19 Ağustos 2009, Çarşamba 08:21:35

İkinci el uçak almak yasaklandı!

İran yönetiminin, Rus yapımı uçakların kiralanmasını ve bu uçakların ikinci ellerinin satın alınmasını yasakladığı bildirildi.
  • sacmalik bu adamlara zaten ambargo var airbuslar boeing parcasi bulamiyorlar tabiki rus ucagi alacaklar Antanov uretim bantini aldi ama ilk uretim 2013 o yila kadar neyle tasiyacak yolcu ve yukleri,ozellikle il 76 lari bulunan bir ulke
  • nıye ıl 64 ler taş gıbı uçak yalniş garar

İran Sivil Havacılık İdaresi Başkanı Muhammed Ali İlkhani, İran'daki hava yollarının, Rus yapımı uçakları kiralamalarına ve bu ülkeden kullanılmış uçak satın almalarına yasak getirildiğini söyledi.

İlkhani, Rus yapımı iki uçağın geçen ay düşmesinin ardından alınan kararın pazar günü uygulamaya konduğunu kaydetti.

Hazar Hava Yolları'na ait, Rus yapımı Tupolev yolcu uçağı, Ermenistan'a uçtuğu sırada İran'ın kuzeybatısında geçen ay düşmüş ve uçaktaki 168 kişi ölmüştü. Bu kazadan 9 gün sonra, yine Rus yapımı İlyuşin Il-62 tipi uçak İran'ın kuzeydoğusunda pistten çıkmış, uçaktaki 17 kişi hayatını kaybetmişti.

İran, ABD'nin yaptırımları doğrultusunda Boeing uçağı ve uçak parçası satın alamıyor.

 

İkinci el uçak almak yasaklandı!

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
sacmalik bu adamlara zaten ambargo var airbuslar boeing parcasi bulamiyorlar tabiki rus ucagi alacaklar Antanov uretim bantini aldi ama ilk uretim 2013 o yila kadar neyle tasiyacak yolcu ve yukleri,ozellikle il 76 lari bulunan bir ulke

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
nıye ıl 64 ler taş gıbı uçak yalniş garar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000