30 Temmuz 2018, Pazartesi 11:12:24

İGA'dan rekor sermaye artırımı

İGA, sermayesini 1 milyar 790 milyon TL artırarak 6 milyar 240 milyon TL’ye yükseltti. Rekor artırım ile İGA, Fortune 500 şirketleri içinde en yüksek aktif büyüklüğe sahip 4. şirket olabilecek seviyeye ulaştı.
  • Ülkenin bu ekonomik durumunda İGA yı açmak akıllıca değil. Dolar 5 TL oldu. Ülkede huzur yok. Kim kullanacak o havalimanını. Yazık oldu paralara. Daha fazla batmadan bırakın kalsın bu durumda. Ülke bir gün düzeldiğinde tekrar açarsınız.
  • İganın gereksiz reklam hareketleri bunlar reel tarafı olabilir fakat ben 3 yıldır burda çalışan bi kardeşiniz olarak söyleyeyim iga denilen ADİ ortaklık neredeyse hergün bir taşerön alıp bir tanede batırdığı için yolluyor. Sözleşmeleri çok ağır fiyatları iyi görünüyo ama her şey paket halinde ince ayrıntılarla milleti batırıp gönderiyolar bu havalimanı bi şekilde yapılıyo olabilir ama iç yüzü öyle değil içeride acayip yolsuzluklar döndüğünü bilin burası binlerce insanın ahını alan bi yer emin olun türkiye'ye katkısı olmaz onlarca insan öldü sadece sizin bildiğiniz ve daha niceleri ciddi anlamda burda üst seviyede birinin yatacak yeri yok bunu bilmeniz yeterli.
  • Yeni havalimanı ile birlikte uçak biletleri fırlayacak
  • istediğin kadar sermaye arttır. ekonominin,döviz,faiz'in durumu ortada,abd ve avrupa bze her an dümenler yapabilir,dış borçlar da cabası. bu iş elimizde patlamasın da.
  • dusuk maaşlı vardiyali köleler çalışacak desenize .... patronları nasil zengin edecekler karlı bir yatırım oldu bekleyip göreceğiz
  • Çok gerekli bir aksiyon idi. Fakat gelişme - sahaya ve yatırıma yansıması için kasaya nakit girmesi lazım. Çünkü işler yavaşladığı gibi alacaklıların piyasaya yansıyan yakarışlarını bir nebze olsun düşürecektir. Esas olan işletmeye alınarak para kazanır hale gelmesi lazım. Önemli olan en çok kullanıcının ödemelerini zamanında yapmasıdır.
  • Ortak şirketlerde para falan yok. Birisi yine laundry yapıyor.

İstanbul Yeni Havalimanı’nın yapımını ve 25 yıllığına işletmesini üstlenen İGA, sermayesini 1 milyar 790 milyon TL artırarak 6 milyar 240 milyon TL’ye yükseltti. Rekor artırım ile İGA, Fortune 500 şirketleri içinde en yüksek aktif büyüklüğe sahip 4. şirket olabilecek seviyeye ulaştı. İGA’da, kurulduğu günden bu yana ortak katkısı ise 1,6 milyar Avro’yu aştı.

İstanbul Yeni Havalimanı ile dünya sivil havacılığına önemli bir altyapı projesi kazandıracak İGA Havalimanları İşletmesi A.Ş. sermaye artırımına gitti. İGA Havalimanı İşletmesi’nin 26 Temmuz 2018 tarihli Genel Kurulu’nda alınan karar ile şirket, 4 milyar 450 milyon TL olan mevcut sermayesini 1 milyar 790 milyon TL artırarak 6 milyar 240 milyon TL’ye çıkardı. İGA’yı oluşturan konsorsiyumun üyeleri olan Cengiz, Mapa, Limak, Kolin ve Kalyon Grubu şirketlerinin her biri sermaye artırımına 358 milyon TL’lik beş eşit payla katıldılar. Bu artırım ile İGA ortaklarının şirkete sağlamış olduğu sermaye katkısı 1 milyar 615 milyon Avro’nun üzerine çıkmış oldu.

Aktif Büyüklükte Türkiye’de Dördüncü!

İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kadri Samsunlu, havalimanı inşaatının yüzde 94’lük kısmının tamamlandığına dikkat çekerek şu değerlendirmelerde bulundu: “İstanbul Yeni Havalimanı’nın Türkiye ekonomisine katma değer sunması için güçlü hedeflerimiz var. Ana hissedarlarımız bu hedefler doğrultusunda önemli sorumluluk almaya devam ediyorlar. Şu an İGA’nın sermayesi, Türkiye’nin en büyük şirketleriyle aynı seviyeye yükselmiştir. Bu karar, hissedarlarımızın Türkiye ekonomisine olan güveninin, İGA’nın havalimanı inşaatı ve işletmesi ile dünya standartlarının üzerine çıkardığının ve İstanbul’u dünyanın havacılık merkezi yapacağının bir kanıtıdır. İşletmeye açılmamız için 90 günden daha az bir zaman kaldı. Bu sermaye artırımı ile hem şirket mali yapımızın güçlendiğini hem de açılışa kadar devam eden yatırımların hızlıca tamamlanacağını söyleyebiliriz. 2016 yılında bağımsız bir kuruluşa yaptırdığımız ekonomik etki araştırmasına göre İstanbul Yeni Havalimanı doğrudan ve dolaylı olarak 2025 yılına kadar 225 bin kişiye istihdam sağlayabilecek. Yaratacağımız ilave hane halkı gelirinin yaklaşık 4,4 milyar dolara kadar çıkabileceği, Türkiye’nin ulusal ekonomisine katkısının da milli gelirin %4,9 seviyesine kadar çıkabileceği öngörülüyor. Buradan da anlaşıldığı üzere İstanbul Yeni Havalimanı yeni bir ekonomik cazibe merkezi olacak ve ülkemize çok önemli katkılar sağlayacaktır.”

Bu sermaye artırımı ile aktif büyüklüğü ve öz kaynaklarına göre Türkiye’nin en büyük şirketlerinden biri olduklarını kaydeden Samsunlu, Fortune 500 listesindeki şirketler arasında THY, Tüpraş ve Turkcell’den sonra aktif büyüklüğü en yüksek dördüncü şirket olabilecek bir büyüklüğe ulaştıklarının altını çizdi.

İGA'dan rekor sermaye artırımı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

zor ~ 6 yıl önce
Ülkenin bu ekonomik durumunda İGA yı açmak akıllıca değil. Dolar 5 TL oldu. Ülkede huzur yok. Kim kullanacak o havalimanını. Yazık oldu paralara. Daha fazla batmadan bırakın kalsın bu durumda. Ülke bir gün düzeldiğinde tekrar açarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iga ~ 6 yıl önce
İganın gereksiz reklam hareketleri bunlar reel tarafı olabilir fakat ben 3 yıldır burda çalışan bi kardeşiniz olarak söyleyeyim iga denilen ADİ ortaklık neredeyse hergün bir taşerön alıp bir tanede batırdığı için yolluyor. Sözleşmeleri çok ağır fiyatları iyi görünüyo ama her şey paket halinde ince ayrıntılarla milleti batırıp gönderiyolar bu havalimanı bi şekilde yapılıyo olabilir ama iç yüzü öyle değil içeride acayip yolsuzluklar döndüğünü bilin burası binlerce insanın ahını alan bi yer emin olun türkiye'ye katkısı olmaz onlarca insan öldü sadece sizin bildiğiniz ve daha niceleri ciddi anlamda burda üst seviyede birinin yatacak yeri yok bunu bilmeniz yeterli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 6 yıl önce
Yeni havalimanı ile birlikte uçak biletleri fırlayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sermaye ~ 6 yıl önce
istediğin kadar sermaye arttır. ekonominin,döviz,faiz'in durumu ortada,abd ve avrupa bze her an dümenler yapabilir,dış borçlar da cabası. bu iş elimizde patlamasın da.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dusuk ~ 6 yıl önce
dusuk maaşlı vardiyali köleler çalışacak desenize .... patronları nasil zengin edecekler karlı bir yatırım oldu bekleyip göreceğiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel ~ 6 yıl önce
Çok gerekli bir aksiyon idi. Fakat gelişme - sahaya ve yatırıma yansıması için kasaya nakit girmesi lazım. Çünkü işler yavaşladığı gibi alacaklıların piyasaya yansıyan yakarışlarını bir nebze olsun düşürecektir. Esas olan işletmeye alınarak para kazanır hale gelmesi lazım. Önemli olan en çok kullanıcının ödemelerini zamanında yapmasıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nerden buldunuz ~ 6 yıl önce
Ortak şirketlerde para falan yok. Birisi yine laundry yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000