04 Nisan 2011, Pazartesi 08:30:41

İKİ UÇAĞIN DAHA GÖVDESİNDE ÇATLAK VAR!

ABD'de, Southwest Havayollarına ait bir uçağın, kabinde açılan delik nedeniyle acil iniş yapmasına neden olan benzer çatlakların şirketin 2 uçağında daha görüldüğü belirtildi.
  • tc-jik da da vardı
  • aylar önce sayın sefa inan, şahsi sitesinde ( sefainan.com) boeing 737lerdeki gövde problemlerine dikkat çekmişti. yazısında bahsettiği ve yönlendirdiği videoda anlatılan gövde kırılması olsa da bu olaydaki olsun aloha kazasındaki olsun hep 737 ve gövde problemi. espri olarak söylüyorum şöyle de bir gerçek var ki boeing, bir aslan misali sırtı yaralı da olsa uçmayı başarmış :) ... şansa gerek kalmadan emniyetli uçuşlar dilerim.
  • metal yorgunluğu kokuları geliyor burnuma
  • boeingde neler dönüyor http://www.youtube.com/watch?v=IaWdEtANi-0
  • bunların YOM'unu biliyor muyuz? Son üretilen 17 aralık 1999 çıkışlı. düşünüldüğü kadar eski uçak değil yani.
  • yanlış bilgilendirme olmasın 2 uçak değil aynı tür çatlaklar 3 uçakta bulundu.
  • Dostum abd ne kadar dünyanın en gelişmiş ülkeside olsa böyle durumlar tabiki var. Ne sandın ? Ben sana gerçek bir örnek vereyim. İstanbul da Otelde çalışıyordum bir gün abd li turist geldi ve laf acıldı. Yıl: 2000 Dediki benim köyüme daha elektrık yeni geldi. Oysa bizde taa Özal döneminde elektrıksız köy kalmadı yani 90 larda ! Böyle şeyler gayet normal üstelik bir şey daha ilave edeyim bugün dünyada insanların en cok dışarıda karton kutularda veya köprü altlarında yattıgı ülke yine Abd ! 1.000.000 insan evsiz ve sokaklarda yatıyor ! İşte İnsan haklarından ve ınsanlıkdan bahseden Abd de durum budur :) Uçakların bu durumda olması beni şaşırtmadı. Beni şaşırtan onu işleten fırmanın vurdum duymazlıgı ve insan hayatını hiçe sayması !
  • nasıl olurdu hala amerika gibi bir ülkede boeing 737-300 modeli uçak uçar.. istediğiniz kadar bir uçağa bakım yapın bu uçağın net olarak bir ömrü vardır, metal yorgunluğu ömrünü tamamlamış demektir, belki cargo uçağı olarak uçurursunuz sonuna kadar dayanana kadar ama yolcu uçurmak facia demektir, sonucu ortada.. low cost havayolları uçsun gitsin nasılsa mantığı southwest havayollarının..

Havayolu şirketinden yapılan açıklamada, benzer çatlaklara rastlanan 2 uçakta incelemelerin devam edeceği ve hizmete girmeden önce daha fazla bakım yapılacağı ifade edildi.

Şirketin Boeing 737-300 tipi 19 uçağının özel bir test uygulanarak incelendiği, herhangi bir soruna rastlanmadığı ve uçakların hizmete sunulacağı belirtilen açıklamada, diğer 58 uçağın bakım işlemlerinin birkaç gün daha süreceği kaydedildi.

Southwest Havayolları, kazanın ardından uçaklarını bakıma almış ve dolayısıyla yaklaşık 600 uçuş hafta sonu iptal edilmişti.

Boeing 737 tipi ve 812 sefer sayılı uçağın cuma günü uçuşu sırasında yolcu kabininde delik açılması ve hava basıncının düşmesi üzerine pilot, Phoenix'e 240 kilometre uzaklıktaki Yuma askeri üssüne başarılı bir acil iniş yapmıştı.

Yolculara dehşet dolu anlar yaşatan kazanın ardından bir uçuş görevlisinin hafif yaralanması dışında 118 yolcudan yaralanan olmamıştı.

 

İKİ UÇAĞIN DAHA GÖVDESİNDE ÇATLAK VAR!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
tc-jik da da vardı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
aylar önce sayın sefa inan, şahsi sitesinde ( sefainan.com) boeing 737lerdeki gövde problemlerine dikkat çekmişti. yazısında bahsettiği ve yönlendirdiği videoda anlatılan gövde kırılması olsa da bu olaydaki olsun aloha kazasındaki olsun hep 737 ve gövde problemi. espri olarak söylüyorum şöyle de bir gerçek var ki boeing, bir aslan misali sırtı yaralı da olsa uçmayı başarmış :) ... şansa gerek kalmadan emniyetli uçuşlar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
metal yorgunluğu kokuları geliyor burnuma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
boeingde neler dönüyor http://www.youtube.com/watch?v=IaWdEtANi-0

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
bunların YOM'unu biliyor muyuz? Son üretilen 17 aralık 1999 çıkışlı. düşünüldüğü kadar eski uçak değil yani.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
yanlış bilgilendirme olmasın 2 uçak değil aynı tür çatlaklar 3 uçakta bulundu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Dostum abd ne kadar dünyanın en gelişmiş ülkeside olsa böyle durumlar tabiki var. Ne sandın ? Ben sana gerçek bir örnek vereyim. İstanbul da Otelde çalışıyordum bir gün abd li turist geldi ve laf acıldı. Yıl: 2000 Dediki benim köyüme daha elektrık yeni geldi. Oysa bizde taa Özal döneminde elektrıksız köy kalmadı yani 90 larda ! Böyle şeyler gayet normal üstelik bir şey daha ilave edeyim bugün dünyada insanların en cok dışarıda karton kutularda veya köprü altlarında yattıgı ülke yine Abd ! 1.000.000 insan evsiz ve sokaklarda yatıyor ! İşte İnsan haklarından ve ınsanlıkdan bahseden Abd de durum budur :) Uçakların bu durumda olması beni şaşırtmadı. Beni şaşırtan onu işleten fırmanın vurdum duymazlıgı ve insan hayatını hiçe sayması !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
nasıl olurdu hala amerika gibi bir ülkede boeing 737-300 modeli uçak uçar.. istediğiniz kadar bir uçağa bakım yapın bu uçağın net olarak bir ömrü vardır, metal yorgunluğu ömrünü tamamlamış demektir, belki cargo uçağı olarak uçurursunuz sonuna kadar dayanana kadar ama yolcu uçurmak facia demektir, sonucu ortada.. low cost havayolları uçsun gitsin nasılsa mantığı southwest havayollarının..

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000