07 Haziran 2011, Salı 08:11:49

İDDİALAR GERÇEK DIŞI

Penguenler uçak görünce sırt üstü düşüyor ve kalkamıyor iddiası yalanlandı...
Russia Today(RT) kanalı yaptığı araştırma haberinde Antarktika'da yaşayan penguenlerin uçak görünce yere düştüğü ve kalkamadığı ile ilgili iddiaların gerçek dışı olduğunu tespit etti.

'Penguenler Antarktika'ya araştırma yapmak üzere gelen insanlar yüzünden zarar görüyor mu?' sorusunu soran RT, haber ekibini bölgeye gönderdi. Araştırma sonucu İngilizce yayın yapan Rus kanalı penguenlerin “insanlar yüzünden zarar gördüğü ve sırt üstü düşerek kalkamadıkları bu yüzden özel işçilerin kiralanarak penguenleri ayağa kaldırdığı” yönündeki iddiaların asılsız olduğunu belirledi.

1982 yılında İngiltereli pilotlar Flaklands bölgesini izlerken binlerce penguenin bir araya geldiğini ve kendilerini izlediğini anlatmıştı. Pilotlar ayrıca kuşların kendilerini görmek için sürekli kafalarını yukarıya diktiğini ve aniden sırt üstü yığıldıklarını belirtmişti. Sırtüstü yatan penguenler böylece kalmıştı ve ayağa kalkamadıkları iddia edilmişti.

Konunun doğru olup olmadığını araştıran RT ekibi, İngiliz Antarktik Keşif takımında görevli Stuart'a sordu. Stuart, “Geniş kitleler tarafından böyle bir şey konuşuluyor, böyle biliniyor. Ancak Antarktika'ya gelen ve burada çalışan herkes size bunun uydurma olduğunu söyleyebilir” cevabını verdi.

Dünya genelinde yaygın olan bu bilgi ile birlikte bir diğer söylenti ise Antarktik'te özel kişilerin devriye yaptığı ve penguenleri ayağa kaldırmak için sürekli burada çalıştığı ifade ediliyor.

Gerçekten bu işte çalıştığını belirten Almanyalı Anke, “Her gün bakıyorum penguen sırtüstü düştü mü diye. Eğer düşen varsa gidip kaldırıyorum. Bundan penguenler pek hoşlanmazlar, ancak ara sıra onları kaldırmamız faydalı olabiliyor” dedi.

Çok sayıda penguenin yaşadığı yer ve uçak pisti arasında bulunan Rusya'ya ait Bellingshausen istasyonunda çalışan Viktor Vinogradov, Anke'nin sözlerine karşın, “Böyle bir şey yok. Birisinin penguenleri ayağa kaldırdığını ve böyle mesleğin olduğunu ilk defa sizden duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Antarktik'te çalışma yapan İngiliz uzmanlar penguenlerin uçak sesinden rahatsız olduklarını, ancak sırt üstü düşmedikleri şeklinde sonuç çıkartmıştı.

RT muhabirleri de penguenlerin uçak karşısında davranışını izlemek için deneme geçekleştirdi. Muhabirler Şili Hava Kuvvetlerine ait uçakla penguenlerin yoğunlukta bulunduğu bölge üzerinde uçuş yaptı ve penguenleri izledi. Muhabirlerin sözlerine göre ve görüntülerde görüldüğü gibi penguenler kendilerini gayet güvende hissediyordu ve sırt üstü düşmüyordu.
İDDİALAR GERÇEK DIŞI

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000