25 Ekim 2011, Salı 07:33:47

İHA'LARDAN ÇOK DAHA UCUZA SINIR KORUMA

Rusya sınırlarını günlerce havada kalabilen insansız balonlarla koruyacak.
  • Balonlar ve ucurtmalar askeri tarihe cok yabanci degil. Kullanilabilir ama artik gunumuzde cok bir yardim saglamayacagini dusunuyorum. Amac sadece "hakim" den gozlemek ve goruntu almaksa cok pahali olur. Her karakolda surekli ucan bir balonu kim idare edecek? Ayrica balonlar kolay hedeflerdir. Bir roket atip zarar verseler dunyanin parasi.
  • O balonu havalandırmak için kafalardaki balonların havasını boşaltmak gerekir...
  • Bizimde bunun gibi balon yada zeplin tarzı araçlar alıp özellikle ırak sınırana teröristlerin geciş noktalarına koymamız lazım.Karakollarında yakınlarında bulundurulabilir.saldırılar durdurmak daha akolay olur.hatta kandilin tepesinede dikeceksin her hareketleri gözlem altında olur.
Bakanlık özellikle terörle mücadelede yararlanılması düşünülen araçlardan toplam 150 milyon dolara 50 tane sipariş etti. İnsansız hava araçlarına göre çok daha ucuz olan araçların en büyük özelliği günlerce havada kalabilmesi ve çok yükseklerden uçarak her türlü görüntü ve sinyal alışverişini merkeze ulaştırması.

Rusya Savunma Bakanlığı bu araçlarla sürekli havada kalarak arazi ve deniz sınırlarının dışında Kafkaslarda çatışma bölgelerini de rahatlıkla gözlemleyebilecek. İnsansız balonların trafik kontrolü , petrol ve doğalgaz boru hatlarının gözlemlenmesinde de kullanılması planlıyor.

Rusya Teknik Sanayi Techno Direktörü Alezander Kolesov yaptığı açıklamada, “Gece görüşünü sağlayacak kızıl ötesi ışınlara duyarlı kameralarla araçlar donatılabiliyor. Kullanım alanına göre her türlü ek donanımlarla aracı geliştirmek mümkün” dedi.

Rusya’nın Sibirya bölgesinde petrol boru hatları olduğu ve uçakların inebilmesi için herhangi bir havalimanı olmadığını ifade eden Kolesov, “Araçların ulaşması ya da helikopterle bölgeye ulaşmak çok zor. Böylece oradaki gelişmeleri insansız balonlara izlemek hem maliyeti düşük hem de uzun vadeli bir sonuç sağlıyor” şeklinde konuştu.

Balonların havada kalma maliyeti helikopterlerden 13 kat, uçaklardan ise 7 kat daha ucuz. Herhangi bir yakıt yüklemesi yapılmadan da günlerce havada kalabiliyor. Yüzde 100 Rus yapımı olan insansız balonları Moskova yönetimi şehir trafiğinin kontrolü için kullanmak istiyor.
İHA'LARDAN ÇOK DAHA UCUZA SINIR KORUMA

Yorumlar

Misafir ~ 12 yıl önce
Balonlar ve ucurtmalar askeri tarihe cok yabanci degil. Kullanilabilir ama artik gunumuzde cok bir yardim saglamayacagini dusunuyorum. Amac sadece "hakim" den gozlemek ve goruntu almaksa cok pahali olur. Her karakolda surekli ucan bir balonu kim idare edecek? Ayrica balonlar kolay hedeflerdir. Bir roket atip zarar verseler dunyanin parasi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
O balonu havalandırmak için kafalardaki balonların havasını boşaltmak gerekir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 12 yıl önce
Bizimde bunun gibi balon yada zeplin tarzı araçlar alıp özellikle ırak sınırana teröristlerin geciş noktalarına koymamız lazım.Karakollarında yakınlarında bulundurulabilir.saldırılar durdurmak daha akolay olur.hatta kandilin tepesinede dikeceksin her hareketleri gözlem altında olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000