23 Şubat 2022, Çarşamba 15:14:47

İGA da kur korumalı mevduata geçiş yaptı

İstanbul Havalimanı işletmecisi olan İGA Havalimanı İşletmesi CFO’su Selahattin Bilgen kur korumalı mevduata ekstra kaynakların yüzde 10’unu aktardıklarını söyledi.
  • Tebrikler, fakat bu başarılarınızı ekonomik anlamda ezilen personelinizede gösterseniz. Yapılan zam oranına itiraz edenlere kapıyı gösterdiğiniz gibi
  • Böylr devasa bir fedakarlıkta bulunup %10 ( extra kaynakların) TL ye geçmenize gerek yoktu. %0,02 yapsanız o da yeterdi… Bir de kurumlar vergisi avantasını pardon avantajını da elde ettiniz mi ? Inu da açıklayın da bilelim.
  • personelinize sektörün neredeyse yarısında maaş verdiğinizi de söyleseydiniz keşke.
  • Bu adamların milyonlarca kur koruma riskini yine vatandaşlar olarak biz alacağız.
  • Biz de maaşımıza zam ve kur korumalı maaş istiyoruz
  • Tgs de operasyon başladı. Iki genel müdür yardımcısı yollandı. Sırada kimler var??

İstanbul Havalimanı işletmecisi olan İGA Havalimanı İşletmesi CFO’su Selahattin Bilgen kur korumalı mevduata ekstra kaynakların yüzde 10’unu aktardıklarını söyledi.

CFO Summit 2022 zirvesinde Bloomberg HT’ye özel açıklamalarda bulunan Bilgen bu oranın zaman içerisinde de artabileceğini söyledi.

Bilgen konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Kur korumalı mevduatı kullanmaya başladık. Kur pozisyonu olarak bilançomuzda kur riski taşımıyoruz. Gelirlerimizin tamamına yakını yabancı para cinsinden. Operasyonlardaki kârlılık sonucu bir kaynağımız var. O kaynağı etkin ve verimli şekilde yönetmeyi hedefliyoruz. Bu anlamda da kur korumalı mevduat ürününden biz de faydalanmaya çalışıyoruz. Ekstra kaynaklarımızın yüzde 10’unu oraya aktardık ama bu oran zaman içerisinde artabilir."

“Kısa vadede bir fonlama ihtiyacımız yok”

Kısa vadede yeni bir fonlama ihtiyaçlarının olmadığını söyleyen Selahattin Bilgen, “2021 yılında uzun vadeli yatırımlarımız doğrultusunda borçlanma ihtiyacımızı refinansmanla karşıladık. Yaklaşık 5,8 milyar euroluk bir refinansman gerçekleştirdik. Kısa vadede bir fonlama ihtiyacımız yok. Kur ve faiz riskleri konusunda da şirketimizin nakit akışı gayet sağlam. Daha çok taleple beraber gelecek yatırımlar için finansörlerle görüşmelere başlıyor olacağız” açıklamalarında bulundu.

Selahattin Bilgen önümüzdeki dönemde talebin geri gelmesiyle beraber, Devlet Hava Meydanları İşletmesi'ne taahhüt edilen yaklaşık 2,7 milyar euroluk ilave yatırımı da vakti geldikçe ödediklerini belirtti.

Beklentiler olumlu yönde

Bilgen, gelecek beklentilerine yönelik değerlendirmelerde de bulundu.

2020-2021 sezonunu İstanbul Havalimanı'nın Avrupa’da birinci sırada tamamladığını vurgulayan Bilgen, "2022'de yüzde 40 büyüme hedefiyle bu liderliğimizi devam ettirmeyi planlıyoruz. Enflasyon ortamı global bir durum ve maliyetlerde de ciddi bir baskı yaratıyor. Ancak maliyetlerimizi etkin bir şekilde kontrol altında tutuyoruz ve büyümeyi finanse ederken de yapılması gereken harcamaları kontrollü bir şekilde yapıyoruz. 2022’ye dair beklentilerimiz de olumlu yönde” dedi.

İGA da kur korumalı mevduata geçiş yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

Çalışan personel ~ 2 yıl önce
Tebrikler, fakat bu başarılarınızı ekonomik anlamda ezilen personelinizede gösterseniz. Yapılan zam oranına itiraz edenlere kapıyı gösterdiğiniz gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok olmuş yaaaa ~ 2 yıl önce
Böylr devasa bir fedakarlıkta bulunup %10 ( extra kaynakların) TL ye geçmenize gerek yoktu. %0,02 yapsanız o da yeterdi… Bir de kurumlar vergisi avantasını pardon avantajını da elde ettiniz mi ? Inu da açıklayın da bilelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iga ~ 2 yıl önce
personelinize sektörün neredeyse yarısında maaş verdiğinizi de söyleseydiniz keşke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne güzel iş ~ 2 yıl önce
Bu adamların milyonlarca kur koruma riskini yine vatandaşlar olarak biz alacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 2 yıl önce
Biz de maaşımıza zam ve kur korumalı maaş istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Tgs de operasyon başladı. Iki genel müdür yardımcısı yollandı. Sırada kimler var??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Sırada tgs nin kendisi var. Siyasi tüm kuruluşlar 2023 de kapanacak

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000