21 Nisan 2011, Perşembe 14:03:08

İKİNCİ DENEMESİNİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ

Çin’in Hayalet Uçağı İkinci Kez Havalandı...
  • Hocam o kadar saçma bir yorum yapmışsınki. Tahminim 10 yaşında en fazla 12 yaşındasındır. Herhalde, Çin malı bir uçağa bindin ya da yapımında çalıştın ki bu kadar emin karşılaştırma yapabiliyorsun. Ha varsa bir bildiğin paylaş ki, biz de gururlanalım "Vay be bir Türk, hayalet uçağı yapan ekipte yer almış." diye...
  • Bizde taklit yapalım o zaman.. ne önemi var.. uçaklarımız amerikanın tek tuşu ile yerde kalabilirken boşversenize taklitçilermiş.. Helal olsun onlara...
  • İstersen altındaki arabanın, evdeki tv'nin Çin malına dandik diye yazdığın bilgisayarına bir bak yarısından fazlası Çin malı parça ile dolu. Acı gerçek ama Çin dünyayı ele geçirdi sayılır.
  • biz ne yaparız boş laf üretip ülkemin sermayesini amerikaya pekeş çekeriz...bravo çin e....
  • Çin yatırm yapıp ta kendi gelişitireceğine taklit ederek kopyalamayı yeğliyen ülkelerin başında geliyor. Uçakları batılı yapımcıların uçaklarıyla karşılaştırılmaz kalıte açısından.
Çin‘in J-20 adını verdiği 4. nesil hayalet uçağı ikinci defa test uçuşu gerçekleştirdi.

İlk test uçuşunu 5 Ocak günü gerçekleştiren ve 15 dakika havada kalan J-20, ikinci uçuşunda 1 saat havada kaldı.

Çin yerel medyasında yer alan haberde, hayalet uçağın Çin‘in güneybatısındaki Chengdu şehrinde ikinci defa test uçuşu gerçekleştirdiğini bildirdi. J-20‘nin yaklaşık 1 saat havada kaldığı açıklandı.

Çinli yetkililer, F-22 Raptor‘a göre daha büyük olan süpersonik uçağın, havada yakıt nakil edebilme imkanına sahip olduğunu ifade etti. Uzmanlar, J-20‘nin Çin Hava Kuvvetlerinde kullanılmaya başlamasının en az üç yılı bulabileceğini belirtti. Şu an ABD dışında hayalet uçak teknolojisini operasyonel olarak kullanan başka ülke bulunmuyor. Ancak Çin ve Rusya, hayalet uçak prototipleri üzerinde uzun zamandır çalışıyor.

Çin‘in test pilotlarından Xü Yongling de gelişmiş süpersonik seyir kabiliyeti ve güçlü hava hareketliliğine sahip J-20‘nin, ülkedeki teknolojik devrimlerden biri olduğunu kaydetti.

Xü, Çin‘in ABD‘nin F-117 uçağının teknolojisini aldığı iddialarına ilişkin olarak, söz konusu uçağın hayalet teknolojisinin 4. nesil savaş uçakları teknolojisinin çok gerisinde olduğunu ve vurulduğu zaman bile "modasının geçmiş" olarak kabul edildiğini söyledi.

Hırvat bir Amiral AP ajansına yaptığı açıklamada, Kosova savaşı sırasında F-117 NightHawk hayalet uçağının 1999‘da Sırbistan üzerinde düşürüldüğünü ve Çin‘in yeni hayalet uçağı J-20‘yi bu uçaktan yaptığını söylemişti.

(Beyaz Gazete)
İKİNCİ DENEMESİNİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİRDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 13 yıl önce
Hocam o kadar saçma bir yorum yapmışsınki. Tahminim 10 yaşında en fazla 12 yaşındasındır. Herhalde, Çin malı bir uçağa bindin ya da yapımında çalıştın ki bu kadar emin karşılaştırma yapabiliyorsun. Ha varsa bir bildiğin paylaş ki, biz de gururlanalım "Vay be bir Türk, hayalet uçağı yapan ekipte yer almış." diye...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bizde taklit yapalım o zaman.. ne önemi var.. uçaklarımız amerikanın tek tuşu ile yerde kalabilirken boşversenize taklitçilermiş.. Helal olsun onlara...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İstersen altındaki arabanın, evdeki tv'nin Çin malına dandik diye yazdığın bilgisayarına bir bak yarısından fazlası Çin malı parça ile dolu. Acı gerçek ama Çin dünyayı ele geçirdi sayılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
biz ne yaparız boş laf üretip ülkemin sermayesini amerikaya pekeş çekeriz...bravo çin e....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çin yatırm yapıp ta kendi gelişitireceğine taklit ederek kopyalamayı yeğliyen ülkelerin başında geliyor. Uçakları batılı yapımcıların uçaklarıyla karşılaştırılmaz kalıte açısından.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000