21 Haziran 2011, Salı 17:09:41

İLK AÇIKLAMA GELDİ: 'KAZA PİLOTAJ HATASI'

Rusya'da meydana gelen uçak kazası ile ilgili ilk açıklama geldi...
  • 1997 den beri doğru dürüst kazası yok. 2004 de kalkış sonrası terörist bir patlama, 2007 de runway den 400 metre önce bir crash en son bu olay. Diğer kazalarının da büyük çoğunluğu pilotaj.
  • rus haberlerinde ne kadar itiraz etseler bile, o bolgede kazanin olmasindan 2-3 dakika once elektrikler gitmis ve havalimani isiksiz kalmis ve pilot bu yuzden anayolu pist sanmis, kabul etmiyorlar bunu ama isin dogrusu bu gozukuyor, aci bir durum
  • tu-134 ucusta. gorus sartlari kötü. meydan da sadece ndb var..ne olursa olsun kurallara uyulsa elbette boyle bir olay olmazdi. ama o kurallar azcik daha yardımcı olamazmiydi ? bir vor.. bir ils meydana neden kurulamaz. hangi çağdayız ?rusyanın parasımı yok ils kuracak ?yazik cidden, insan hayatı hala çok ucuz.gorus sartlarına bir bakin bulut alt tavanına bir bakın meydandaki. ve sonra yapılan yaklaşma şekline bakin..ne zor şartlarda gorev yapıyor rus pilotlar. ne kadar emniyetsiz insan hayatını hiçe sayan işler.
  • UÇAK DÜŞMEZ MALUM ASTRONOTLARCA DÜŞÜRÜLÜR :))
  • 1967 Yılında üretilmiş olan Tupolev 134 ün hala serviste olması ve Rusya gibi görüş mesafesinin sık sık değiştiği havaalanlarında hizmet vermesi kazanın belli başlı nedenleridir. Birkaç yıl önce yolcu olarak bindiğim bir Tupolev uçaklarının kalabalık kokpitini uçuşta ziyaret etme fırsatını bulmuştum. Pilotların işinin çok zor olduğunu gördüm. Bu olaya kaza denemeyeceği kanısındayım. Kpt.S.YAZICI
Rusya Başbakan Yardımcısı Sergey Ivanov, ülkenin kuzeydoğusunda meydana gelen uçak kazasının pilotaj hatasından kaynaklanabileceğini söyledi. Paris'te Rus gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Ivanov, 'kazanın pilotaj hatasından kaynaklandığını söyleyebiliriz. Kötü hava koşullarında pistin sağ tarafına yönelmiş ve pisti aramış ancak bulamamış' dedi.

Ivanov ayrıca kazanın geçen yıl Polonya eski Devlet Başkanı Lech Kacynski ve beraberindekilerin hayatını kaybettiği uçak kazasına çok benzediğini söyledi.
İLK AÇIKLAMA GELDİ: 'KAZA PİLOTAJ HATASI'

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
1997 den beri doğru dürüst kazası yok. 2004 de kalkış sonrası terörist bir patlama, 2007 de runway den 400 metre önce bir crash en son bu olay. Diğer kazalarının da büyük çoğunluğu pilotaj.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
rus haberlerinde ne kadar itiraz etseler bile, o bolgede kazanin olmasindan 2-3 dakika once elektrikler gitmis ve havalimani isiksiz kalmis ve pilot bu yuzden anayolu pist sanmis, kabul etmiyorlar bunu ama isin dogrusu bu gozukuyor, aci bir durum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tu-134 ucusta. gorus sartlari kötü. meydan da sadece ndb var..ne olursa olsun kurallara uyulsa elbette boyle bir olay olmazdi. ama o kurallar azcik daha yardımcı olamazmiydi ? bir vor.. bir ils meydana neden kurulamaz. hangi çağdayız ?rusyanın parasımı yok ils kuracak ?yazik cidden, insan hayatı hala çok ucuz.gorus sartlarına bir bakin bulut alt tavanına bir bakın meydandaki. ve sonra yapılan yaklaşma şekline bakin..ne zor şartlarda gorev yapıyor rus pilotlar. ne kadar emniyetsiz insan hayatını hiçe sayan işler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
UÇAK DÜŞMEZ MALUM ASTRONOTLARCA DÜŞÜRÜLÜR :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1967 Yılında üretilmiş olan Tupolev 134 ün hala serviste olması ve Rusya gibi görüş mesafesinin sık sık değiştiği havaalanlarında hizmet vermesi kazanın belli başlı nedenleridir. Birkaç yıl önce yolcu olarak bindiğim bir Tupolev uçaklarının kalabalık kokpitini uçuşta ziyaret etme fırsatını bulmuştum. Pilotların işinin çok zor olduğunu gördüm. Bu olaya kaza denemeyeceği kanısındayım. Kpt.S.YAZICI

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000