24 Ocak 2017, Salı 09:16:14

İlk F35 2019'da gelecek

F-35 projesinde Türkiye'nin ilk uçağı 2019'da gelecek. Daha önce teslim tarihi, asıl planlanan tarih 3 sene öne çekilerek 2018 olarak açıklanmıştı.
  • Arkadaşlar bunlar resmi verilerdir. Girin Loched marten F35 projesine görürsünüz. ABD programın birincil müşterisi ve destekçisidir. Türkiye, İtalya, Hollanda, Kanada, Norveç, Danimarka, Avustralya ve Birleşik Krallık programa toplam 4.375 milyar $(ABD Doları) katkıda bulunmuştur. Programın toplam maliyeti yaklaşık olarak 40 milyar $(ABD Doları) olarak tahmin edilmektedir(ABD tarafından genellikle saklı tutulur). Uluslararası katılımlarda 3 seviye vardır ve katlımcılar bulundukları finansal katkıya göre seviyelendirilir. Birleşik Krallık "1. seviye" partnerdir ve 2.5 milyar $ (ABD Doları)'lık katkıda bulunmuştur. "2. seviye" partnerler ise 1 milyar $ (ABD Doları) katkı yapan İtalya ve 800 milyon $ (ABD Doları) ile Hollanda'dır. "3.seviye" partnerler ise Kanada - 440 milyon $ (ABD doları); Türkiye - 175 milyon $ (ABD Doları); Avustralya - 144 milyon $ (ABD Doları); Norveç - 122 milyon $ (ABD Doları) ve Danimarka - 110 milyon $ (ABD Doları). İsrail ve Singapur ise güvenlik yardımına katılmışlardır. Bundan 5 ay önce okuduğum haberde ilk uçak siparişi 2017 hatta abd büyükelçisi söylemişti. Kamuoyuna şimdi 2019 ne güzel kafalar. Israil uçağı aldı bile UyuuuuTürkiyem.
  • Gelene kadar daha ne superler yapilacak modasi gecer , boyle anlasmami olur biz bedava almiyoruz ,
  • 2019 da görür 2025 de kullanırsın 2055 de borcu biter
  • kokpit pozlarini simdiden hayal edebiliyorum.
  • projeyi meclisden geçiremediler. sonunda firma milyarca dolar verince lobilere geçti. trump bile gelince projeye laf etti. maliyetine bakılırsa f22'ler gibi hangarlarda bekleyecek bir uçak ve f22 kadar da iyi ve başarılı değil. verdiğimiz paralara yazık olacak. üstüne abd'den uçak almaktan bahsediyoruz. f35'ler nereye giderse abd'nin haberi olacak. üstüne uçak çok başarısız. testlerde dahi uçamadığı oldu. farklı problemler de var. bu problemler ortaya çıktıkça alım yapacak ülkeler vazgeçmeye başladı. bazı ülkeler alım sayılarını yarı yarıya azaltırken, birçok ülke alım ve siparişleri erteledi.bazı ülkelerde sipariş iptali tartışılıyor.
  • hiç gerek yok yazık günah bu paraya milli svaaş uçağı seçim öncesi hazır:)
  • ben bu işten hiç bir şey anlamadım.... israil bu olayın içinde değil ama uçaklarını alıyor biz neden 2019'da ilk uçağımızı alıyoruz ben bunu çözemedim.....
  • 2019 yılında seçimler var tâbi malzeme lazım.
  • ben hala bu uçakalrı neden aldığımızı anlayamadım zaten milli savaş uçakaları üretilmiyor mu!!! yoksa palavara mı?

F-35 projesinde Türkiye'nin ilk uçağı 2019'da gelecek. Daha önce teslim tarihi, asıl planlanan tarih 3 sene öne çekilerek 2018 olarak açıklanmıştı.

Savunma Sanayi Müsteşarı İsmail Demir, F-35 savaş uçağı projesi kapsamında Türkiye'nin ilk uçağının 2019'da gelmesini beklediklerini söyledi.

NTV yayınında savunma sanayi projelerine ilişkin soruları yanıtlayan Demir'e F-35 projesinde beklenen takvim soruldu.

Türkiye'nin F-35 projesi kapsamında aynı zamanda bir iş yükü olduğunu ve uçağın orta gövdesinin bazı bölümlerinin Türkiye'de üretildiğini hatırlattı ve F-35'in kademe kademe gelişen bir uçak olduğunu ve Türkiye'nin bu çerçevede bir planlama yaptığını söyledi.

'2019'da ilk uçağımızı görmüş olacağız'

Demir, "30 kadar siparişimiz şu anda planlanmış durumda, onların teslim tarihleri belli ama her bir uçağın da teknoloji seviyesinin biraz farklı olduğunu görüyoruz, hem fiyatta hem teknolojide ufak tefek farklılıklar var" dedi. Demir, "Biz ona göre bir optimum plan takip ettik. İnşallah 2019'da ilk uçağımızı görmüş olacağız" diye konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım geçen yıl kasım ayında yaptığı açıklamada Savunma Sanayi İcra Kurulu toplantısında F-35 uçaklarının ilk partisinin 2021 yerine 2018'de Türkiye'ye gelmesi konusunda karar aldıklarını açıklamıştı.

İlk F35 2019'da gelecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (14)

Fiyasko ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar bunlar resmi verilerdir. Girin Loched marten F35 projesine görürsünüz. ABD programın birincil müşterisi ve destekçisidir. Türkiye, İtalya, Hollanda, Kanada, Norveç, Danimarka, Avustralya ve Birleşik Krallık programa toplam 4.375 milyar $(ABD Doları) katkıda bulunmuştur. Programın toplam maliyeti yaklaşık olarak 40 milyar $(ABD Doları) olarak tahmin edilmektedir(ABD tarafından genellikle saklı tutulur). Uluslararası katılımlarda 3 seviye vardır ve katlımcılar bulundukları finansal katkıya göre seviyelendirilir. Birleşik Krallık "1. seviye" partnerdir ve 2.5 milyar $ (ABD Doları)'lık katkıda bulunmuştur. "2. seviye" partnerler ise 1 milyar $ (ABD Doları) katkı yapan İtalya ve 800 milyon $ (ABD Doları) ile Hollanda'dır. "3.seviye" partnerler ise Kanada - 440 milyon $ (ABD doları); Türkiye - 175 milyon $ (ABD Doları); Avustralya - 144 milyon $ (ABD Doları); Norveç - 122 milyon $ (ABD Doları) ve Danimarka - 110 milyon $ (ABD Doları). İsrail ve Singapur ise güvenlik yardımına katılmışlardır. Bundan 5 ay önce okuduğum haberde ilk uçak siparişi 2017 hatta abd büyükelçisi söylemişti. Kamuoyuna şimdi 2019 ne güzel kafalar. Israil uçağı aldı bile UyuuuuTürkiyem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 7 yıl önce
Gelene kadar daha ne superler yapilacak modasi gecer , boyle anlasmami olur biz bedava almiyoruz ,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Görürüz ? ~ 7 yıl önce
2019 da görür 2025 de kullanırsın 2055 de borcu biter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
secmen ~ 7 yıl önce
kokpit pozlarini simdiden hayal edebiliyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dolandırıcılık ~ 7 yıl önce
projeyi meclisden geçiremediler. sonunda firma milyarca dolar verince lobilere geçti. trump bile gelince projeye laf etti. maliyetine bakılırsa f22'ler gibi hangarlarda bekleyecek bir uçak ve f22 kadar da iyi ve başarılı değil. verdiğimiz paralara yazık olacak. üstüne abd'den uçak almaktan bahsediyoruz. f35'ler nereye giderse abd'nin haberi olacak. üstüne uçak çok başarısız. testlerde dahi uçamadığı oldu. farklı problemler de var. bu problemler ortaya çıktıkça alım yapacak ülkeler vazgeçmeye başladı. bazı ülkeler alım sayılarını yarı yarıya azaltırken, birçok ülke alım ve siparişleri erteledi.bazı ülkelerde sipariş iptali tartışılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İptal ~ 7 yıl önce
Bazı ülkeler alımları iptal edemez. Beşinci nesil bir savaş uçağını her ülke yapamaz.
gerek yok ~ 7 yıl önce
hiç gerek yok yazık günah bu paraya milli svaaş uçağı seçim öncesi hazır:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aha ~ 7 yıl önce
Güzel espri buna denir. Malum referandum var.
ilya ~ 7 yıl önce
ben bu işten hiç bir şey anlamadım.... israil bu olayın içinde değil ama uçaklarını alıyor biz neden 2019'da ilk uçağımızı alıyoruz ben bunu çözemedim.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çünkü ~ 7 yıl önce
Biz üretiyoruz onlar satın alıyor. Kale motor kilit menteşe işini bırakıp geçen Mars'a araç gönderdi. Tai zaten uçağı bitirdi artık uydu yolluyor. Son giden uydu şuan Satürn'de yörüngede. Satürn'de yerel halk bizim uydudan trt int izliyor.
Seçim ~ 7 yıl önce
2019 yılında seçimler var tâbi malzeme lazım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yetmez ~ 7 yıl önce
sadeece bu kesmez bence nükleer denizaltı bile yaptık diyebilirler!
neden? ~ 7 yıl önce
ben hala bu uçakalrı neden aldığımızı anlayamadım zaten milli savaş uçakaları üretilmiyor mu!!! yoksa palavara mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üretim ~ 7 yıl önce
Evet 1980 den beri F16 üretiyor bu ülke. Neden alıyoruz ben de bilemedim. Az yakıyor diyorlar. Otomatik cam diyorlar. Herkes bişeyler diyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000