08 Temmuz 2015, Çarşamba 14:21:58

İHA'larla posta servisi başlıyor

İsviçre posta servisi, insansız hava araçlarıyla (İHA) teslimat denemelerine başladı. Posta idaresi, İHA'ların acil durumlarda ulaşılamayan bölgelere yardım ulaştırmayı kolaylaştıracağı görüşünde.
  • İnsana ihtiyaç azalırken, istihdam da beraberinde azalıyor. Buna karşılık nüfus artmaya devam ediyor. Nereye kadar, açlık savaşları başlayana kadar. Zaten sinyalleri vermeye başladı. Herkes 3 çocuk yapmaya devam etsin...
  • Her angarya işi robotlar yapacak. İlk vadede vasifsiz, sonrasında da vasifli işçiye gerek kalmayacağı için insanca yaşamaya hakki görülmeyecek. Çalışan, bilime önem veren toplumlar rahat içinde yaşarken diğerleri yok olup gidecek. Belki torunlarimiz ölmeden buna şahit olacak...
  • Korkunç
  • En iyi bildigimiz isi yapicaz yaticaz hahahaha uuu beybi
  • işte bizim milli uçak gecen hafta isim vermeden 1200 sipariş aldı demiştimde inanmamıştınız:)
  • yakinda yaptigimiz her isi robotlar yapacak.. insanlar yatacak robotlar calisacak.. ucaklar insansiz ucacak.. robotlar servise cikacak.. atc ye ihtiyac kalmayacak.. peki ya bu durumda insanlar ne yapacak???

İsviçre Posta İdaresi  kargo ve posta teslimatlarının insansız hava araçlarıyla yapılması için testlere başladı. Yeni hizmeti bir video tanıtımıyla duyuran Posta İdaresi, İHA'larla posta hizmetinin tamamen yaygınlaşmasının beş yıl alacağını açıkladı.

İsviçre Posta İdaresi İHA'larla teslimattan çok farklı alanlarda yararlanılabileceğine dikkat çekerken, özellikle ulaşımı güç bölgelere teslimatın kolaylaşacağı görüşünde. Kurumun açıklamasında "Olağanüstü durumlarda İHA'ların kullanılması düşünülebilir. Mesela bir fırtına sırasında dünya ile bağlantısı kesilen bölgelere yardım ulaştırılabilir" denildi.

İHA'larla teslimatın geleneksel kargonun yerini alması için 'henüz erken' olduğunu vurgulayan kurum, "Günde 500 bin parça posta malzemesi teslim ediliyor. Bu kadar postayı hava sahasına sokmamız zor" yorumunu yaptı.

Kurumun test için kullandığı İHA, ABD'li şirket tarafından üretildi. Ağırlığı 1 kilogram. Bir kere şarj edildikten sonra 10 kilometre uçabiliyor. GPS sayesinde adresi bulabiliyor. 

İHA'larla posta servisi başlıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Bilimle beraber ~ 9 yıl önce
İnsana ihtiyaç azalırken, istihdam da beraberinde azalıyor. Buna karşılık nüfus artmaya devam ediyor. Nereye kadar, açlık savaşları başlayana kadar. Zaten sinyalleri vermeye başladı. Herkes 3 çocuk yapmaya devam etsin...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok uzak olmayan bir gelecekte ~ 9 yıl önce
Her angarya işi robotlar yapacak. İlk vadede vasifsiz, sonrasında da vasifli işçiye gerek kalmayacağı için insanca yaşamaya hakki görülmeyecek. Çalışan, bilime önem veren toplumlar rahat içinde yaşarken diğerleri yok olup gidecek. Belki torunlarimiz ölmeden buna şahit olacak...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
A ~ 9 yıl önce
Korkunç

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Coming soon'a ~ 9 yıl önce
En iyi bildigimiz isi yapicaz yaticaz hahahaha uuu beybi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
milli uçak ~ 9 yıl önce
işte bizim milli uçak gecen hafta isim vermeden 1200 sipariş aldı demiştimde inanmamıştınız:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no ~ 9 yıl önce
zor biz bunu bile yapamayız!!
Sen ~ 9 yıl önce
Bi halt yapamazsın merak etme..
Coming soon ~ 9 yıl önce
yakinda yaptigimiz her isi robotlar yapacak.. insanlar yatacak robotlar calisacak.. ucaklar insansiz ucacak.. robotlar servise cikacak.. atc ye ihtiyac kalmayacak.. peki ya bu durumda insanlar ne yapacak???

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000