10 Haziran 2019, Pazartesi 09:26:12

İlginç tasarımlı uçak teste çıktı

Alışılagelmedik tasarıma sahip bir uçak test edilirken görüntülendi.

İlk olarak 2017 yılında keşfedilen mermi şeklindeki uçak, geçtiğimiz günlerde bir Instagram kullanıcısının paylaştığı fotoğraflarla tekrar gündeme geldi. Zaman içerisinde fazlasıyla geliştirildiği ilk bakışta anlaşılan mermi uçak Celera 500L'nin gizli ve deneysel bir uçak olduğuna dair de söylentiler ortaya çıktı.

Arkada bulunan pervanesiyle itiş gücünü elde eden Celera 500L'nin Güney Kaliforniya Lojistik Havaalanı'nda yüksek hızda taksi denemesi yaptığı belirlendi. Bazı kişiler ise bu testin, gizlilik altında yürütülen iyileştirme ve geliştirme çalışmaları sayesinde uçağın ilk gerçek uçuşuna hazırlanıyor olabileceğini belirtiyor.

Uçağın almış olduğu patent doğrultusunda hafif yolcu uçaklarına göre 10 kat daha yakıt tasarruflu olduğu söyleniyor. Klasmanındaki diğer uçakların 30.000 feet sınırlarına göre Celera 500L'nin 65.000 feet yüksekliğe kadar yükselebilmesi ve bunun yanında çok kısa mesafelerde iniş ve kalkış gerçekleştirebilmesiyle mermi şeklindeki gizemli uçağın gelecekte ticari havayollarında büyük önem oynayacağı tahmin ediliyor.

 

İlginç tasarımlı uçak teste çıktı

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000