10 Nisan 2022, Pazar 14:46:54

İHA ve MMU için kısıtlamalar kalkıyor

Türk savunma sanayisine yönelik ambargo uygulayan İngiltere ve Kanada Türkiye için ihracat kısıtlamasını kaldıracağını açıkladı.
  • Birazcık realist baksan şu savunma sanayi işine.3-5 kendini bilmez siyasi (ekseriyeti milletvekili yada belediye başkanı ) yada troll bilip bilmeden sallıyor.Sende doğru düzgün takip bile etmeden her yere kopyala yapıştır yorumu yapıyorsun.Kanada'nın ambargosu sadece bizeydi zaten mesela ukraynaya iha sattık diyelim ukrayna kanada kamerası isterse onlara veriyor kullanmaları için.Ayrıca her ne kadar kanada ürünü kadar iyi olmasada aselsan kel kör bir şeyler çıkardı.İngilizlere gelince genel anlamda sorun yoktu zaten.Sorun olsa MMU motor işinde girmezlerdi.Ayrıca Uçak gemisi işindede yardımcı olacakları konuşulmazdı.Sadece bir kaç ingiliz şirket ermenilerin baskısıyla ufak tefek yakıt pompası gibi çok önemsiz şeylere ambargo koydu.Hiç olmazsa eğriye eğri doğruya doğru diyen uzmanları takip etsen bile yeter aslında.Kıskanma konusuna gelince İHA/SİHA konusunda hakikaten kıskanıyorlar.Ne kadar doğru bilmiyorum ama avrupanın bizimle ortak iha/siha geliştirmek istediği söyleniyor :D
  • baktılar kısıtlamalar kendilerine daha gelişmiş ve türk yapımı sistemler olarak geri dönüyor, onlar da kısıtlamaları kaldırmaya karar verdi. ama artık yemezler, treni kaçırdınız. bundan sonra savunma sanayi, sadece yerli sadece milli.
  • Sevdikleri icinmi, kendi kendimize yettigimizi gorup paniklediklerindenmi? Kibris baris harekatina kadar ABD telsizlerini kullandik. Biz yunani yunan bizi dinledi. Sonra Aselsani kurduk kendi kendimize yeterki olduk. Onlar ambargo koymaya devam etsin.
  • Eee hani kimseye ihtiyacımız yoktu,dünya bizi kıskanıyor, çekiniyor,gıpta ediyordu,uçak, motor vs hepsini yerli ve milli olarak yapıyorduk niye kısıtlamalar kalktı diye adeta seviniyorsun? Herşeyiniz masal gayet iyi biliyoruz da para ve çıkar için yiyen çok maalesef...
  • Kendiniz üretmek zorunda kalıyorduk. Bırakmamak lazım

Türk savunma sanayisine yönelik ambargo uygulayan İngiltere ve Kanada, Türkiye için ihracat kısıtlamasını kaldıracağını açıkladı.

İHA kameraları, Milli Muharip Uçak (MMU) motoru için iş birliği bir süredir pek çok alanda ambargoya maruz kalan Türk savunma sanayisi için ambargolar tek tek kalkıyor. NATO Dışişleri Bakanları toplantısında Türk savunma sanayisi için iş birliği mutabakatı çıktı.

Milliyet'te yer alan habere göre, İngiltere ve Kanada, Türkiye için ihracat kısıtlamalarını kaldırdığını duyurdu. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO müttefiklerinin Türkiye’ye yönelik ciddi tavır değişikliği olduğunu belirterek, "Savunma sanayisinde kısıtlamada bazı ülkeler zaten adım atmıştı. Kanada gibi ülkeler bu konuda adım atmak istediklerini söylediler" diye konuştu.

İNGİLTERE İLE İŞ BİRLİĞİ

İngiltere’nin Türk savunma sanayisine ihracat kısıtlamasının kaldırmasının yanı sıra başta uçak gemisi ve MMU'nun geliştirilmesine yönelik savunmada ortaklık gündeme geldi. Yerli savaş uçağını geliştiren Türkiye’nin uçağı güç verecek motor teknolojisinde İngiltere ile iş birliği yapması öngörülüyor

Kanada, SİHA’ların Dağlık Karabağ’da kullanılmasını gerekçe göstererek SİHA’ların gözü olarak gösterilen kameraların ihracatını askıya almıştı. Türkiye ise bu ambargoyu ASELSAN tarafından üretilen yerli kameralarla boşa çıkarmıştı.

Çavuşoğlu, Türkiye’nin ABD’den F-16 talebiyle ilgili son durumu da değerlendirdi. Müzakerelerin devam ettiğini ve olumlu şekilde gittiğini tekrarladı. İtalya ve Fransa ile geliştirilmesi gündemde olan SAMP/T Hava Savunma Sistemi projesinin canlandırılmasına yönelik adımların da Brüksel’de ele alındığını aktardı.

İHA ve MMU için kısıtlamalar kalkıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Kardeş ~ 2 yıl önce
Birazcık realist baksan şu savunma sanayi işine.3-5 kendini bilmez siyasi (ekseriyeti milletvekili yada belediye başkanı ) yada troll bilip bilmeden sallıyor.Sende doğru düzgün takip bile etmeden her yere kopyala yapıştır yorumu yapıyorsun.Kanada'nın ambargosu sadece bizeydi zaten mesela ukraynaya iha sattık diyelim ukrayna kanada kamerası isterse onlara veriyor kullanmaları için.Ayrıca her ne kadar kanada ürünü kadar iyi olmasada aselsan kel kör bir şeyler çıkardı.İngilizlere gelince genel anlamda sorun yoktu zaten.Sorun olsa MMU motor işinde girmezlerdi.Ayrıca Uçak gemisi işindede yardımcı olacakları konuşulmazdı.Sadece bir kaç ingiliz şirket ermenilerin baskısıyla ufak tefek yakıt pompası gibi çok önemsiz şeylere ambargo koydu.Hiç olmazsa eğriye eğri doğruya doğru diyen uzmanları takip etsen bile yeter aslında.Kıskanma konusuna gelince İHA/SİHA konusunda hakikaten kıskanıyorlar.Ne kadar doğru bilmiyorum ama avrupanın bizimle ortak iha/siha geliştirmek istediği söyleniyor :D

Yanıtla

Kalan karakter 1000
baktılar ~ 2 yıl önce
baktılar kısıtlamalar kendilerine daha gelişmiş ve türk yapımı sistemler olarak geri dönüyor, onlar da kısıtlamaları kaldırmaya karar verdi. ama artık yemezler, treni kaçırdınız. bundan sonra savunma sanayi, sadece yerli sadece milli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mayerli ~ 2 yıl önce
Arkadaşın yorumunu beğenmeyecek kadar yabancısınız demek bu ülkeye. Hizmetiniz kime sizin? Bu kibirle bir yere gelemezsiniz. Yaptığı yorumda yanlış olan ne??
Bizi ~ 2 yıl önce
Sevdikleri icinmi, kendi kendimize yettigimizi gorup paniklediklerindenmi? Kibris baris harekatina kadar ABD telsizlerini kullandik. Biz yunani yunan bizi dinledi. Sonra Aselsani kurduk kendi kendimize yeterki olduk. Onlar ambargo koymaya devam etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eyyy bakan ~ 2 yıl önce
Eee hani kimseye ihtiyacımız yoktu,dünya bizi kıskanıyor, çekiniyor,gıpta ediyordu,uçak, motor vs hepsini yerli ve milli olarak yapıyorduk niye kısıtlamalar kalktı diye adeta seviniyorsun? Herşeyiniz masal gayet iyi biliyoruz da para ve çıkar için yiyen çok maalesef...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ambargo iyiydi! ~ 2 yıl önce
Kendiniz üretmek zorunda kalıyorduk. Bırakmamak lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000