10 Mayıs 2015, Pazar 01:44:02

İKİ ÜLKE A400M'LERİ UÇUŞTAN ÇEKTİ

Türkiye için üretilen Airbus A400M tipi askeri uçak, test uçuşu için havalanırken çakıldı. İngiltere ve Almanya kazanın ardından ellerindeki Airbus A400M tipi uçakları uçuştan çekti.
  • Yerli uçak düşse üreticinin kariyeri bitmişti kesin :)
  • Neyi almayacağız , ihtiyacımız olan uçak alınır . Uçaklar kazaya yapabilir. Adı üstünde bu test uçuşu, uçağın limitlerini zorlarsın, hataları bulursun, hangi uçak tipi düşmedi? Her uçak tipi bunu er veya geç yaşar. Bu kazadaki hatadan ders çıkarılır. CASA'mi düşmedi?, C-130, C - 160 ?..... Concorde , SR-71 Dünya'nın en hızlı uçaklarının hepsi düştü. Biraz havacılık Kitaplari okuyun, hatta Türkçe yeni çıkan bir tane var.
  • Almayın bu uçakları SORUNLU O KADAR DEMIŞTI DERSİNİZ YENI ACILAR İS-TE-Mİ-YO-RUZ. NOKTAAAA.
  • Bu kaza Luthansa'nin A320 sinde bakımda ters bağlanan kumanda bilgisayarı kazasına benziyor. Uçak ters kumanda alıyor gibi.
  • İyi ki Türk Hava Kuvvetleri'ne katılmadan bu olay meydana geldi, demekten başka birşey gelmiyor elden. Tanrı geride kalanlarına sabır versin.
  • Almayin bu lanet olasi askeri ucagi. Cokmu sart.

İspanya'nın Sevilla kentinde dün, A400M tipi askeri uçağın düşmesinin ardından iki ülke, filosundaki A400M'leri uçuştan çekti.

İngiltere Kraliyet Hava Kuvvetleri, kazanın ardından bünyesindeki iki A400M tipi uçağı uçuştan çekti. İngiltere Savunma Bakanlığı yaptığı açıklamada, iki uçağın, henüz Hava Kuvvetleri adına tescil edilmemesine rağmen önlem olarak uçuşlardan çekildiğini ve kaza hakkında daha fazla bilgi almayı beklediklerini ifade etti.

Almanya Savunma Bakanlığı da benzer şekilde Hava Kuvvetleri bünyesindeki tek A400M tipi askeri nakliyat uçağının, uçuşlardan çekildiğini açıkladı.

Airbus, A400M için İngiltere'den 22; Almanya'dan 53 sipariş almıştı. Almanya bu uçakların 13'ünü satıp, 40'ını hava kuvvetlerinde kullanmayı planlıyordu.

Uçağı işleten diğer ülkeler Fransa, Türkiye ve Malezya'dan ise konu hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.

Uçak Türkiye için üretilmişti
Sevilla’dan kalkış sırasında düşen 23 imalat numaralı A400M tipi askeri nakliye uçağı, Türk Hava Kuvvetleri için imal edilmişti. Uçağın ilk test uçuşu için havalandığı belirtildi. Ulaşılan ilk bilgilere göre bu uçakta Türk personel yer almıyordu.

İlk uçuşunu yaptığı bildirilen uçak, kalkıştan sonra sola döndü. Ancak birkaç dakika uçmasının ardından teknik bir sorun yaşadı. Pilotlar kuleye acil durum bilgisi verdi ve geri dönmeye çalıştı. Ancak uçak, sola doğru keskin yatışta hızla irtifa kaybederek Coca Cola Fabrika’sının arazisine düştü.

İKİ ÜLKE A400M'LERİ UÇUŞTAN ÇEKTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Yerli uçak düşse üreticinin kariyeri bitmişti kesin :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Neyi almayacağız , ihtiyacımız olan uçak alınır . Uçaklar kazaya yapabilir. Adı üstünde bu test uçuşu, uçağın limitlerini zorlarsın, hataları bulursun, hangi uçak tipi düşmedi? Her uçak tipi bunu er veya geç yaşar. Bu kazadaki hatadan ders çıkarılır. CASA'mi düşmedi?, C-130, C - 160 ?..... Concorde , SR-71 Dünya'nın en hızlı uçaklarının hepsi düştü. Biraz havacılık Kitaplari okuyun, hatta Türkçe yeni çıkan bir tane var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Almayın bu uçakları SORUNLU O KADAR DEMIŞTI DERSİNİZ YENI ACILAR İS-TE-Mİ-YO-RUZ. NOKTAAAA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bu kaza Luthansa'nin A320 sinde bakımda ters bağlanan kumanda bilgisayarı kazasına benziyor. Uçak ters kumanda alıyor gibi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İyi ki Türk Hava Kuvvetleri'ne katılmadan bu olay meydana geldi, demekten başka birşey gelmiyor elden. Tanrı geride kalanlarına sabır versin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
amen ~ 9 yıl önce
tanrı seni kutsasın.amen.airbus teknik sorunla uğraşıyo.çözer meraklanma.bizdeki sorun daha büyük.EGO.
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Almayin bu lanet olasi askeri ucagi. Cokmu sart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Volvo ~ 9 yıl önce
Kayseri'deki paraşütçü komandoları kamyonla atalım o zaman, Allah Allah...!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000