13 Haziran 2010, Pazar 05:53:06

"İlk defa pilotsuz uçaklar yaptık, herkes Heron'ları konuşuyor"

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, ''İlk defa pilotsuz uçaklar yaptık. Küçük boyda olanlar tamamen yerli malı. Bunun 100'den fazlası göklerde. Ama nedense herkes Heronu söylüyor'' dedi.
  • Senin yüzde yüz yerli UAV yapmış olman hiç bir şeyi değiştirmez:Sen bu UAV'yi nerden yönlendiriyorsun?Amerikan GPS uydularından.Yani adam senin uçtuğu yeri gördüğün her şeyi görüyor demek oluyor.Sen Göktürk projeni tamamla ondan sonra Heron harici şu kadar yerli UAV'im var diye övün.
  • Milli gururumuz Arçelik gibi yapmışlardır. Tüm parçalar uzak doğudan alınır, Türkiye de monte edilip üzerine "Made in Turkey" yazılır. Biliyorum gelecek yorumları. -Arkadaşlar; kendimizi küçümsemeyelim.- Birinin dediği gibi; herşeyimiz PALAVRA!
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • türkiye kendi uçağını yapıyor ama kimse kale almıyor. hükümet tarafından bunun desteklenip propagandasının yapılması, üreticinin desteklenmesi gerekir. kötü komşu insanı mal sahibi yapar hesabı türkiye heron projesinden vazgeçip ona ayıracağı kaynağı yerli insansız uçaklara ayırmalı. herkes bilmeli, türkiye kendi heronlarını yapıyor zaten.
  • Arkadaşlar bizim yerli ufak gece ucabilen uçaklarımız var bundar kullaniliyor biz sinir bölgesindeyken ekip geldi uçurdu bunu bilin ama ışte dışa bağımlı olmasak ticaret yapıyoz ya
  • Bana inandırıcı gelmiyor. Hala tüm silahları Amerika ve avrupadan alıyoruz. Madem kendimiz pek çok şeyi yapabiliyoruz, neden paralarımız bunlara akıyor? Kusura bakmayın İ-NAN-MI-YO-RUM!
  • Milli tüfek derken herhalde Mehmetcik-1 adli tüfegi demiyordur insallah cünki o tüfek Amerikan M4 kopyasi nasil yerli oluyor anlamak elde degil ?? Saygilar Sevgiler Berlinden
  • Madem bunlarin 100 tanesi göklerde neden terrörist gruplarin yerleri tespit edilemiyorda Hergün Sehit haberleriyle üzüntüden kurtulamiyoruz ? bunlarin hepsi bos bos havada akiyor mu ? TC-JGA ucuyorum.com üyesi
  • papua yeni gine-somali-nijerya gibi 5 sınıf dünya ülkelerimi aldı bu uçan kargaları acaba?
  • Biraz savunma sanayi haberlerini takip etsen görürdün ne kadar sattığımızı.Birçok Ortadoğu ülkesine bu alanda ihracat yapıyoruz.
Gönül, Erzurum Kültür Merkezi'nde düzenlenen ''Türkiye Buluşmaları'' toplantısında, AK Parti hükümetinin çok başarılı çalışmalar yaptığını söyledi.

AK Parti'nin kurulduğu dönemlerde herkesin 'bu parti yüzde 4 oy alabilir' dediğini, ancak iktidar olduklarını ifade eden Gönül, ''En çok oy alabileceklerini tahmin ettikleri dönemlerde erken seçim yaptılar ve en düşük oyu aldılar'' dedi.

Bakanlıklar olarak çok başarılı çalışmalara imza attıklarını ifade eden Gönül, şunları kaydetti:

''Tarihimizde ilk defa piyade tüfeği yapıyoruz. Şimdiye kadar Amerikan, Alman malı tüfek kullanan piyademiz ilk defa yerli tüfek kullanacak. Makine kimya tüfeği, yani makine kimyanın tüfeğini yapıyoruz. İlk defa havadan taşınabilen obüs yapıyoruz. Bunlar helikopterle taşınabilen obüsler. İlk defa 40 kilometre menzilli obüsler yaptık. Bunlardan dünyada daha iyisi yok. Kendisi hareket edebiliyor, motoru var. Mermileri attıktan sonra vurulmasın diye radardan yeri hemen değiştirilebiliyor. İlk defa harp gemisi yapıyoruz. 100 metre boyunda. Arama kurtarma gemileri, karakol gemileri yapıyoruz. Bunlar harp gemileri üzeri silahla donatılmış. İlk defa pilotsuz uçaklar yaptık. Küçük boyda olanları tamamen yerli malı. Bunun 100'den fazlası göklerde. Ama nedense herkes Heronu söylüyor. Oysa bizim tamamen yerli malı olan uçaklarımızın 100'den fazlası şu an göklerde.''
"İlk defa pilotsuz uçaklar yaptık, herkes Heron'ları konuşuyor"

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 14 yıl önce
Senin yüzde yüz yerli UAV yapmış olman hiç bir şeyi değiştirmez:Sen bu UAV'yi nerden yönlendiriyorsun?Amerikan GPS uydularından.Yani adam senin uçtuğu yeri gördüğün her şeyi görüyor demek oluyor.Sen Göktürk projeni tamamla ondan sonra Heron harici şu kadar yerli UAV'im var diye övün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Milli gururumuz Arçelik gibi yapmışlardır. Tüm parçalar uzak doğudan alınır, Türkiye de monte edilip üzerine "Made in Turkey" yazılır. Biliyorum gelecek yorumları. -Arkadaşlar; kendimizi küçümsemeyelim.- Birinin dediği gibi; herşeyimiz PALAVRA!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
türkiye kendi uçağını yapıyor ama kimse kale almıyor. hükümet tarafından bunun desteklenip propagandasının yapılması, üreticinin desteklenmesi gerekir. kötü komşu insanı mal sahibi yapar hesabı türkiye heron projesinden vazgeçip ona ayıracağı kaynağı yerli insansız uçaklara ayırmalı. herkes bilmeli, türkiye kendi heronlarını yapıyor zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Arkadaşlar bizim yerli ufak gece ucabilen uçaklarımız var bundar kullaniliyor biz sinir bölgesindeyken ekip geldi uçurdu bunu bilin ama ışte dışa bağımlı olmasak ticaret yapıyoz ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Bana inandırıcı gelmiyor. Hala tüm silahları Amerika ve avrupadan alıyoruz. Madem kendimiz pek çok şeyi yapabiliyoruz, neden paralarımız bunlara akıyor? Kusura bakmayın İ-NAN-MI-YO-RUM!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Milli tüfek derken herhalde Mehmetcik-1 adli tüfegi demiyordur insallah cünki o tüfek Amerikan M4 kopyasi nasil yerli oluyor anlamak elde degil ?? Saygilar Sevgiler Berlinden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Madem bunlarin 100 tanesi göklerde neden terrörist gruplarin yerleri tespit edilemiyorda Hergün Sehit haberleriyle üzüntüden kurtulamiyoruz ? bunlarin hepsi bos bos havada akiyor mu ? TC-JGA ucuyorum.com üyesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
papua yeni gine-somali-nijerya gibi 5 sınıf dünya ülkelerimi aldı bu uçan kargaları acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 14 yıl önce
Biraz savunma sanayi haberlerini takip etsen görürdün ne kadar sattığımızı.Birçok Ortadoğu ülkesine bu alanda ihracat yapıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000