar haliyle.
  • Bir de uçak mühendisin de dinleyin diyorum ki şu an türkiye değil uçak ve helikopterin çivisin yapamaz bu hekes kafasına bir kenarina yazsın ha yokmu bizim insan da bunları yapacak varmı var nerde bu insanlar sürgünlere de yaşıyorlar başkasın çalışıyorlar ya ne abd avrupa da çalışıyorlar gidiler ta uzaklaraaaaâ bir daha dökmemek le gitiler uzaklara peki bu çalışmayan motorları kim yapacak cami imami hocası şeyhi cemat liderleri imam hatipler yapacaklar bu iş bunlar devredilmiş mühendisleri bunlar gerisini siz düşünü
  • Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun.. Daha bu ülkede yeşerecek binlerce tohum var.. Rabbim bayrağımızı daha da yükseklerde dalgalandırmayı nasip etsin..
  • Dürüst olup böyle bir niyetimiz var, şu kadar sürede uçak,jet,motor ne varsa yapmaya çalışacağız, eğitim kalitemizi arttıracağız, yurtdışından iyi yerli, yabancı hocalar getireceğiz, iyi laboratuvarlar kuracağız, insanların görüşüne, partisine, memleketine bakmayacağız deseler tamam diyeceğiz de bu kadar teferruatlı ve maliyetli şeyleri ekonomi bu kadar kötüyken, vatandaştan ibanla para isteyecek kadar düşmüşken,Katar'a satılmadık yer bırakmamışken,dış borç ve faizleri yıllarca ödesek bitirilemeyecek haldeyken yerli ve milli olarak yapıyoruz demeleri hakikaten hem kendilerini iyice komik duruma düşürüyor hem de aklımızla dalga geçtiklerini sanıyorlar. 18 senedir iktidarlar ama ne hikmetse son yıllarda bunları elalemin destekleriyle ve ücretini onlara döviz olarak ödeyerek yapmaya başladılar ama bunları söylesek ona da bir kılıf bulurlar.
  • Memleket 70 yıldır üretim yapıyor ama ithalat yaparak,yabancılara ucuz işgücü,vergi muafiyeti imkanları vererek. Oradan buradan parça,teknik yardım,mühendislik bilmem ne alarak bir şey yapmak marifet değildir. Üstelik üretilenleri izin almadan yurtdışına da satamıyoruz. Önce gerçek ve doğru eğitime, insana değer verilecek,torpil,kutuplaşma,hemşehricilik,particilik vs bitecek sonrası Allah kerim. Gerçekleri görüp öyle gaz yorumu yap...
  • Bunları yaparak euro nasıl iniyor onu da açıklasana. İthal yani dövizle satın aldığımız parça,ekipman,makineyle motor bilmem ne yapıyoruz, patent sahibi ülkeler izin vermediklerinden yurtdışına da satamıyoruz eee euro nasıl düşecek peki olmayan aklıyla ahkam kesen arkadaş?
  • Vatana millete hayırlı olsun.. Bu memlekette daha nice şeyler üreteceğiz.. ve bu yorumuma unlike atanlar oturdukları yerden kuduracaklar.. Atatürk’ün bizleri kurtardığı fransızlara diz çökmüş kesim, her icata her yapılana dil uzatmaya devam edecek ki, bu da bizim vatan millet sevgimizi kırbaçlayacak.
  • turbo prop disinda milli turbo jet ve milli turbo fanlar da var. onlari niye gostermediler acaba?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlk Milli Helikopter Motorumuz TEİ-TS1400'ün Teslimi ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni"ne İstanbul'daki Vahdettin Köşkü'nden canlı bağlantıyla katıldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bu projeler ile savunma sanayinde yeni bir döneme giriyoruz. Motor geliştirme projesi kapsamında yapılacak yatırımlar ve kazanılacak kabiliyetlerle TEİ kendi alanında ülkemizde rol model haline dönüşecektir. Türkiye'yi havacılık başta olmak üzere, her türlü motor tasarımı ve üretimi alanında adres ülke yapma hedefimize adım adım yaklaşıyoruz. Savunma Sanayii Başkanlığımız ve icra komitemiz vasıtasıyla daha güçlü bir koordinasyon sistemi kurmayı planlıyoruz. Uyguladığımız ekonomi politikalarında her alan gibi sanayide de orta ve uzun vadeli hedeflere odaklanmış durumdayız.

İlk Milli Helikopter Motoru teslim edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (38)

yoo rumuzuna ~ 3 yıl önce
Rolls Royce ve Honeywell ortaklığı ile motor yapıldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
at yalanı ~ 3 yıl önce
Bir zaman uzaya yol yapsak ona da inanırlar diyordu birileri hakikaten de inanıyorlardı şimdi de yerli ve milli motor yalanlarına da inananlar çok maşallah. En basit şeyleri bile ithal ediyoruz ama yerli ve milli helikopter motoru yapıyoruz sanırsın su motoru.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne akıllılar var ~ 3 yıl önce
18 yılda torunlarımızın 40 sene geçse bile ödeyemeyeceği borç yaptılar,kaç aydır abd'li ilaç şirketlerine olan borç yüzünden ülkeye ilaç alınamıyor,döviz bazlı yolcu,hasta,araç garantili yollar,köprüler,havaalanları,hastaneler yaptılar,saraylara,arabalara,uçaklara, araplara,somalililere,yandaş akkoyunlara para saçtılar kendini ekonomi profesörü sanan mühendis özentisi ahmaklar da yabancı desteğiyle motor yapınca dövizin cebimizde kalacağını,böylelikle borcun biteceğini,dövizin düşeceğini sanıyorlar. Elin adamı da aptaldı ona bağımlı olma,motor falan yap kullan hatta dünyaya sat diye sana teknolojisini,makinasını verecekti. Tabii ki yalandan kim ölmüşün en güzel kanıtı olan ağababalarına ve yandaşlarına sahip çıkmaları lazım yoksa aç kalacaklar,dişleyecek kemik bile bulamayacaklar,kuduracaklar haliyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Can ~ 3 yıl önce
Bir de uçak mühendisin de dinleyin diyorum ki şu an türkiye değil uçak ve helikopterin çivisin yapamaz bu hekes kafasına bir kenarina yazsın ha yokmu bizim insan da bunları yapacak varmı var nerde bu insanlar sürgünlere de yaşıyorlar başkasın çalışıyorlar ya ne abd avrupa da çalışıyorlar gidiler ta uzaklaraaaaâ bir daha dökmemek le gitiler uzaklara peki bu çalışmayan motorları kim yapacak cami imami hocası şeyhi cemat liderleri imam hatipler yapacaklar bu iş bunlar devredilmiş mühendisleri bunlar gerisini siz düşünü

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı ~ 3 yıl önce
Vatanımıza milletimize hayırlı uğurlu olsun.. Daha bu ülkede yeşerecek binlerce tohum var.. Rabbim bayrağımızı daha da yükseklerde dalgalandırmayı nasip etsin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dürüst olun ~ 3 yıl önce
Dürüst olup böyle bir niyetimiz var, şu kadar sürede uçak,jet,motor ne varsa yapmaya çalışacağız, eğitim kalitemizi arttıracağız, yurtdışından iyi yerli, yabancı hocalar getireceğiz, iyi laboratuvarlar kuracağız, insanların görüşüne, partisine, memleketine bakmayacağız deseler tamam diyeceğiz de bu kadar teferruatlı ve maliyetli şeyleri ekonomi bu kadar kötüyken, vatandaştan ibanla para isteyecek kadar düşmüşken,Katar'a satılmadık yer bırakmamışken,dış borç ve faizleri yıllarca ödesek bitirilemeyecek haldeyken yerli ve milli olarak yapıyoruz demeleri hakikaten hem kendilerini iyice komik duruma düşürüyor hem de aklımızla dalga geçtiklerini sanıyorlar. 18 senedir iktidarlar ama ne hikmetse son yıllarda bunları elalemin destekleriyle ve ücretini onlara döviz olarak ödeyerek yapmaya başladılar ama bunları söylesek ona da bir kılıf bulurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk1923'e ~ 3 yıl önce
Memleket 70 yıldır üretim yapıyor ama ithalat yaparak,yabancılara ucuz işgücü,vergi muafiyeti imkanları vererek. Oradan buradan parça,teknik yardım,mühendislik bilmem ne alarak bir şey yapmak marifet değildir. Üstelik üretilenleri izin almadan yurtdışına da satamıyoruz. Önce gerçek ve doğru eğitime, insana değer verilecek,torpil,kutuplaşma,hemşehricilik,particilik vs bitecek sonrası Allah kerim. Gerçekleri görüp öyle gaz yorumu yap...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eurocuya yazana ~ 3 yıl önce
Bunları yaparak euro nasıl iniyor onu da açıklasana. İthal yani dövizle satın aldığımız parça,ekipman,makineyle motor bilmem ne yapıyoruz, patent sahibi ülkeler izin vermediklerinden yurtdışına da satamıyoruz eee euro nasıl düşecek peki olmayan aklıyla ahkam kesen arkadaş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kendini akilli zanneden zata ~ 3 yıl önce
belli ne muhendislik ne de ekonomiden anliyosunuz.1)bu motor milli, bazi hammedeler yurtdisindan da gelse kendi imalatin. dolayisiyla hazir parca alimin yok. ithal ettigin ve ihrac ettigin aradaki fark cebinde kaliyor demek. 2)motor alirken ki kullacagin doviz cebinde kaliyor. 3)istihdamin,bakimin vesaire her dovizin cebinde kaliyor. 4)dunyada hic kimse her parcanin tamaminin ham maddesini kendisinden kullanmaz. mecbur ithal eder. ithal ettigin 1 birimdir, urun haline getirip sattigin 1000 birim olur. saymakla kalmaz... senin gibisini oturtup ozel ders vermek gerekiyor. ama biraz da damarda Turk kani lazim... yapamasak oturup sukredeceksiniz.. yapiyoruz o zaman kudurun...
patent sahibi mi?? ~ 3 yıl önce
baskasinin patentini mi kullaniyoruz ne alakasi var?? yazdigin seyden hicbir bisey bilmedigin ortada. cikmis golge dusuruosun..
kendini akıllı'ya ~ 3 yıl önce
En kritik ve pahalı parçaları,makinaları,ekipmanı onların yedek parçalarını vs yurtdışından aldıktan ve devamlı alacağından için kendi imalatın olsa ne yazar? Bu ülkede ithal malzeme olmadan en önemli motor parçalarından titanyum'dan ne üretilebiliyor mesela? Motoru bilmem neyi ürettiğin makinalar,parçalar hepsi ithal hala masal anlatıyorsun. Bir zamanlar Atak için de şuraya şu kadar sattık bilmem ne ettik dediler ne olduğunu gördük de senin gibi ekonomist ve mühendisler ! göremez. Dünya'da helikopter,uçak,motoru patentiyle üreten teknolojide ileri gitmiş sayılı ülkeler kendileri parça ve o parçaları imal edecek makinaları üretemiyor da başka yerlerden mi alıyorlar? Alırlar veya yaptırırlar belki ama o da ucuza geldiği için. Sen dersi kendine ve kendin gibi olanlara ver,yapıyoruz dediğin şeylerin foyası ortaya çıkınca(iha ve siha örneklerinde olduğu gibi) da aynaya bakar bakar kudurursun diyeceğim de o zaman da yağcılığa tam gaz devam edersiniz...
akilli super zekaya ~ 3 yıl önce
ihanin sihanin ne foyasi cikmis? kritik ve pahali parcalar kendi uretimimiz diyorum hala ithal diyosun. bilmedigin konu uzerine konusma. sen lafdan anlamassin belli. ben hangi partili olursam olayim bu gelisme karsisinda tebrik ediyorum. cunku devlet icin guzel bir gelisme. sen sevinemiyosan kendi problemin..
cevap2 ~ 3 yıl önce
titanyumdan ne uretiliyor diye bir soru soran insana cevap veriyorum kabahat bende :))) gidin bakin tek parca kristal diye aratin..
cevap2 yazana ~ 3 yıl önce
Güya akıl veriyorsun da arkadaş titanyumla ilgili 'bu ülkede ithal malzeme olmadan' diye başlayan cümlesinde ne soru soruyor,sen nerenle ne okuyorsun ne anlıyorsun ne cevap veriyorsun? Asıl sana cevap verende kabahat ama kafanızı vura vura gerçekleri öğrenmeniz gerek.
akıllı süper zekaya rumuzuna ~ 3 yıl önce
İha ve sihalarda kullanılan motor ve kameraların Türkiye'ye satıldığı o parçaları üreten Almanya ve Kanada tarafından açıklandı iktidar ve damat yalanlayamadı. Hani yerli ve milliydi,bunlar en kritik parçalar değil mi? Hem neyin ne olduğunu bilmiyorsun hem de gönüllü avukatlık yapıp atıp tutuyorsun. Herkesi kendin gibi mi sanıyorsun?
Tk1923 ~ 3 yıl önce
Vatana millete hayırlı olsun.. Bu memlekette daha nice şeyler üreteceğiz.. ve bu yorumuma unlike atanlar oturdukları yerden kuduracaklar.. Atatürk’ün bizleri kurtardığı fransızlara diz çökmüş kesim, her icata her yapılana dil uzatmaya devam edecek ki, bu da bizim vatan millet sevgimizi kırbaçlayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
guzel haber ~ 3 yıl önce
turbo prop disinda milli turbo jet ve milli turbo fanlar da var. onlari niye gostermediler acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000