23 Eylül 2019, Pazartesi 08:52:45

İki ayrı uçak kriz çıkardı

Başbakan Angela Merkel ve Federal Savunma Bakanı, aynı zamanda Hristiyan Birlik Partisi (CDU) lideri olan Annegret Kramp-Karrenbauer’ın, New York’ta Pazartesi günü yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) İklim Eylem Zirvesi’ne katılmak için Berlin’den neredeyse aynı dakikalarda iki ayrı uçakla uçmaları Almanya’da büyük tepkiye neden oldu.
  • Müslümanlara sahip çıkmak zorunda mıyız? Müslümanlar bize sahip çıkıyor mu? Birleşmişler altımızı oyuyorlar bunların derdi tribüne oynamak !
  • Bu masrafa tepki gösteren zihniyette itibar yok. İtibardan tasarruf olmayacağını öğrenememişler daha. Zaten ben bunların üniversite mezunu olduğuna bile inanmam, o da şüpheli yani. Bu yüzden ülkelerinin ekonomisi berbat, işsizlik fırlamış, gençleri umutsuz bunların. Dünya nezdinde bir itibarı kalmamış koca ülkenin.
  • Adamların umrunda degil almanya istese 10 tane Airbus alır öyle hediye valanda beklemez biz halimize yanalım.
  • merkell biraz da reisimizi örnek al itibarda tasarruf olmaz 10 kisi icin 10 ayrı ucak gonderırız biz oyle bir nesiliz forever akp balıkesire selam
  • Aklıma Challenger'larla Bodruma tatile giden milletvekilleri geldi nedense...
  • Birinci ucakla Alman Sansölyesi ucuyor. Kendilerinin New York´ta randevulari var. Diger ucakla seyahat eden Savunma Bakani Bayan Kramp-Karrenbauer´un ise Washington´da toplantilari var. Alman vergi mükelleflerine, olasi ucak bakim masraflarini da eklersek fatura yaklasik 500.000 Euro olarak yansiyacaktir. Ancak gercek bence bambaska, mevcut Savunma Bakani Sansöyle Merkel´in halefi olarak görülmektedir yalniz Merkel´in bagli oldugu politik cevre ile kendisinin bagli oldugu politik cevreler farkli. Hatta Merkel´in kendisini ucaktan attirdigini yaziyor Bild gazetesi.
  • Titrek şansölye ile halefi arasına mutlaka karakedi girmiştir;bozuntuya vermiyorlar!
  • Peşlerinden 3.ucakda gitmiştir teknik ekibi taşıyan...
  • Adamlar dünya devi,her icatta parmakları var,teknoloji,bilim onlardan soruluyor,1000'den fazla uluslararası ölçekte büyük firmaları var,4 şirketinin yıllık cirosu 800 milyar euro,dünya'da gelirinin yarısından fazlasını ihracattan kazanan tek ülke ve yönetenleri 340 ve 310'a biniyor,aynı yere 2 farklı uçakla gidiyorlar diye de fırtına kopuyor bizde de 500 milyon dolarlık jumbo dahil 13 uçak,7 helikopter,binlerce makam aracı var ki en son 80 milyon tl'ye 4 tane daha geldi hala gösteriş,hava,olmayan itibarın peşindeyiz ve ne hesap veren var ne de soran.
  • Yeni zelandaya devletin A340 ile giden bakan geldi gozumun onune, sonrdan gelmis gecmis en basarisiz bakan oldugunuda dusunmeden edemedim

Başbakan Angela Merkel ve Federal Savunma Bakanı, aynı zamanda Hristiyan Birlik Partisi (CDU) lideri olan Annegret Kramp-Karrenbauer’ın, New York’ta Pazartesi günü yapılacak Birleşmiş Milletler (BM) İklim Eylem Zirvesi’ne katılmak için Berlin’den neredeyse aynı dakikalarda iki ayrı uçakla uçmaları Almanya’da büyük tepkiye neden oldu.

Merkel’in Almanya saatiyle 15.30’da, Kramp-Karrenbauer’in saat 16.00’da beraberlerindeki heyetlerle Berlin Tegel Havalimanı’ndan hükümet filosuna ait Airbus 340 ve Airbus 310 model uçaklarla ABD’ye uçacakları öğrenildi. Alman basınında ve sosyal medyada ‘skandal’ olarak yorumlanan haber, geçen Cuma günü yüzbinlerce gencin küresel iklim değişikliğine karşı sokağa çıkması ve Merkel hükümetinin iklimle ilgili bir dizi önlem paketi üzerinde anlaşmasının hemen akabine rastlaması açısından da eleştirilere neden oldu.

Basında çıkan haberlerde, protokol yetkililerinin önce Kramp-Karrenbauer ve delegasyonun Merkel’in uçağında yer almasını ve birlikte uçmalarını planladıkları, ancak başbakanlıktan gelen bir itiraz üzerine bunun iptal edildiği yazıldı. İptal öncesinde, Kramp-Karrenbauer’in Lufthansa’ya ait tarifeli bir uçakla Almanya’ya geri dönmeyi planladığı ve kendisiyle ekibi için biletlerin bile alındığı da öğrenildi. Savunma Bakanı’nın ABD’li meslektaşı Mark Esper’le bir araya geldikten sonra, Pazartesi akşamı Berlin’e döneceği, Merkel’in ise BM Genel Kurulu’na katılmak üzere Çarşamba gününe dek New York’ta kalacağı haber verildi.

Başbakanlığa ait A340 model uçağın 120 kişilik kapasitesi olduğu, Merkel’e 55, Savunma Bakanı’na 15 kişilik heyetlerin eşlik ettiği, bu yüzden normal şartlar altında yer sorunu olmayacağı belirtildi. Başbakanlık ve Savunma Bakanlığı Merkel’in Kramp-Karrenbauer’le neden aynı uçakta uçmak istemediği sorusunu cevapsız bırakırken, Savunma Bakanı’nın ayrı bir uçakta uçacak olmasının bütçeye maliyetinin 360 bin euro’yu bulacağı,bir uçağın gidiş dönüş karbondioksit salınımının 330 ton olduğu açıklandı. Bu, bir Alman’ın yılda ortalama sebep olduğu karbondioksit salınımının 30 katı.

Kulislere yansıyan bilgilere göre, Merkel’in ekibi Savunma Bakanlığı delegasyonundan beş kişinin azaltılmasını istedi ve ancak bu koşullar altında birlikte uçabileceklerini aktardı. Kramp-Karrenbauer ise bu isteği redetti. Kramp-Karrenbauer, geçen Aralık ayında Merkel’in istifası sonrasında CDU lideri seçilmişti. Merkel’le Kramp-Karrenbauer arasında siyasi kulislerde bilinen bir sürtüşme konusu yok. Hatta Merkel’in Kramp-Karrenbauer’i ileride başbakanlık koltuğuna geçebilecek halefi olarak değerlendirdiği biliniyor. Yapılan yorumlarda, paralel uçuşların mali boyutunun yanı sıra, iklim protestoları ve BM Zirvesi öncesinde Alman kamuoyuna verilen mesajın olumsuz boyutuna dikkat çekildi. Yeşiller Partisi sözcücü Tobas Lindner, yaşananları “kreşe giden çocukların seviyesinde” şeklinde tanımlarken, ekolojik açıdan verilen zararın yanı sıra, “vergi gelirlerinin çöpe atılması”suçlamasında bulundu ve konunun ilgili meclis komisyonlarında görüşüleceğini duyurdu.

Bilimsel araştırmalar, uçuş sırasında atmosfere karbondioksitin yanı sıra su buharı ve nitrik asit de bırakan uçakların iklime zararlı olduğunu kanıtlarken, Federal Hükümet üzerinde anlaştığı iklim paketinde küresel ısınmanın faktörlerinden uçak seyahatine karşı, ucuz bilet yoluyla tren seyahatinin teşvik edilmesini ve uçak fiyatlarına zam yapılmasını karara bağlamıştı. Bu kapsamda 1 Ocak 2020’den itibaren havayolu vergisinin artırılması, böylece charter uçakların biletlerinin fiyatının artması hedefleniyor. (amerikanınsesi)

İki ayrı uçak kriz çıkardı

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

hesap'a ~ 5 yıl önce
Müslümanlara sahip çıkmak zorunda mıyız? Müslümanlar bize sahip çıkıyor mu? Birleşmişler altımızı oyuyorlar bunların derdi tribüne oynamak !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Görün işte ~ 5 yıl önce
Bu masrafa tepki gösteren zihniyette itibar yok. İtibardan tasarruf olmayacağını öğrenememişler daha. Zaten ben bunların üniversite mezunu olduğuna bile inanmam, o da şüpheli yani. Bu yüzden ülkelerinin ekonomisi berbat, işsizlik fırlamış, gençleri umutsuz bunların. Dünya nezdinde bir itibarı kalmamış koca ülkenin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airbus ~ 5 yıl önce
Adamların umrunda degil almanya istese 10 tane Airbus alır öyle hediye valanda beklemez biz halimize yanalım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cadetafa ~ 5 yıl önce
merkell biraz da reisimizi örnek al itibarda tasarruf olmaz 10 kisi icin 10 ayrı ucak gonderırız biz oyle bir nesiliz forever akp balıkesire selam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TC-GOV ~ 5 yıl önce
Aklıma Challenger'larla Bodruma tatile giden milletvekilleri geldi nedense...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yavuzsky ~ 5 yıl önce
Birinci ucakla Alman Sansölyesi ucuyor. Kendilerinin New York´ta randevulari var. Diger ucakla seyahat eden Savunma Bakani Bayan Kramp-Karrenbauer´un ise Washington´da toplantilari var. Alman vergi mükelleflerine, olasi ucak bakim masraflarini da eklersek fatura yaklasik 500.000 Euro olarak yansiyacaktir. Ancak gercek bence bambaska, mevcut Savunma Bakani Sansöyle Merkel´in halefi olarak görülmektedir yalniz Merkel´in bagli oldugu politik cevre ile kendisinin bagli oldugu politik cevreler farkli. Hatta Merkel´in kendisini ucaktan attirdigini yaziyor Bild gazetesi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Schwarzkopf ~ 5 yıl önce
Titrek şansölye ile halefi arasına mutlaka karakedi girmiştir;bozuntuya vermiyorlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alamanya ~ 5 yıl önce
Peşlerinden 3.ucakda gitmiştir teknik ekibi taşıyan...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ülkeme ~ 5 yıl önce
Adamlar dünya devi,her icatta parmakları var,teknoloji,bilim onlardan soruluyor,1000'den fazla uluslararası ölçekte büyük firmaları var,4 şirketinin yıllık cirosu 800 milyar euro,dünya'da gelirinin yarısından fazlasını ihracattan kazanan tek ülke ve yönetenleri 340 ve 310'a biniyor,aynı yere 2 farklı uçakla gidiyorlar diye de fırtına kopuyor bizde de 500 milyon dolarlık jumbo dahil 13 uçak,7 helikopter,binlerce makam aracı var ki en son 80 milyon tl'ye 4 tane daha geldi hala gösteriş,hava,olmayan itibarın peşindeyiz ve ne hesap veren var ne de soran.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nedense ~ 5 yıl önce
Yeni zelandaya devletin A340 ile giden bakan geldi gozumun onune, sonrdan gelmis gecmis en basarisiz bakan oldugunuda dusunmeden edemedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000