20 Haziran 2015, Cumartesi 08:08:53

İHA'lar TSK'ya teslim edildi

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın operasyonlarında görev alması planlanan İHA'lar teslim edildi.
  • Yapılan işleri begenmemekle elinize geçen ney anlamıyorum adamların yaptıgı ihaları begenmesen neyazar sen begenmedin diye vazgeçmiyecekler heralde yapılan güzel işlere yorum yapma yeter vede ilgilenme senin yorumunu tınlayanda yok zaten
  • Hayirli ve kazasiz ucuslar.. Insallah bu baslangictan sonra daha süper iha lar yapilir.. Hazimsizlara duyurulur...Bu ülkenin pilotuda , mühendisine yeterki imkan verilsin, neler yapilir neler.....
  • Bu uçak gerçek bir başarı öyküsüdür. Tebrikler. Ey makarna kömür için yazan Aktroller: Biz doğru olana doğru, başarıya başarı deriz. Ama asla yalakalık yapmayız. Milli savaş uçağı palavralarını da yutmayız, zira biz bilimden, bilgiden anlarız. " Hiç bilenler bilmeyen bir olur mu" diyelim de anlayın.
  • Bayraktar ailecek çok zeki ve vatansever bir ekip. Tebrik ediyorum. Umarım işleri İHA seviyesinde bırakmazlar taktik SOM tarzı hava savunma füzeleri konusunda da çalışırlar. Allah yardımcınız olsun .
  • Reisi CUMGUR RTE ..Capulculara gelsin .durmak yok yola devam !!!
  • Lan olm kapa çeneni Bayraktar'a bir şey diyen yok. Tai ve bağlı olduğu oyak denen şirket vatan millet diyerek bu ülkenin kanını emiyor yıllardır. Seninde kimden yana olduğun belli zaten.SUS. Bayraktara kimsenin lafı yok. Manüplasyon yapma IT
  • Bir ihanin ucabiliyor olmasi veya yukarda kalma rekoru kirmasinin bence hicbir onemi yok. Diyelim 100 saat kaldi. Onemli olan amactir. Amac ne cok yukaridan yeri cok uzalardan net izlemek,gece gunduz. Yerdeki silahlari gorebilmek veya ed veya et yapabilmek.DUsmani gordugunde fuzeyi basabilmek.Benim hobi olarak usaden aldigim benzinli helikopterde 1 saatten fazla havada kaliyor ve hatta telefona goruntu aktarabiliyor-$2500
  • Bu da mı GOL değil
  • Ilk yorumdan sonra daha kimse bir sey diyememis :)
  • Gelir şimdi yok yüzde bilmem kaçı yabancı, kimi kandırıyor bunlar diyenler. Destek olacağınıza köstek olmayın ya Allah için. Ne bekliyordunuz ülke bir anda dünyaca ünlü uçak firmaları gibi uçak üretip satsın mı? Daha 10 yıla kadar kapı kapı gezip memurların maaşını ödemek için para isteyen bir ülke konumundaydık ne bekliyordunuz yani bir anda yükselip süper güç olmayı falan mı? Hele Türk milleti kadar tuhaf olan insanlarla bu iş çok zor.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın keşif ve istihbarat maksatlı operasyonlarında görev alması planlanan Bayraktar Taktik İnsansız Hava Aracı (İHA) Sistemi'nde 6 uçak ve 2 yer istasyonundan oluşan ikinci paketin teslimatı da gerçekleştirildi.

Kale-Baykar ortaklığında tüm yazılım ve donanım sistemleri Türk mühendisler tarafından üretilen Bayraktar Taktik İHA'ların ikinci paketi de Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi.

Askeri ve sivil heyet huzurunda yürütülen test ve kabul süreci kapsamında tüm teknik kriterlerin eksiksiz olarak gösterimiyle 6 uçak, 2 yer istasyonundan oluşan ikinci paket Bayraktar Taktik İHA Sistemi'nin kabulü başarıyla tamamlandı.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın keşif ve istihbarat maksatlı operasyonlarında görev alması planlanan Bayraktar Taktik İHA'nın birinci paketinin kabul işlemi 22 Kasım 2014 tarihinde yapılmıştı.

Her bir İHA, test ve kabul süreçleri boyunca fırtınalı ve yağmurlu ağır hava şartlarında fonksiyonel ve performans uçuşları, otomatik taksi, otomatik kalkış, seyir, yarı otonom kullanım, otomatik iniş ve otomatik park işlemlerini hatasız bir şekilde sergiledi.

Tamamen milli ve özgün tasarımıyla, Türkiye havacılık tarihinde uçuş rekorlarına imza atan, aynı zamanda dünyada kendi klasmanında en ileri teknolojik özelliklere sahip olan Bayraktar Taktik İHA Sistemi'nin Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin kullanım ve bakım eğitimini tamamlanmasını müteakiben operasyonel olarak kullanıma geçmesi planlanıyor.

İrtifa ve uçuş süresi rekoru da Bayraktar İHA'da

Bayraktar Taktik İHA, 14 Haziran'da yaptığı test uçuş sırasında milli hava araçları arasında Türkiye irtifa rekoruna da imza attı. Taktik-İHA sınıfındaki uçak, toplam 6 buçuk saat süren test uçuşu sırasında 27 bin 30 fit yani 8 bin 238 metreye çıkma başarısı gösterdi. 5-6 Ağustos 2014 tarihlerinde gerçekleştirilen uçuş testinde ise 18 bin fit irtifada toplamda 24 saat 34 dakika havada kalarak uçuş süresi rekorunu kırmıştı.

İHA'lar TSK'ya teslim edildi

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Oguz ~ 9 yıl önce
Yapılan işleri begenmemekle elinize geçen ney anlamıyorum adamların yaptıgı ihaları begenmesen neyazar sen begenmedin diye vazgeçmiyecekler heralde yapılan güzel işlere yorum yapma yeter vede ilgilenme senin yorumunu tınlayanda yok zaten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayirli olsun.. ~ 9 yıl önce
Hayirli ve kazasiz ucuslar.. Insallah bu baslangictan sonra daha süper iha lar yapilir.. Hazimsizlara duyurulur...Bu ülkenin pilotuda , mühendisine yeterki imkan verilsin, neler yapilir neler.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başarı ~ 9 yıl önce
Bu uçak gerçek bir başarı öyküsüdür. Tebrikler. Ey makarna kömür için yazan Aktroller: Biz doğru olana doğru, başarıya başarı deriz. Ama asla yalakalık yapmayız. Milli savaş uçağı palavralarını da yutmayız, zira biz bilimden, bilgiden anlarız. " Hiç bilenler bilmeyen bir olur mu" diyelim de anlayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözcü ~ 9 yıl önce
Bayraktar ailecek çok zeki ve vatansever bir ekip. Tebrik ediyorum. Umarım işleri İHA seviyesinde bırakmazlar taktik SOM tarzı hava savunma füzeleri konusunda da çalışırlar. Allah yardımcınız olsun .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs58 ~ 9 yıl önce
Reisi CUMGUR RTE ..Capulculara gelsin .durmak yok yola devam !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ahmet'e ~ 9 yıl önce
Lan olm kapa çeneni Bayraktar'a bir şey diyen yok. Tai ve bağlı olduğu oyak denen şirket vatan millet diyerek bu ülkenin kanını emiyor yıllardır. Seninde kimden yana olduğun belli zaten.SUS. Bayraktara kimsenin lafı yok. Manüplasyon yapma IT

Yanıtla

Kalan karakter 1000
peki ~ 9 yıl önce
Bir ihanin ucabiliyor olmasi veya yukarda kalma rekoru kirmasinin bence hicbir onemi yok. Diyelim 100 saat kaldi. Onemli olan amactir. Amac ne cok yukaridan yeri cok uzalardan net izlemek,gece gunduz. Yerdeki silahlari gorebilmek veya ed veya et yapabilmek.DUsmani gordugunde fuzeyi basabilmek.Benim hobi olarak usaden aldigim benzinli helikopterde 1 saatten fazla havada kaliyor ve hatta telefona goruntu aktarabiliyor-$2500

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ziko ~ 9 yıl önce
Laf etti balkabağı
peki1 ~ 9 yıl önce
Benim ne demek0 0istedigimi anlayacak kapasite olsa zaten yazmazdiniz
Gol ~ 9 yıl önce
Bu da mı GOL değil

Yanıtla

Kalan karakter 1000
@ilk yoruma ~ 9 yıl önce
Ilk yorumdan sonra daha kimse bir sey diyememis :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 9 yıl önce
Gelir şimdi yok yüzde bilmem kaçı yabancı, kimi kandırıyor bunlar diyenler. Destek olacağınıza köstek olmayın ya Allah için. Ne bekliyordunuz ülke bir anda dünyaca ünlü uçak firmaları gibi uçak üretip satsın mı? Daha 10 yıla kadar kapı kapı gezip memurların maaşını ödemek için para isteyen bir ülke konumundaydık ne bekliyordunuz yani bir anda yükselip süper güç olmayı falan mı? Hele Türk milleti kadar tuhaf olan insanlarla bu iş çok zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000