17 Ağustos 2011, Çarşamba 17:55:21

İFLASIN NEDENLERİNİ AÇIKLADI

Holidays 4U'nun Türk patronu Mete Faks, şirketin iflas nedenlerini açıkladı..
  • Ya kendi ırkını vs kulturunu elestırebılırsın ok. bısey demem ama kendi ırkından ılerı geldıgıne ınandıgın bır seyı dıne nasıl baglar ınsan. Sızler bu kadar ucube, egitimsiz mi beyinlere sahipsiniz. Sizce bu yazıdaki adam ne kadar dinle ilgili hayatında, içki sofrasından kalkıp bir kez dua etmişmidir. Bilmiyorsunuz değil mi? Ama o kadar ucube beyinler ki insanlar,"emin"sıfatı ile anılan bir peygamberin dini için bu çirkin yorumları yapabiliyor. Allah affetsin demeyeceğim. Allah ne yapacağını bilen varlık olduğundan sizi ona havale edşyorum.
  • sahibi türk deseydiniz zaten yorum bile yapmazdık ya , yoksa o kadar ciddi cirosu olan bir şirket batarmı ? kazanıyoruz diye harcayanlar yok oluyor maalesef.
  • iflas icin baska neden aramaya gerek varmi???
  • Bugün, Lufhansa' yı Müslüman-Türkler yönetebilir mi? Bir poz anı NASA' nın kontrolünü Müslüman-Türklere verelim. Aman Yarabbim. Tanrılar çıldırmış olmalı. NASA' yı yüceltmek yerine, nasıl söğüşleriz; ortak akıl yerine menfaatlerimiz doğrultusunda yönetmeye çalışır; mevcut çalışanları da kendimize benzetiriz. Diğer bir deyişle Atatürk' den öcümüzü alırız. Halbuki, Hiç bir kanun, hiç bir anayasa doğa kanunlarının üstünde değildir: ÜST KÜLTÜR ALT KÜLTÜRÜ YÖNETİR. DİN-İMAN, MİLLİYET, RENK FARKETMEZ.
Faks, mevcut yapı içinde şirketlerin ayakta kalmasının zorlaştığını belirtirken şartların iki büyük tur operatörüne yaradığını iddia etti. İşte müflis işadamı Faks'ın değerlendirmeleri...
 
İngiltere'de Türkiye'ye yönelik paket tur satışları konusunda uzmanlaşan ve Türkiye spesiyalisti olarak tanımlanan "Holidays 4U" iflasının ardından şirketin Türk patronu Mete Faks iflasın nedenlerini açıkladı. 
 
NAKİT AKIŞI KONUSUNDA ZORLANDIK 
 
TravelWeekly'nin sorularını yanıtlayan Faks, nakit akışı konusunda zorlandıklarını belirtti. Nakit akışında yaşanan sıkıntı nedeniyle seyahat güvence sistemi ATOL'a mart ayında göstermeleri gereken 4.5 milyon Poundluk teminatı gösteremediklerini dile getiren Faks, Sivil Havacılık Otoritesi'nın (CAA) de taleplerine cevap veremez duruma geldiklerini söyledi. 
 
Faks, bu süreçte Barclaycard'ın da ödemeler için 45 günlük bir ödeme takvimi hazırlamasının kendilerini zor duruma soktuğunu ifade etti. İnsanların kendisine "Şirket neden ağustos ayında battı" şeklinde sorular yönelttiğini anlatan Faks, "Eğer gerekli nakit akışını sağlayabilseydik ticari faaliyetlerimizi sürdürecektik ve ben bu röportajı vermek zorunda kalmayacaktım" dedi. 
 
Faks sözlerini şöyle sürdürdü: 
 
"CAA'yı suçlamıyorum. Sonuçta onlar da tüketicileri korumak istiyorlar. Barclaycard ise kendi çıkarlarını düşünüyor. Buna karşın suç iflas eden şirkete yıkılıyor." 
 
TÜRKİYE GİDEREK YUNANİSTAN'A BENZİYOR 
 
Sigorta ve düzenlemelerin yanında kredi kartı şirketlerinin uygulamalarının da turizm şirketlerini çok zorladığını söyleyen Faks, mevcut yapı içinde şirketlerin ayakta kalmasının çok zor olduğunu söyledi. 
 
Türkiye pazarının da giderek Yunanistan'a benzemeye başladığını iddia eden Faks, "Eskiden Yunanistan'a tur düzenleyen çok sayıda bağımsız tur operatörü vardı. Şimdiyse sadece çok az sayıda tur operatörü kaldı. Düzenlemeler nedeniyle ayakta kalmak çok zor. İki büyük tur operatörü de gittikçe güçleniyor" değerlendirmesinde bulundu.
İFLASIN NEDENLERİNİ AÇIKLADI

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Ya kendi ırkını vs kulturunu elestırebılırsın ok. bısey demem ama kendi ırkından ılerı geldıgıne ınandıgın bır seyı dıne nasıl baglar ınsan. Sızler bu kadar ucube, egitimsiz mi beyinlere sahipsiniz. Sizce bu yazıdaki adam ne kadar dinle ilgili hayatında, içki sofrasından kalkıp bir kez dua etmişmidir. Bilmiyorsunuz değil mi? Ama o kadar ucube beyinler ki insanlar,"emin"sıfatı ile anılan bir peygamberin dini için bu çirkin yorumları yapabiliyor. Allah affetsin demeyeceğim. Allah ne yapacağını bilen varlık olduğundan sizi ona havale edşyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
sahibi türk deseydiniz zaten yorum bile yapmazdık ya , yoksa o kadar ciddi cirosu olan bir şirket batarmı ? kazanıyoruz diye harcayanlar yok oluyor maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iflas icin baska neden aramaya gerek varmi???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bugün, Lufhansa' yı Müslüman-Türkler yönetebilir mi? Bir poz anı NASA' nın kontrolünü Müslüman-Türklere verelim. Aman Yarabbim. Tanrılar çıldırmış olmalı. NASA' yı yüceltmek yerine, nasıl söğüşleriz; ortak akıl yerine menfaatlerimiz doğrultusunda yönetmeye çalışır; mevcut çalışanları da kendimize benzetiriz. Diğer bir deyişle Atatürk' den öcümüzü alırız. Halbuki, Hiç bir kanun, hiç bir anayasa doğa kanunlarının üstünde değildir: ÜST KÜLTÜR ALT KÜLTÜRÜ YÖNETİR. DİN-İMAN, MİLLİYET, RENK FARKETMEZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000