24 Nisan 2010, Cumartesi 08:15:25

İLK İSTEĞİ HAVAALANI OLDU

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının ardından öğrenciler Vali, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı ve Başsavcı koltuğuna oturdu. Iğdır Valiliği koltuğuna oturan Havva Görkem Çakar isimli öğrenci, yaptığı basın açıklamasında Iğdır'a havaalanının hızlandırılmasını istedi.

Havaalanının bir an önce bitirilmesi gerektiğini söyleyen minik Vali Çakar, valinin projelerinin hızla bitirilmesi ve Ağrı Dağı'na kayak merkezi kurularak kış turizminin geliştirilmesini istedi. Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı ise öğrencilere kol saati ve kitap hediye etti.

Daha sonra Zübeyde Hanım Caddesi'ndeki gösterilere geçildi. Burada Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Garnizon Komutanı J.K. Albay Ernail Keleş ve Belediye Başkan Vekili Ahmet Adıyaman çocukların bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Milli Eğitim Müdür Vekili Abbas Öcal, 'Bugün Milli Egemenlik bayramımız, milli devlet olmanın onurunu, gururunu yaşadığımız, sadece kendi içimizde değil, dünyanın hemen her yerinden gelen çocuklarla kardeşliği, dostluğu, birlik ve beraberlik duygusunu paylaştığımız, geleceğin büyüklerinin günü.' ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin, şiirler ve çeşitli gösterileri ile devam eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları geçit töreni ile sona erdi.
 

İLK İSTEĞİ HAVAALANI OLDU

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000