16 Kasım 2018, Cuma 08:30:55

İDO'nun kararı Atatürk Havalimanı kaynaklı mı?

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) 1 Aralık 2018 tarihinden itibaren Bostancı, Kadıköy, Bakırköy, Kabataş ve Adalar’dan oluşan iç hat seferlerini durdurma kararı aldı.
  • İDO yu bu hale getirenler utansın. Önce özelleştir onda sonra marmarayı aç. Bandırma feribotuna izin ver. Yakıta hergün zam yap. Yandaş olmayan batar bu ülkede.
  • Geçen seneki en son olan akşam seferi, 18:35'ti sanırsam, Bostancı-Beşiktaş seferi 30 yolcuyla gidiyordu her gün. Beşiktaş'tan Bostancı tarafına giden yolcu sayısı hakkında yorum yapamayacağım.
  • Sıklıkla, Bostancı-Beşiktaş hattını kullanıyorum. Zaten sabah Bostancı'dan 2, akşam Beşiktaş'tan 1 sefere indirmişlerdi. Kabataş'tan sefer yaparken her gün sabahları Bostancı'dan 4, akşamları Kabataş'tan 4 sefer vardı. O zamanlar zararına mı çalışıyorlardı yani? Şunu da söylemeliyim, sabah ve akşamki seferler %100 olmasa da %80 dolu olarak gerçekleşiyor. Hem de 11 TL gibi bir ücretle. Zaten 9 TL olan fiyat 2 aydır sessiz sedasız gelen zamla 11 TL olmuştu. Elinde 0 maliyetli koskoca bir deniz var, ve sen insanları onu kullanmaya özendireceğine, kilitlenmiş köprü trafiğine yönlendiriyorsun. Anlaşılabilir gibi değil. Bu şehri yönetenleri anlamak ne mümkün. Daha sık sefer konacağına, seferler iptal oluyor. Sakın kimse özel şirket istediğini yapar demesin. Kamu hizmetinde kimse istediğini yapamaz. Özelleşmesin demiyorum, ama özelleşirken, maddeler içine sefer sayısı ve saatleri de konmalı ve bundan dışarı çıkamazsın denmeliydi. Alan firma da, ona göre hesabını kitabını yapar fiyat verirdi.
  • çalış ido
  • Özelleştirildiğinden beri kademeli olarak seferleri kaldırdılar ve azalttılar. En son geçen sene ocak ayında seferleri teke düşürüp , nisan da düzeltmişlerdi...Adamların da suçu yok, en çok yolcu getiren kabataş iskelesi kapandı, ne zaman açılacağı belli değil, Marmaray da açıldıktan sonra yolcu kapasitesi iyice düşecek. Bu tarz kamu hizmetlerinin özelleştirilmesi hata. Yapılacak şey şehir hatlarının tekrar iç hatları geri alıp, raylı sistemlerle entegre olacak şekilde planlamak.
  • mecidiyekoy-sisli seferlerinde bir ddeisiklik olacakmi,bilen varmi?
  • Eskiden olupta olmayan ,gidipte gitmeyen herşey sebebi ekonomik kriz .Millet annesine babasına gitmiyor para bitti beyler .kimse zarar yazamaz çünkü bu kriz hiçbirşeye benzemez yeni havalimanı açılışı uzun yıllar sonra böyle anılacak ..
  • bence IDO Kapatılsın herkes avrasya tünelinden geçsin:)

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) 1 Aralık 2018 tarihinden itibaren Bostancı, Kadıköy, Bakırköy, Kabataş ve Adalar’dan oluşan iç hat seferlerini durdurma kararı aldı.

Şirket, iç hat seferlerini durdurup daha çok dış hatlara odaklanacak. Alınan son dakika kararında gemi bakım maliyetlerinin etkili olduğu bildirildi.

2011 yılında yapılan özelleştirme ihalesi ile 861 milyon dolarlık bedelle Tepe-Akfen-Souter-Sera ortak girişim grubu tarafından alınan İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. ( İDO) 1 Aralık 2018 tarihinden itibaren iç hat seferlerini durduruyor.

İDO’nun Bostancı-Bakırköy, Bostancı-Kabataş/Beşiktaş ve Adalar’dan oluşan iç hat seferleri 1 Aralık tarihinden itibaren artık yapılmayacak.

Atatürk Havalimanı’nın kapatılması ve Avrasya Tüneli’nin açılması mı etkili oldu?

Deniz otobüsü, gittikçe daha kötü hale gelen İstanbul trafiğine zaman kazanmak için çok önemli bir alternatifti. 2016 yılı sonunda açılan Avrasya Tüneli de Anadolu ve Avrupa yakası arasındaki geçişleri hızlandırdı. Öte yandan Atatürk Havalimanı’nın kapatılması ile deniz otobüsü (İDO) Bakırköy’e (Yeşilköy) Bostancı, Kadıköy ve Kabataş’tan yapılan seferlerin eskisi gibi yoğun olarak kullanılmayacağı tahmin ediliyor.

İDO'nun kararı Atatürk Havalimanı kaynaklı mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

İDO ~ 5 yıl önce
İDO yu bu hale getirenler utansın. Önce özelleştir onda sonra marmarayı aç. Bandırma feribotuna izin ver. Yakıta hergün zam yap. Yandaş olmayan batar bu ülkede.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İDO ~ 5 yıl önce
Geçen seneki en son olan akşam seferi, 18:35'ti sanırsam, Bostancı-Beşiktaş seferi 30 yolcuyla gidiyordu her gün. Beşiktaş'tan Bostancı tarafına giden yolcu sayısı hakkında yorum yapamayacağım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 5 yıl önce
Sıklıkla, Bostancı-Beşiktaş hattını kullanıyorum. Zaten sabah Bostancı'dan 2, akşam Beşiktaş'tan 1 sefere indirmişlerdi. Kabataş'tan sefer yaparken her gün sabahları Bostancı'dan 4, akşamları Kabataş'tan 4 sefer vardı. O zamanlar zararına mı çalışıyorlardı yani? Şunu da söylemeliyim, sabah ve akşamki seferler %100 olmasa da %80 dolu olarak gerçekleşiyor. Hem de 11 TL gibi bir ücretle. Zaten 9 TL olan fiyat 2 aydır sessiz sedasız gelen zamla 11 TL olmuştu. Elinde 0 maliyetli koskoca bir deniz var, ve sen insanları onu kullanmaya özendireceğine, kilitlenmiş köprü trafiğine yönlendiriyorsun. Anlaşılabilir gibi değil. Bu şehri yönetenleri anlamak ne mümkün. Daha sık sefer konacağına, seferler iptal oluyor. Sakın kimse özel şirket istediğini yapar demesin. Kamu hizmetinde kimse istediğini yapamaz. Özelleşmesin demiyorum, ama özelleşirken, maddeler içine sefer sayısı ve saatleri de konmalı ve bundan dışarı çıkamazsın denmeliydi. Alan firma da, ona göre hesabını kitabını yapar fiyat verirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
izmir istanbul ~ 5 yıl önce
çalış ido

Yanıtla

Kalan karakter 1000
delicevat ~ 5 yıl önce
Özelleştirildiğinden beri kademeli olarak seferleri kaldırdılar ve azalttılar. En son geçen sene ocak ayında seferleri teke düşürüp , nisan da düzeltmişlerdi...Adamların da suçu yok, en çok yolcu getiren kabataş iskelesi kapandı, ne zaman açılacağı belli değil, Marmaray da açıldıktan sonra yolcu kapasitesi iyice düşecek. Bu tarz kamu hizmetlerinin özelleştirilmesi hata. Yapılacak şey şehir hatlarının tekrar iç hatları geri alıp, raylı sistemlerle entegre olacak şekilde planlamak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
as ~ 5 yıl önce
mecidiyekoy-sisli seferlerinde bir ddeisiklik olacakmi,bilen varmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aytac ~ 5 yıl önce
Mecidiyekoy - Sisli ne la ? ))) IDO'dan bahsediliyor...
Aytac'a ~ 5 yıl önce
Adam ince espri yapmış işte anlamadın mı odun!
Ekonomik kriz ~ 5 yıl önce
Eskiden olupta olmayan ,gidipte gitmeyen herşey sebebi ekonomik kriz .Millet annesine babasına gitmiyor para bitti beyler .kimse zarar yazamaz çünkü bu kriz hiçbirşeye benzemez yeni havalimanı açılışı uzun yıllar sonra böyle anılacak ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
güzel ~ 5 yıl önce
bence IDO Kapatılsın herkes avrasya tünelinden geçsin:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UçanKaçan ~ 5 yıl önce
Ekmek yoksa pasta yiyin yorumu. Avrasya ya da dokunacak AHLnın kapanması, yılbaşından sonra.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000