18 Ocak 2011, Salı 11:27:18

İKİNCİ PİST YAPILACAK MI?

Trabzon Havalimanı'na 2. pist yapılması konusu son günlerde tekrar gündeme gelirken, 2002 yılından bu yana Trabzon'a iç ve dış hatlardan gelen yolcu ve uçak sayısında her yıl artış yaşandığı gözlendi.
  • TRABZON HAVAALANI 29 PİSTİ TÜRKİYENİN EN RİSKLİ PİSTLERİNDEN, HAVAALANI DA BU HALİ İLE EN RİSKLİ HAVAALANLARINDAN BİRİDİR.HALK BUNU BİLMİYOR VE UÇUYOR. ACİLEN BU BÖLGEYE HEM YAKLAŞMA RADARI KONULMALI VE İKİNCİ PİST YAPILMALIDIR. AKSİ HALDE TEK ÇÖZÜM 29 PİST İSTİKAMETİNDEKİ MANİALARIN YOK EDİLMESİDİR. MALİYETİ TARTIŞMALIDIR.KAZA GELİYORUM DİYOR.TRABZONA
  • Buraya ikinci pisti yapana kadar TOKAT'a yapın
  • Trabzon Havalimanı uçak trafiği %20 artışla 17.797 ye çıkmış buda günde 48.7 iniş kalkış demektir. Ama Yaz aylarındaki yoğunluk ve günün belirli saatlerindeki yoğunluk yüzünden pistte beklemeler yaşanmaktadır. Birde Havalimanının jeopolitik konumuda önemli.
  • ORGİ yakında başlayacak ve bitince Trabzon havalimanı rahatlayacaktır...
  • ikinci pistu çapraz yapsunlar ki öteki piste inenleru engellemesun !
  • bence 2. pist yapımına başlanmalı. Trabzon havalimanı, giresun-ordu havaalanı yapılsa bile şu anki durumundan pek bir şey kaybetmez.sadece yolcu sayısının artışı yüzde 500 artmazda yüzde 300 artar. bu olur yani başka bir şey olmaz. uçak ve yük sayısında da fazla kayıp olmaz ve mevcut durum artarak devam eder.çünkü Trabzon mevki olarak önemli bir noktada.
  • O çok sevdiğiniz Google'dan bir de dünya meydanlarına bakınız. Japonyada bırakın pisti, denizi doldurmak suretiyle uluslararası havaalanı inşaa ettiler. Komşumuz Yunanistan da iskele gibi yapılmış ada meydanları var. Meis adasınaki meydanın boyu ada ile eşit ve iki dağın arasında. Dıştan takma 6 kat merdivenle ulaşılan apartman yapabilen hemşerilerimi hafife alma, dünyanın ilk iki katlı meydanını bile yaparlar. Yanı deniz ve yapılabilir.
  • ne kadar mutsuz bir milletiz..sürekli bir sataşma bir laf sokma peşindeyiz hele ki burda, konu yeterki havacılık olsun.. belli ki senin havacılık bilgin de pek bir sınırlı.... madem google kullanıyorsun o zaman iata kodu SPC olan la palma havalimanını ara bak..meydanın yarısı köprü üzerinde...dolguya da gerek olmadığını göreceksin dostum..yeter ki devlet yapmak istesin.. tekrar ediyorum..trabzona pist yapacaklarına taksi yolu yapsınlar.. plt 757
  • ben Trabzon'u bilen ve devamlı uçan bir vatandaşım, yani sadece ağzım olduğu için değil, gördüklerimi yorumlayacak kadar kafam çalıştığı için konuşuyorum :)) Pist 2.640 metre. Bunun yaklaşık 1.600-1.700 metresinde piste paralel taksi yolu var. Geriye kalan 1.000 metre için de taksi yolu yapılırsa backtrack yok, yani sorun yok. İstersen Google'dan sen bak ve taksi yolunu Rize yönünde uzat. Ne kadar bir istimlak gerekiyor, kendin gör. İkinci pistin maliyeti ile mukayese edilir mi kendin gör!
  • Dünyada birçok büyük havaalanı bile tek pistle günde onlarca uçağa hizmet verirken,Trabzon gibi günde 10-15 uçak inen havaalanına ikinci piste ne gerek var.Evet gerçekten slotlar çok düzensiz akşamları peşpeşe 4-5 uçak iniyor,gündüz bakıyorsunuz 4-5 saat tek uçak indiği yok.Trabzon'a paralel piste harcayacağın parayla Rize'nin dümdüz ilçesi Ardeşen'e iki tane havaalanı yaparsın.Zaten Trabzon yolcularının yüzde 30'u Rize ve ilçelerinden gelen yolcular.
Trabzon Havalimanı'ndan alınan bilgiye göre, 2002 yılında iç ve dış hatlardan gelen-giden toplam uçak sayısı 5 bin 124 olarak gerçekleşirken, yolcu sayısı 396 bin 28 ve yük miktarı da 8 bin 52 ton olarak kayıtlara geçti.

2010 yılında ise iç ve dış hatlardan gelen-giden toplam uçak sayısı 17 bin 797'ye, yolcu sayısı 1 milyon 965 bin 201'ya ve yük miktarı ise 19 bin 885 tona yükseldi.

Bu rakamlar ışığında 2002-2010 yılları arasında geçen 8 yıllık sürede yolcu sayısında yüzde 496, uçak sayısında yüzde 347 ve yük miktarında ise yüzde 247 artış görüldü.

Trabzon Havalimanı'na ikinci pistin yapılabilmesi için deniz dolgusu yapılması gerekiyor. Deniz dolgusunun kod farkından dolayı maliyetinin yüksek olacağı biliniyor. Trabzon Havalimanı'na bir pist yapılması Giresun ve Ordu'ya yapılacak olan havaalanı ile aynı maliyete denk geldiği ifade ediliyor.


İKİNCİ PİST YAPILACAK MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

Misafir ~ 13 yıl önce
TRABZON HAVAALANI 29 PİSTİ TÜRKİYENİN EN RİSKLİ PİSTLERİNDEN, HAVAALANI DA BU HALİ İLE EN RİSKLİ HAVAALANLARINDAN BİRİDİR.HALK BUNU BİLMİYOR VE UÇUYOR. ACİLEN BU BÖLGEYE HEM YAKLAŞMA RADARI KONULMALI VE İKİNCİ PİST YAPILMALIDIR. AKSİ HALDE TEK ÇÖZÜM 29 PİST İSTİKAMETİNDEKİ MANİALARIN YOK EDİLMESİDİR. MALİYETİ TARTIŞMALIDIR.KAZA GELİYORUM DİYOR.TRABZONA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Buraya ikinci pisti yapana kadar TOKAT'a yapın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Trabzon Havalimanı uçak trafiği %20 artışla 17.797 ye çıkmış buda günde 48.7 iniş kalkış demektir. Ama Yaz aylarındaki yoğunluk ve günün belirli saatlerindeki yoğunluk yüzünden pistte beklemeler yaşanmaktadır. Birde Havalimanının jeopolitik konumuda önemli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ORGİ yakında başlayacak ve bitince Trabzon havalimanı rahatlayacaktır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ikinci pistu çapraz yapsunlar ki öteki piste inenleru engellemesun !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bence 2. pist yapımına başlanmalı. Trabzon havalimanı, giresun-ordu havaalanı yapılsa bile şu anki durumundan pek bir şey kaybetmez.sadece yolcu sayısının artışı yüzde 500 artmazda yüzde 300 artar. bu olur yani başka bir şey olmaz. uçak ve yük sayısında da fazla kayıp olmaz ve mevcut durum artarak devam eder.çünkü Trabzon mevki olarak önemli bir noktada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
O çok sevdiğiniz Google'dan bir de dünya meydanlarına bakınız. Japonyada bırakın pisti, denizi doldurmak suretiyle uluslararası havaalanı inşaa ettiler. Komşumuz Yunanistan da iskele gibi yapılmış ada meydanları var. Meis adasınaki meydanın boyu ada ile eşit ve iki dağın arasında. Dıştan takma 6 kat merdivenle ulaşılan apartman yapabilen hemşerilerimi hafife alma, dünyanın ilk iki katlı meydanını bile yaparlar. Yanı deniz ve yapılabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ne kadar mutsuz bir milletiz..sürekli bir sataşma bir laf sokma peşindeyiz hele ki burda, konu yeterki havacılık olsun.. belli ki senin havacılık bilgin de pek bir sınırlı.... madem google kullanıyorsun o zaman iata kodu SPC olan la palma havalimanını ara bak..meydanın yarısı köprü üzerinde...dolguya da gerek olmadığını göreceksin dostum..yeter ki devlet yapmak istesin.. tekrar ediyorum..trabzona pist yapacaklarına taksi yolu yapsınlar.. plt 757

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben Trabzon'u bilen ve devamlı uçan bir vatandaşım, yani sadece ağzım olduğu için değil, gördüklerimi yorumlayacak kadar kafam çalıştığı için konuşuyorum :)) Pist 2.640 metre. Bunun yaklaşık 1.600-1.700 metresinde piste paralel taksi yolu var. Geriye kalan 1.000 metre için de taksi yolu yapılırsa backtrack yok, yani sorun yok. İstersen Google'dan sen bak ve taksi yolunu Rize yönünde uzat. Ne kadar bir istimlak gerekiyor, kendin gör. İkinci pistin maliyeti ile mukayese edilir mi kendin gör!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dünyada birçok büyük havaalanı bile tek pistle günde onlarca uçağa hizmet verirken,Trabzon gibi günde 10-15 uçak inen havaalanına ikinci piste ne gerek var.Evet gerçekten slotlar çok düzensiz akşamları peşpeşe 4-5 uçak iniyor,gündüz bakıyorsunuz 4-5 saat tek uçak indiği yok.Trabzon'a paralel piste harcayacağın parayla Rize'nin dümdüz ilçesi Ardeşen'e iki tane havaalanı yaparsın.Zaten Trabzon yolcularının yüzde 30'u Rize ve ilçelerinden gelen yolcular.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000