18 Nisan 2009, Cumartesi 09:11:57

İKİ AYRI KONUK, İKİ AYRI KONU...

Airport TV’de Cuma geceleri ekrana gelen ve Genel Koordinatör Ali Kıdık’ın hazırlayıp sunduğu ‘Sorun Cevaplasın’ bu hafta iki önemli konuğu ağırladı.
  • Sn.Ali Kıdık Allah Aşkına adam gibi bu işte nam salmış dürüst,duayen kişileri cıkartın,gercek emekçileri.Gökhan Sarı göl ü maalesef kimse iyi yönleri ile anlatmıyor ve biz eskiler de ne olduğunu iyi biliyoruz.askerliği nerde ,nasıl yapmış ne kadar sürede bir sorsaydınız hele o zat a.Bundan yırtmak için hangi ülkeye gitimiş ve kaç sene kalmış?? Daha başta Vatanına üçkağıt açan birinin bu mesleğin de dürüstce yaptığını kim söyleyebilir.Piyasanın Çoğu temsilci Kuruluşuna bakın ,kuranlara bakın,geçmişlerine bakın hangi kanun zafiyetlerinden yararlanıp nasıl üçkağıtlar la ne günlere geldiğini hepimiz biliyoruz.Sn Kıdık Cesaret gösterin de havacılık ta ki üçkağıtcıları ortaya cıkarın.Yoksa geç bunları.Hv.Ord.Prof.Doc.Dr
  • EĞER BU MESLEKTEN ANLAYAN VEDE TOPLUMA KATKIDA BULUNMASINI HAVACILKLA ALAKLI İSTER TEKNİK İSTER UÇUŞ İŞLETME .İSTER KALİTE..İSTER YER HİZMETLERİ..İSTER OPERASYON .....İSTER KARGO.... BU HAVACILIK KONULARINDAN BİLGİ ALMAK İSE LÜTFEN THY VEYA DİĞER ÖZEL SEKTÖERLERDEN POSTHOLDER ARKADAŞLARI DAVET ET VE ONLARIN KENDİ KONULARINDA NE KADAR BİLGİLİ VEDE OLDUĞUNU TOPLUMA YANSITMALARINI TEMİN ETMENİ RİCA EDERİM Kİ KİM NE BİLİYOR BİLMİYOR BU MESLEĞİN İNCELİKLERİNİ ÖĞRENELİM...
  • Havalimanında son 10 senede piyasaya çıkan (eski banker usülü) temsilci firmalardan bir tanesi. Hiçbir özelliği yok. Hiçbir altyapısı yok. Neden programa çıkartırsınız acaba ?
  • cok yanlış yapıor ve bu piyasada kimse kendisini sevmiyor. kendisi kesinlikle etik olmayan yollardan havayollarını baglayıp sonra hic birisiyle ilgilenmiyor.Yabancı havayolları Turk havalimanlarında kendi kaderine terk ediyor.hava yolları bile Fly ile calısmak istemiyor ancak en basda dolandırıldıkları icin bir sey yapamıyorlar.saygılarımla
  • Hakikatten spotterlere izin verilmelidir. Onlar havaalanlari ve cevresi icin goz-kulak olabilecek guvenlige katkida bulunabilcek kisilerdir.

Eman Turizm Yurtdışı Turlar Koordinatörü Mustafa Saraç ve FLY Service Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Sarıgöl’ün konuk olduğu Sorun Cevaplasın, turizm ve havacılık konularındaki bilinmeyenlere yanıt bulmaya çalıştı

Birinci bölümün konuğu olan Mustafa Saraç; “Ben üniversite yıllarında turizm gönüllüsü olarak görev yaptım. Atatürk Havalimanı’na gelen turistleri karşılardık. Turizm merakım bu döneme rastlar. 1985 yılından beri turizmin içindeyim. O dönemlerde turistleri yönlendirme ve onlara yardımcı olma gibi görevler üstlendik. Zorluklar ve sıkıntılar yaşasak da bu işle ilgilenmek son derece keyifliydi.

EMAN TURİZM

Yurt içi ve ağırlıklı olarak yurt dışı turlarıyla bizim ait olduğumuz kültür coğrafyasını tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu anlamda üzerimize düşeni fazlasıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Yurt dışından gelen turistlere ülkemizi, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait bilgileri aktarmaya ve tanıtmaya çalışıyoruz. Bu kronolojiyi tanıtarak memnun etmeye çalışıyoruz.

Sorun Cevaplasın

TANITIMDA BAŞARILI MIYIZ?

Öncelikle tanıtımlara küçük de olsa katkısı bulunan herkese teşekkür ediyoruz. En iyi tanıtım ülkemize gelen turisti rahat ettirmek ve güvenli bir ortam sağlamaktır. Turist, bizim sokaklarımızı, mahallemizi, bakkalımızı rahatlıkla gezebilmeli, görebilmeli ki o samimi anları yakalayabilsin. Bunları yaparken yaptığı harcamalar halka yansımalıdır. Turistin rahat etmesi için özgürlük sağlanmalı, güven verilebilmedir. Turist, gittiği ülkeyi geceleri de görmek ister. Bakın, ispanya’ya yılda 60 milyon turist gidiyor. Ama sahilleri bizimle asla kıyaslanamaz. Bizim sahillerimiz çok daha kaliteli. Ancak orada turist sahilden çıktığında ayrı bir dünyayla hayatla karşı karşıya kalıyor. Çok daha sosyal ve merkezi yerler onları bekliyor. Türkiye bu anlamda eksik ancak bunu mutlaka yakalamalı. Biz aslında avantajlıyız. Turistin Türkiye’ye gelip de buradan etkilenmemesi imkânsız.

ERAM TUR’UN UMRE VE HAC TURLARI

Hac ve Umre turları her zaman var ve var olmaya devam edecek. Burada amaç, Umre ve Hac yapacak olan yolcunun rahat ve huzur içinde ibadetini yapmasını sağlamaktır.

Sosyetik ve ünlüler camiasından da Hac ve Umre’ye giden kişilerin olduğunu ifade eden Saraç; “İnsanların ne düşündüğünü ve inançlarını bilemezsiniz. Onlar da Hac ve Umre’ye gidiyorsa demek ki hissediyorlar ve ibadet etmek istiyorlar. Biz de yardımcı oluyoruz” dedi.

Sorun Cevaplasın

ARAP TURİSTLERİN TÜRKİYE İLGİSİ

Arap turistler aslında önceden de Türkiye’yi tercih ediyordu. Rahat etmek istedikleri için Türkiye’yi tercih ediyorlar. Biz zamanında onları yanlış ağırladık. Bu nedenle komşu ülkelere kaptırdık. 1991 Körfez savaşı da çıkınca Arap turistleri kaybettik. Ama artık yavaş yavaş tekrar Türkiye’ye yöneliyorlar. Ama ülkemizde yayınlanan bazı diziler, onların Türkiye’yi tercih etmesinde gerçekten çok önemli unsur haline geldi. Öyle ki, dizinin yayınlanacağı saatte bütün işler bırakılıyor ve hayat adeta duruyor. Dizilerin çekildiği yerlere tur talepleri bile var. Son olarak da Başbakan’ın Davos çıkışı onların Türkiye’yi tercih etmesinde çok önemli unsur haline geldi. Ancak bu noktada bizlere önemli görevler düşüyor. Arap turistlerin rahat etmesini sağlamalıyız. Kıyafetleriyle ilgili yorumlar yapmayı bir an önce bırakmalı ve her yerde çarşaf çarşaf fotoğraflarını yayınlamayı terk etmeliyiz.

2009 kriziyle ilgili de görüşlerini ifade eden Mustafa Saraç, “Kriz elbette var ancak turist seyahat etmeye devam edecek. Ama tekrar söylüyorum, turisti rahat ettirmek gerekiyor. Turist Türkiye’ye geldiğinde otelden dışarı çıkmıyor. Onlara güvenli ve zevkli anlar geçireceği ortamlar sağlanmalı” şeklinde konuştu.

Programın ikinci bölümünde stüdyoya konuk olan FLY Service Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Sarıgöl havacılığa olan tutkusundan, ülkemizdeki sivil havacılığın durumundan bahsetti.

Sarıgöl; “Çocukluktan beri havacılığa merakım var. Florya’da uçakları seyreder ve uçak kartpostalları toplardım. Daha sonra havayolu şirketlerinden uçak maketleri temin etmeye başladım. Şu anda 3300 civarında maket uçağım var. Sanıyorum bu koleksiyon dünyada ilk üç arasında. Ben ofisimin hemen yanında bir kat tuttum ve müze niteliğinde bir sergi haline getirdim. Görmek isteyen herkese sergimi göstermeye hazırım” dedi.

FLY SERVICE

Sivil Havacılığın verdiği temsil ve gözetim yetkisi dahilinde işimizi yapan bir kurumuz. Uçakların iniş ve kalkış için izinlerini SHGM’den alıyoruz. Ayrıca şirketlerin handling ihtiyaçları için fiyat alıyoruz. Çalıştığımız şirketler arasında Irak Havayolları, Cezire Havayolları, Norwegian gibi çalıştığımız 60’a yakın şirket var. İran konusunda da atılımlar yapmak gerekiyor. Ben 2001 yılında İran’dan Antalya’ya ilk kez uçak indirdiğimde herkes bana güldü. Ama ben inandım ve onlarla çalışmaya devam ediyoruz.

Çalıştığı şirketleri bizzat kendisinin bulduğunu ifade eden Sarıgöl; “Müşterilerimi kendim buluyorum. Ülke ülke geziyorum ancak Avrupa değil de daha çok Ortadoğu’yu tercih ediyorum. Çünkü Avrupa zaten yeterince bizi tanıyor. Önemli olan Ortadoğu’ya yönelmek ve onları keşfetmek. O beni daha çok cezbediyor. Bu paradan daha önemli. Ayrıca havacılık yayınlarını takip ediyorum. Yeni kurulan şirketler varsa hemen gidip görüşüyorum ve onları Türkiye’ye gelme konusunda ikna etmeye çalışıyorum.

Sorun Cevaplasın

SPOTTERLARA UYGULANAN YASAKLAR

Spotter, havalimanı çevresinde uçakların fotoğraflarını çeken ve bunları sergi haline getiren insanlardır. Ancak bu konuda önemli bir sıkıntı var. Çünkü fotoğrafların çekilmesine izin verilmiyor. İnsanlara çektiği resimlerden dolayı potansiyel suçlu gözüyle bakılıyor. Ben bile ofisimden resim çekemiyorum. Oradaki jandarma ve polis arkadaşlar izin vermiyor. Ancak böyle bir yasak olamaz. Buna bir düzenleme getirilmeli. Spotterlar için ayrı bir alan oluşturulmalı ve fotoğraf çekilmesine izin verilmeli.

Sorun Cevaplasın

2009 KRİZİ

Daha önce krizin 2009 yılını zora sokacağını söylemiştim ancak şu an için şirketlerin krizin aksine artışta olduğunu görüyorum. Şu an için krizin etkisini hissetmedik. Krizin dışında Türk Sivil Havacılığı toparlandı. Başta Sayın Bakanımız olmak üzere Ali Arıduru ve ekinin çalışmaları son derece başarılı. Her şey yoluna giriyor” dedi.

RAKİPSİZ DEĞİLİZ

Biz serbest ticaret yapıyoruz. Rekabet mutlaka olmalı. Rakiple anlaşıp fiyatları aşağı çekmek bana pek etik gelmiyor. Biz çok pahalı yada çok ucuz değiliz. Olması gerektiği gibi ve para kazanacak durumdayız. Monopolleşmek doğru bir fikir değil. Her şey kurallarına uygun olarak yapılmalı.

İKİ AYRI KONUK, İKİ AYRI KONU...

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

Misafir ~ 15 yıl önce
Sn.Ali Kıdık Allah Aşkına adam gibi bu işte nam salmış dürüst,duayen kişileri cıkartın,gercek emekçileri.Gökhan Sarı göl ü maalesef kimse iyi yönleri ile anlatmıyor ve biz eskiler de ne olduğunu iyi biliyoruz.askerliği nerde ,nasıl yapmış ne kadar sürede bir sorsaydınız hele o zat a.Bundan yırtmak için hangi ülkeye gitimiş ve kaç sene kalmış?? Daha başta Vatanına üçkağıt açan birinin bu mesleğin de dürüstce yaptığını kim söyleyebilir.Piyasanın Çoğu temsilci Kuruluşuna bakın ,kuranlara bakın,geçmişlerine bakın hangi kanun zafiyetlerinden yararlanıp nasıl üçkağıtlar la ne günlere geldiğini hepimiz biliyoruz.Sn Kıdık Cesaret gösterin de havacılık ta ki üçkağıtcıları ortaya cıkarın.Yoksa geç bunları.Hv.Ord.Prof.Doc.Dr

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
EĞER BU MESLEKTEN ANLAYAN VEDE TOPLUMA KATKIDA BULUNMASINI HAVACILKLA ALAKLI İSTER TEKNİK İSTER UÇUŞ İŞLETME .İSTER KALİTE..İSTER YER HİZMETLERİ..İSTER OPERASYON .....İSTER KARGO.... BU HAVACILIK KONULARINDAN BİLGİ ALMAK İSE LÜTFEN THY VEYA DİĞER ÖZEL SEKTÖERLERDEN POSTHOLDER ARKADAŞLARI DAVET ET VE ONLARIN KENDİ KONULARINDA NE KADAR BİLGİLİ VEDE OLDUĞUNU TOPLUMA YANSITMALARINI TEMİN ETMENİ RİCA EDERİM Kİ KİM NE BİLİYOR BİLMİYOR BU MESLEĞİN İNCELİKLERİNİ ÖĞRENELİM...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Havalimanında son 10 senede piyasaya çıkan (eski banker usülü) temsilci firmalardan bir tanesi. Hiçbir özelliği yok. Hiçbir altyapısı yok. Neden programa çıkartırsınız acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
cok yanlış yapıor ve bu piyasada kimse kendisini sevmiyor. kendisi kesinlikle etik olmayan yollardan havayollarını baglayıp sonra hic birisiyle ilgilenmiyor.Yabancı havayolları Turk havalimanlarında kendi kaderine terk ediyor.hava yolları bile Fly ile calısmak istemiyor ancak en basda dolandırıldıkları icin bir sey yapamıyorlar.saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Hakikatten spotterlere izin verilmelidir. Onlar havaalanlari ve cevresi icin goz-kulak olabilecek guvenlige katkida bulunabilcek kisilerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000