04 Nisan 2008, Cuma 18:48:44

İlaçlamalar helikopterle yapılacak

Haşereyle mücadeleyi yılın tamamına yayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da sivrisinek larvalarına karşı konut dışı alanlarda helikopterle ilaçlama yapacak.

Mayıs başıyla eylül sonu arasından devam edecek ilaçlamalara toplam 3.5 milyon YTL harcanacak.

Uygulamayla konutların bulunmadığı alanlara havadan biyolojik larvasit uygulaması yapılarak, sivrisineklerin üremesi önlenecek. Üreme alanları olarak tespit edilen Gerenköy, Bağarası, Maltepe, Foça tahliye kanalları, Balatçık ile Kaklıç tahliye kanalları, Seyrek bölgesi Sazlıgöl ve tahliye kanalları, Bayındır ve Subaşı ile Selçuk arası (Küçük Menderes Nehri) havadan ilaçlanacak.

Havadan ilaçlama hazırlıklarının yanında Büyükşehir Belediyesi, haşere mücadelesi için yıl boyunca devam eden rutin çalışmalar da yapıyor. Kış aylarında da devam eden larvasit mücadelesini yaz aylarında daha etkili kılmak amacıyla 40 kişilik ekip, mart ayında 60 yeni filit işçisiyle takviye edildi. Belediye yetkilileri, kış boyunca kapalı ve sulak alanlarda sürdürülen haşereyle mücadele çalışmalarının, havaların ısınmasıyla birlikte açık alanlarda yoğunlaştırılacağını kaydetti.

İzmir'de 12 ay boyunca sürdürülen haşere mücadele çalışmaları kapsamında, kış aylarında özelikle kapalı ve sulak alanlarda larva mücadelesi için ilaçlama yapılıyor. Kış ayları için potansiyel üreme alanı olarak fosseptik, PTT menholü, sulu bodrumlar, kanal kapakları, ızgaralar ve sivrisineklerin üreyebileceği alanlar belirlenerek haritalandırıldı. Şehir genelinde 12 bölgede ekipler tarafından yapılan kontrollerle yeni potansiyel üreme alanları da belirlenip bilgiler güncelleştirilirken çalışmalar bu verilere göre yönlendiriliyor. Ekipler, kış aylarında 10 günlük aralarla tespit edilen noktaların tamamında larva mücadelesi için ilaçlama yaparak İzmir'i sineksiz bir yaza hazırladı. Yıl boyunca devam eden bu çalışmalar sadece larva ve sivrisinek için değil, fare, böcek, karasinek vb. haşereler için de yapılıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ayrıca yeni ilçe ve beldelerdeki haşere mücadele çalışmalarına da destek oluyor. İlçe ve ilk kademe belediyelerin ilgili birimlerine teknik ve uygulamalı eğitimler veriliyor, ilaç ve ekipman desteğinde bulunuluyor. Geçen bir yıl içinde ilaçlamalarda kullanılmak üzere ilçe ve ilk kademe belediyelerine toplam 2 bin 500 litre larvasit, 8 bin 500 litre erişkin sinek ilacı verildi. İlçe belediyelerine verilen ilaç desteği ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerince yürütülen ilaçlama çalışmalarında 2007 yılı boyunca 5 bin 500 litre larvasit, 5 bin 600 litre erişkin sinek ilacı, 6 bin kilogram fare ilacı kullanıldı.

İlaçlamalar helikopterle yapılacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000