31 Ocak 2019, Perşembe 08:46:17

İHA kullanımıyla alakalı yeni yaptırım ve kurallar

Balıkesir Valiliği bir talimat ile İHA kullanımı hakkında güvenlik amacıyla getirilen yeni yaptırım ve kuralları yayımladı.

Balıkesir Valiliği bir talimat ile İHA kullanımı hakkında güvenlik amacıyla getirilen yeni yaptırım ve kuralları yayımladı.

Balıkesir Valiliği resmi sayfasından yayımlanan genelge ile "İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 31.12.2018 tarihli ve 13030 sayılı yazıları gereğince ve 12.06.2017 tarihli İnsansız Hava Aracı Sistemleri Talimatı (SHT-İHA) kapsamında veya dışında drone/maket uçak tarzı veya benzeri yapısal özellikler gösteren insansız hava araçları (İHA) ile yapılacak zararlı eylemlerin önlenmesi için gerekli önlemlerin alınması amaçlanmıştır" denildi.

Yayımlanan genelgede, Resmi/milli bayramlar ve anma günleri gibi devlet büyüklerinin katıldıkları programlar, toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile mahalli seçimlere yönelik propaganda yapılan alanlarda; kolluk kuvvetleri tarafından kullanılan İHA'lar haricinde hiçbir insansız hava aracının bu alanlar ile güzergahlarında 3 bin metre menzile ve bin metre irtifaya kadar olan mesafelerde, Otogar, terminal, AVM'ler ve halkın toplu olarak bulunduğu yerler ve çevresinde, İHA’ların kullanımı yasaklandı.
Talimatın güncellenmesi ile birlikte; Azami kalkış ağırlığı 25 Kg'a kadar olan İHA sahiplerine çevrimiçi kayıt ve belirli şartlarda uçuş kolaylığı getirildi. AR-GE çalışması yapacak kişi ve kuruluşlara bazı gerekliliklerden muafiyet getirildi. Emniyet ve güvenlik konularında önlemler artırıldı. Yasak ve özel izin gerektiren bölgeler tanımlandı. Ticari faaliyet yapmak isteyen İHA sahipleri için gereklilikler anlaşılır hale getirildi. Ticari uçuşlarda emniyetin artırılması amacıyla İHA pilotlarının eğitim müfredatı belirlendi.

Uçuşa yasak bölgeler Balıkesir Valilik sitesinde açıklandı. 

İHA kullanımıyla alakalı yeni yaptırım ve kurallar

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000