07 Ağustos 2011, Pazar 11:00:21

İKİ YILDA KAÇ KEZ HAVALANDI?

Sağlık Bakanlığı'nın 112 hava ambulans filosuna kattığı helikopterlerden olan ve Trabzon'da konuşlanan hava ambulansı, faaliyetine başladığı iki yıllık süre içinde 138 vaka için havalandı.
  • Sivil helikopterin gece uçuşuna izin verilmez? Bu Amerikan filimlerinde gece uçan sivil helikopterler var, koca gökdelenlere iniyorlar. Gerekli şartları sağlayan tüm hava araçları gece de uçabilirler, balonun bile uçtuğunu biliyorum. Üzerindeki techizat ve pilotların yeterliliği olması gece uçuş izninin alınması için yeterlidir.
  • helikopterlerde herhangi bir gece ekipmanına gerek yok çünkü pilotlar her ne kadar deneyimli olsalar bile sivil havacılık kuraları gereği sivil helikopterin gece uçuşuna izin verilmez. helikopterlerin bilinmesinede gerek yok zaten sen ambulans helikopteri özel olarak isteme şansın yok duruma göre sağlık personeli tarafından helikopter gidicek buraya diye gönderiliyor gereken durumlarda.
  • oldu ya daha çok insan kaza yapsın, hasta olsun da ambulans daha çok kullanılsın :)
  • Helikopterin iç aydınlatması gece görüş dürbününe uygun mu acaba? Sadece gözlükle olmaz bu işler. Haftada bir uçuş da fena bir kullanım değil. Her yere bu helikopter gitmez zaten. Performans kısıtlı, iniş yapılabilecek yer kısıtlı, maddi imkanlar savrulmamalı. Kaç kişiyi kurtardığı daha önemli.
  • Bu helikopterlerin çoğu TSK'dan emekli çok teecrübeli pilotlar tarafından uçurulduğu halde gece görüş gözlüğü ile neden uçamıyorlar anlamış değilim.
  • 138 vaka icin havalandı demek helikopter omrünü yerde geciriyor demek degilmi? her gun bir olay ıcın ucsa ki yine az olurdu 595 olayda daha ınsanlar bu ımkandan faydalanırdı! helikopterin olayda rol almasi icin ozel bi cabami lazim? hangi sartlarda kalkiyor bu helikopterler?
  • 2 senede 138 vaka. neredeyse haftada 1 kez kullanılmış. bu kadar yoğun kullanmaya yurek dayanmaz valla, helikopter nasıl dayanmış!!!!:)))))
Sağlık Bakanlığı'nın 112 filosuna kattığı helikopterlerden olan ve Trabzon'da konuşlanan hava ambulansı, faaliyetine başladığı iki yıllık süre içinde 138 vaka için havalandı.

Trabzon'dan havalanarak Artvin, Gümüşhane, Rize gibi farklı illerden aldığı hastaları hastanelere taşıyan hava ambulansı en fazla yenidoğan bebekler için havalanırken bunu trafik kazaları, beyin ve kalp ile ilgili vakalar takip etti.

Öte yandan yine Sağlık Bakanlığı'nın bünyesinde hizmet veren uçak ambulans ise 2010 yılında 19, 2011 yılında ise 28 kez Trabzon'dan havalanarak başta Ankara ve İstanbul olmak üzere burada bulunan hastanelere hasta nakli yaptı.
İKİ YILDA KAÇ KEZ HAVALANDI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Misafir ~ 13 yıl önce
Sivil helikopterin gece uçuşuna izin verilmez? Bu Amerikan filimlerinde gece uçan sivil helikopterler var, koca gökdelenlere iniyorlar. Gerekli şartları sağlayan tüm hava araçları gece de uçabilirler, balonun bile uçtuğunu biliyorum. Üzerindeki techizat ve pilotların yeterliliği olması gece uçuş izninin alınması için yeterlidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
helikopterlerde herhangi bir gece ekipmanına gerek yok çünkü pilotlar her ne kadar deneyimli olsalar bile sivil havacılık kuraları gereği sivil helikopterin gece uçuşuna izin verilmez. helikopterlerin bilinmesinede gerek yok zaten sen ambulans helikopteri özel olarak isteme şansın yok duruma göre sağlık personeli tarafından helikopter gidicek buraya diye gönderiliyor gereken durumlarda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
oldu ya daha çok insan kaza yapsın, hasta olsun da ambulans daha çok kullanılsın :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Helikopterin iç aydınlatması gece görüş dürbününe uygun mu acaba? Sadece gözlükle olmaz bu işler. Haftada bir uçuş da fena bir kullanım değil. Her yere bu helikopter gitmez zaten. Performans kısıtlı, iniş yapılabilecek yer kısıtlı, maddi imkanlar savrulmamalı. Kaç kişiyi kurtardığı daha önemli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bu helikopterlerin çoğu TSK'dan emekli çok teecrübeli pilotlar tarafından uçurulduğu halde gece görüş gözlüğü ile neden uçamıyorlar anlamış değilim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
138 vaka icin havalandı demek helikopter omrünü yerde geciriyor demek degilmi? her gun bir olay ıcın ucsa ki yine az olurdu 595 olayda daha ınsanlar bu ımkandan faydalanırdı! helikopterin olayda rol almasi icin ozel bi cabami lazim? hangi sartlarda kalkiyor bu helikopterler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
2 senede 138 vaka. neredeyse haftada 1 kez kullanılmış. bu kadar yoğun kullanmaya yurek dayanmaz valla, helikopter nasıl dayanmış!!!!:)))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000