23 Temmuz 2014, Çarşamba 14:01:27

İKİ SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Ukrayna’nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçı güçler, daha geçtiğimiz hafta Malezya yolcu uçağının vurulduğu “Snejni” kasabası yakınında Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait iki SU-25 savaş uçağını vurduklarını açıkladı.

Donetsk Halk Cumhuriyeti yönetimi adına Rusya’nın RİA haber ajansına yapılan açıklama şöyle:

“Sabah saatlerinde Malezya yolcu uçağının düştüğü bölgede “Snejni” kasabası yakınlarında Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait iki SU-25 savaş uçağı belirdi. Savunma birliklerimizin açtığı ateş sonucu savaş uçaklarından biri imha edildi, diğeri ise ciddi hasar aldı. Düşürülen ilk uçağın pilotu paraşütle atlayarak canını kurtarmayı başardı. Şu an elimizdeler”

Malezya yolcu uçağı faciasının yaşandığı bölgede iki savaş uçağının daha vurulduğunu Ukrayna yönetimi de doğruladı. Ukrayna Ulusal Güvenlik Bakanlığı Sözcüsü Ander Lisenko açıklama yaparak, “Ukrayna Hava Kuvvetlerine ait iki SU-25 uçağı Snejni kasabası Dmitrovka köyü yakınlarında yerel saat ile 12:30 sularında ayrılıkçıların açtığı ateş sonucu vuruldu. İki uçağı da kaybettik. Pilotların paraşütle atlayarak hayatta kaldıklarını biliyoruz” dedi.

Lisenko, Rusya yanlısı ayrılıkçıların iki savaş uçağını ne tür bir silah kullanarak düşürdükleri konusuna bölgeden yeterli bilgi gelmediği için izahat veremedi.

İKİ SAVAŞ UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000