01 Eylül 2011, Perşembe 08:47:45

"İKİ YENİ HAVAALANI İSTİYORUZ"

Türkiye'nin artan turizm potansiyeli, yeni havalimanlarını da gündeme taşımaya devam ediyor.
  • Turizm yatirimi sanayiyi oldurur, niteliksiz isgucu yetismesine sebep olur. 50 milyon turist falan gelmesin, onun yerine 50 tane sanayi tesisi fabrika yapin ulkeme, 50 bin kisiye istihdam saglayin banane kardesim turistten. Almanya kadar sanayilesme hedefi koyun birakin turizm islerini hikaye bunlar. Antalyaya gittigimde kendimi yurtdisinda hissediyorum bu kadar yabancilasma yeter, uretim yapin ihracati artirin bu kadar mi muhtaciz turistin uc kurusuna?
  • Sayın Başaran Ulusoy siz nerede yaşıyorsunuz ya !! siz turisti sadece sokakta gezen esnaftan alışveriş yapan insanlar olarakmı anlıyorsunuz.Esnaflarımızın % 70 i turisti yolunacak kaz olarak gördügü sürece siz ne bekliyorsunuzki.Önce edebiyle esanflık yapmayı ögrenmek lazım.Aç gözlü olmamak lazım yılarca böyle olmadımı ,şimdide hala akılanmadık.Gelsinlerde herşeydahil otellerde kalsınlar hiç bir otelci zararına onları agırlamadıklarına göre demekki bir kazanç var onlar sizin gibi aza itimat etmeyenlerden degil demekki
  • bu haliyle turizm demeye dilimin varmadığı aktivite ile, 50 milyon değil 100 milyon turist getirsen ne olur 200 milyon getirsen ne olur. gelen turist sayısı her yıl artıyor ama toplam gelir hep aynı ya da cok az artıyor. kişi başına turizm geliriyse sürekli düşüyor, sonrada bu yaptıklarıyla övünen insanlar çıkıyor ortaya, utanmaları gerekirken. yeni havaalanı istiyormuş. sen önce gelen turist başına harcama miktarını hele bir yukselt, millet turistleri sokaklarda görsün. önce bir, neredeyse bedavaya yiyip içtikleri otellerden dışarıya çıkıp esnafa da para kazandırmaya başlasınlarda biz de turist geldiğini fark edelim. turkiyede yapıldığı şekliyle turizm avrupada-abd de baska gelişmiş bir ulkede nerede yapılıyor Başaran Ulusoy???
  • Elimizde boş boş yatan bir G.paşa var. Sen önce o işi bir bitir, ondan sonra Antalya'ya ikinci havaalanından bahset...
  • Gider doğanı katleder sırf yabancılar eğlensin diye oteller yaparsın, vatandaşını nerdeyse bedavaya çalıştırırsın, kendi vatandaşına yabancıdan daha pahalıya tatil satarsın. Sırf döviz gelsin diye olmadık şaklabanlık yaparsın, ardından ingiliz çıkar bir kalem hareketiyle senin tüm yaptığın promosyonları siler. Durmak yok yola devam...
  • Yakışır Antalya'ya bir adet daha dış hatlar gerekli yeni yapılan İç hatlar çok mükemmel oldu yolcu yogunlugunu ilk 5-6 yıl kaldırır rahatlıkla ama Dış hatlar terminallerinin 2 adet olmasına ragmen Antalyaya gelen - giden yolcuların yogunlugununn giderek artmasından dolayı şu an Faal olan her iki terminalde yogunlugu zor kaldırıyor.İlerleyen yıllarda sorun olacak tır bu gidişhat.Zaten bu gün yapılsın dense 2-3 yıl sonra anca yapılırki buda gereklidir.
Türkiye’ye gelen turist sayısı ilk 7 ayda yüzde 10 artarak 17.6 milyona çıktı. TÜRSAB Başkanı Ulusoy, Türkiye’nin turizm açısından vazgeçilmez bir ülke olduğunu söyledi. Ulusoy, “60 saniyede bir uçak havalimanlarımıza iniyor. 2023 turizm hedefimiz 50 milyon. Bunun için Antalya ve İstanbul’a bir havalimanı daha istiyoruz” diye konuştu.

Turizm sektörü çifte bayram yaşıyor. Bir taraftan bayram tatili nedeniyle yerli turistin tesisleri doldurması, diğer yandan turistlerin Türkiye’ye akını turizmcilerin yüzünü güldürdü. Türkiye’ye gelen turist sayısında da ciddi bir artış aşandı. Yılın ilk 7 ayında gelen turist sayısı geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 10,64 artarak 17 milyon 624 bine yükseldi. Temmuz ayındaki ziyaretçi sayısı da yüzde 5,49’luk bir artış göstererek 4 milyon 597 bin oldu.

Abone oldular
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, yabancıların Türkiye’ye alıştığını söyledi. Türkiye’nin her yönü ile harika bir ülke olduğunu dile getiren Ulusoy, “Yabancılar Türkiye’ye abone oldu. Ülkemizin kum, güneş ve denizinin yanı sıra tarihi dokusu da çok iyi. Yabancılar Türkiye’ye gelmeyecekler de nereye gidecekler” dedi.

Hedef 50 milyon turist
Turistler açısından Türkiye’nin vazgeçilmez olduğunu dile getiren Ulusoy, son dönemde kültür turizmine yönelik ilginin de arttığına dikkat çekti. Ulusoy, “Anadolu toprakları 5 imparatorluğa ev sahipliği yapmış. 81 ilimiz de tarih kokuyor. Müzelerimizi ziyaret eden turist sayısı son dönemde yüzde 42 arttı. Bizim hedefimiz bu oranı yüzde 70’e çıkarmak” şeklinde konuştu. Türkiye’ye yurtdışından yapılan uçuş sayısının da hızla arttığına dikkat çeken Ulusoy şunları söyledi:

“Türkiye’ye 60 saniyede bir uçak iniyor. Bu yüzden Antalya’ya ve İstanbul’a bir havalimanı daha istiyoruz. Turizm sektörü bu kadar iyi durumdayken istememek olur mu?. Başbakan Tayyip Erdoğan 2023’te Türkiye’ye gelecek turist sayısını 50 milyon olarak açıkladı. Bu sayıya sadece deniz, kum, güneşle ulaşamayız. Bunun yanında kongre ve tarih turizmine de büyük önem vereceğiz.” Turizm sektöründe tüm dünyaya Türkiye’nin örnek olacağını iddia eden Ulusoy, “Daha sonraları Türkiye’yi şu ülke birincilikte geçer mi diye sorulacak” şeklinde konuştu.

Post Office’e veryansın
İngiltere’de turizm sigortası alanındaki başlıca firmalardan Post Office, Türkiye’yi Avrupa sahasından çıkardı. Post Office’in bu kararı, tatil sigortasını bu firmadan yaptıran İngilizler’in, Türkiye’ye gitmek için şimdiye kadar olan ücretin yaklaşık iki katı kadar sigorta ücreti ödemeleri anlamına gelecek.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Post Office’in kararına büyük tepki gösterdi. Post Office’in uygulamasının Türkiye’ye gelen turist sayısını etkilemeyeceğini vurgulayan Ulusoy, “Post Office kim oluyor? Bunlar gelişen turizmimize taş koymaya çalışıyor. Avrupalı bunlara inanmayın” şeklinde konuştu.

Almanya birinci sırada
İlk 7 ayda Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısında Almanya yüzde 14.29’la ilk sırada yer aldı. Almanya’yı yüzde 11.79’la Rusya, yüzde 7.95’le İngiltere, yüzde 6.28’le İran, yüzde 4.62 ile Bulgaristan izledi. Bu dönemde Almanya’dan 2 milyon 518 bin 202, Rusya’dan 2 milyon 78 bin 741, İngiltere’den 1 milyon 401 bin 833, İran’dan 1 milyon 107 bin 67, Bulgaristan’dan 813 bin 976 kişi Türkiye’ye geldi. Yılın 7 aylık döneminde Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçilerin, en çok giriş yaptıkları iller sıralamasında, Antalya yüzde 33,57 ile birinci, İstanbul yüzde 25,41 ile ikinci, Muğla yüzde 9,48 ile üçüncü sırada yer aldı.
"İKİ YENİ HAVAALANI İSTİYORUZ"

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Misafir ~ 13 yıl önce
Turizm yatirimi sanayiyi oldurur, niteliksiz isgucu yetismesine sebep olur. 50 milyon turist falan gelmesin, onun yerine 50 tane sanayi tesisi fabrika yapin ulkeme, 50 bin kisiye istihdam saglayin banane kardesim turistten. Almanya kadar sanayilesme hedefi koyun birakin turizm islerini hikaye bunlar. Antalyaya gittigimde kendimi yurtdisinda hissediyorum bu kadar yabancilasma yeter, uretim yapin ihracati artirin bu kadar mi muhtaciz turistin uc kurusuna?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın Başaran Ulusoy siz nerede yaşıyorsunuz ya !! siz turisti sadece sokakta gezen esnaftan alışveriş yapan insanlar olarakmı anlıyorsunuz.Esnaflarımızın % 70 i turisti yolunacak kaz olarak gördügü sürece siz ne bekliyorsunuzki.Önce edebiyle esanflık yapmayı ögrenmek lazım.Aç gözlü olmamak lazım yılarca böyle olmadımı ,şimdide hala akılanmadık.Gelsinlerde herşeydahil otellerde kalsınlar hiç bir otelci zararına onları agırlamadıklarına göre demekki bir kazanç var onlar sizin gibi aza itimat etmeyenlerden degil demekki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bu haliyle turizm demeye dilimin varmadığı aktivite ile, 50 milyon değil 100 milyon turist getirsen ne olur 200 milyon getirsen ne olur. gelen turist sayısı her yıl artıyor ama toplam gelir hep aynı ya da cok az artıyor. kişi başına turizm geliriyse sürekli düşüyor, sonrada bu yaptıklarıyla övünen insanlar çıkıyor ortaya, utanmaları gerekirken. yeni havaalanı istiyormuş. sen önce gelen turist başına harcama miktarını hele bir yukselt, millet turistleri sokaklarda görsün. önce bir, neredeyse bedavaya yiyip içtikleri otellerden dışarıya çıkıp esnafa da para kazandırmaya başlasınlarda biz de turist geldiğini fark edelim. turkiyede yapıldığı şekliyle turizm avrupada-abd de baska gelişmiş bir ulkede nerede yapılıyor Başaran Ulusoy???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Elimizde boş boş yatan bir G.paşa var. Sen önce o işi bir bitir, ondan sonra Antalya'ya ikinci havaalanından bahset...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gider doğanı katleder sırf yabancılar eğlensin diye oteller yaparsın, vatandaşını nerdeyse bedavaya çalıştırırsın, kendi vatandaşına yabancıdan daha pahalıya tatil satarsın. Sırf döviz gelsin diye olmadık şaklabanlık yaparsın, ardından ingiliz çıkar bir kalem hareketiyle senin tüm yaptığın promosyonları siler. Durmak yok yola devam...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yakışır Antalya'ya bir adet daha dış hatlar gerekli yeni yapılan İç hatlar çok mükemmel oldu yolcu yogunlugunu ilk 5-6 yıl kaldırır rahatlıkla ama Dış hatlar terminallerinin 2 adet olmasına ragmen Antalyaya gelen - giden yolcuların yogunlugununn giderek artmasından dolayı şu an Faal olan her iki terminalde yogunlugu zor kaldırıyor.İlerleyen yıllarda sorun olacak tır bu gidişhat.Zaten bu gün yapılsın dense 2-3 yıl sonra anca yapılırki buda gereklidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000