08 Ocak 2014, Çarşamba 13:10:51

IĞDIR'DA 12 GÜNLÜK ESARET SONA ERDİ

Iğdır’da etkili olan olumsuz hava şartları ve yoğun sis nedeniyle yapılamayan uçak seferleri yeniden normale döndü
  • Bu kriterler yanlızca ığdıra mı uygulanıyor. kars 800 metre görüşte uçakları ındırırken ağrı ve erzurum aynı şekilde iken ığdır 3500 metre görüşte uçakları iptal edilmektedir. ne iş.
  • BUGÜNDE İPTAL OLDU UÇUŞ YOK!
  • 3500 METRE GORÜŞLE İNİLEMEYEN TEK MEYDAN IĞDIRDIR.DÜNYADA BAŞKA ÖRNEĞİ YOK SAYGILAR.
  • Erivanla anlaşıp Batum örneği heriki havalanıda vatandaşın hizmetine sokulabilir, gerçi sıfır sorun politikası iflas etti ama yinede denenebilir, bu arada Tk da Ermeni pilot varmı acaba?
  • Insallah hava durumu o "kriter"lerin altina devamli inmezde havalimani acik kalir? Isimiz havaya kalmis. Acaba limanin yeri ve konumu dogrumuydu? Acaba "aletli inis sistemi" uygunmu bu cografi konum ve hava durumuna?

Iğdır’da etkili olan olumsuz hava şartları ve yoğun sis nedeniyle yapılamayan uçak seferleri yeniden normale döndü.

Iğdır Havalimanı Müdürü Fikret Bağca, kentte son günlerde etkili olan yoğun sis nedeniyle havayolunda gecikme ve iptallerin meydana geldiğini söyledi. Iğdır'da da etkili olan yoğun sisin hava ulaşımını etkilediğini söyleyen Bağca, "Aletli İniş Sistemi normal zamanlarda ve görüş mesafesinin düşük olduğu hava durumlarında uçakların piste inmelerini kolaylaştıran bir seyrüsefer yardımcı sistemidir. Sistemin kurulumu ile birlikte hava trafik yaklaşma ve iniş usulü dizayn edilerek görüş mesafesi iyileştirilmiştir. Ancak, maalesef seyrüsefer yardımcılarının da belli kriterleri bulunmaktadır. Görüş mesafesinin uluslararası standartların altına düştüğü durumlarda, alınan bütün önlemlere rağmen uçak seferlerinde aksamalar meydana gelebilmektedir" dedi.

Bağca sözlerine şöyle devam etti; "Uçak seferlerinde yaşanan bu aksaklıklar, havalimanımızda uçuşa yönelik birtakım yardımcıların eksikliğinden değil, tamamen uçuş güvenliği ile ilgili olarak görüş mesafesinin limitlerinin altında olması sebebiyle konulan uluslararası kriterlerin uygulanmasından kaynaklanmaktadır. Iğdır'a 12 gün uçaklar iniş ve kalkış yapmadı, ancak şu an seferlerimiz yeniden başladı ve herhangi bir aksaklık yaşanmıyor” dedi.

IĞDIR'DA 12 GÜNLÜK ESARET SONA ERDİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

SAHİPSİZ IĞDIR ~ 10 yıl önce
Bu kriterler yanlızca ığdıra mı uygulanıyor. kars 800 metre görüşte uçakları ındırırken ağrı ve erzurum aynı şekilde iken ığdır 3500 metre görüşte uçakları iptal edilmektedir. ne iş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
NEHABER MUDUR BEY ~ 10 yıl önce
BUGÜNDE İPTAL OLDU UÇUŞ YOK!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sevsınler ~ 10 yıl önce
3500 METRE GORÜŞLE İNİLEMEYEN TEK MEYDAN IĞDIRDIR.DÜNYADA BAŞKA ÖRNEĞİ YOK SAYGILAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erivan ~ 10 yıl önce
Erivanla anlaşıp Batum örneği heriki havalanıda vatandaşın hizmetine sokulabilir, gerçi sıfır sorun politikası iflas etti ama yinede denenebilir, bu arada Tk da Ermeni pilot varmı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kriterler ~ 10 yıl önce
Insallah hava durumu o "kriter"lerin altina devamli inmezde havalimani acik kalir? Isimiz havaya kalmis. Acaba limanin yeri ve konumu dogrumuydu? Acaba "aletli inis sistemi" uygunmu bu cografi konum ve hava durumuna?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000