25 Kasım 2022, Cuma 11:30:47

IC son teknoloji havalimanını açtı; Yeni hedef neresi?

Türkiye’de ve dünyada üstlendiği nitelikli mühendislik projeleri ile dikkat çeken IC İçtaş İnşaat’ın ortağı Al Rashid Trading & Contracting Company (RTCC) ile Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da inşa ettiği King Khaled Uluslararası Havalimanı’nın açılışı, Riyad Prensi Prince Faisal Bin Bandar bin Abdul Aziz’in katılımı ile gerçekleşti.
  • IC yi ercan ihalesine sokmadılar. Kalkıp ercanı toplu konut firmasına verdiler. Durum ortada ercan sizlere ömür vaziyette.
  • Yurtdışında ülkeyi bu şekilde temsil eden bir firma yurtiçinde de aynı performansı göstermeli bence
  • Qatarlılar alacak diyorlar aslı varsa
  • Esenboğa havalimanı ihalesine girecek firmalar bellidir. Tav için kesin gözüyle bakanlar ihale gününü beklesinler.
  • Yapma ya Tav yapmış aç bi bak bakalım Adnan Menderesin yenilenmesi ve inşaatını kim yapmış.İ
  • Suudi Arabistan'ın başkentinde açılan havalimanına Suud'lar katılmasaydı, kim katılacaktı? Riyad'da Suud görünce neden şaşırıyoruz?
  • Bu iş İÇTAŞ'a çok yakışıyor.Yakında bir kaç tane daha havalimanı işletmesini alacaklar.Ve fransız ortaklara bu işin nasıl yapıldığını göstereceklerdir.
  • Bu arada Sabiha Gökçen DHMİ'ye geçti uyandırayım.DHMİ 2023 Yılına bomba gibi giriyor.Daha neler olacak görelim.TAV Antalya'da ki işine devam etsin.16.11.2022'de Resmi Gazetede Esenboğa Havalimanı ihalesi yayınlandı. İnşaat işinde bir numara bu şirket ayrıca Antalyayı yıllarca nasıl şaha kaldırdığına tüm Türkiye şahit resmen yeni bir vizyon getirdiler.Tav'da bunun ekmeğini yiyor.Çünkü TAV hiçbir zaman bu kadar profosyonel olmadı olamadı bilen bilir.
  • Yeni Hedef Esenboğa Havalimanı , IC Holding'e çok yakışacak.Dev projelerin hakkını vererek yapmıştır.Unutulmasın 2019'a kadar AYT IC tarafından işletiliyordu.Şimdi Tav 'da kalanlara sorun bakalım nelerle karşı karşıyalar.İş bilmezlerle iş yapıyorlar.Esenboğa'yı verilen süreden daha kısada yapıp,işletmeye başlayacaklardır.
  • IC 'nin yaptığı havalimanlarına bakarsanız.Bu ilk eseri değil.Bulgaristan,Rusya ,Adnan Menderes,Antalya,Zafer Havalimanı vb dolayısıyla sıra ESENBOĞA'da

Türkiye’de ve dünyada üstlendiği nitelikli mühendislik projeleri ile dikkat çeken IC İçtaş İnşaat’ın ortağı Al Rashid Trading & Contracting Company (RTCC) ile Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da inşa ettiği King Khaled Uluslararası Havalimanı’nın açılışı, Riyad Prensi Prince Faisal Bin Bandar bin Abdul Aziz’in katılımı ile gerçekleşti. Yıllık toplam yolcu kapasitesi 12 milyon olan havalimanı, çağın dinamiklerine uygun, modern ve teknolojik işletme anlayışı ile hizmet verecek.

IC İçtaş İnşaat – RTCC ortaklığı tarafından Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da inşa edilen King Khaled Uluslararası Havalimanı’nın operasyonel açılışı, Riyad Prensi Prince Faisal Bin Bandar bin Abdul Aziz’in katılımı ile gerçekleşti.

40 yıl önce hizmete giren havalimanının mevcut operasyon anlayışını daha modern bir işletme anlayışına taşımak amacıyla yeniden tasarlandığı proje kapsamında, iç hatlar binası olarak dizayn edilen Terminal 3 binası ile shell&core olarak bırakılan ve yıllardır kullanılmayan Terminal 4 binası dış hatlar terminallerine dönüştürülürken, iki bina aradaki link binası büyütülerek operasyonu kolaylaştırmak amacıyla merkezi check-in alanı olarak yenilendi. Havacılık sektörünün çağı yakalayan son teknolojik donanımları ile yapılan projede, yolcu konforunu üst seviyelere taşımak hedeflendi.

Tamamlanan proje ile yıllık toplam yolcu kapasitesinin 12 milyon olduğunu ve yolcu konforu odaklı bir havalimanı ortaya çıktığını belirten IC İçtaş İnşaat Genel Müdürü İbrahim Dönmez konuyla ilgili şu bilgileri verdi: “1983 yılında hizmete açılmış ve milenyum çağının gelişiyle modern teknolojinin gerisinde kalmış King Khaled Uluslararası Havalimanı’nı, havalimanı inşasında sahip olduğumuz deneyim ve nitelikli mühendislik kabiliyetimiz ile günümüze uygun bir şekilde tamamladık. İnşaat döneminde yaşadığımız pandemi sürecini en az etki ile geçirebilmek için disiplinli bir çalışma planı benimsedik. Üstlendiğimiz her projede olduğu gibi King Khaled’de de projeyi zamanında ve sözleşme şartlarına tam uyumla teslim için titizlikle çalıştık. Hem ülkemizde hem de uluslararası arenada havalimanı yapım ve işletme konularında biriktirdiğimiz ciddi tecrübe ile kısa ve orta vadede önemli yeni projelere imza atarak büyümeyi hedefliyoruz.”

King Khaled Uluslararası Havalimanı Yenileme Projesi toplam 136.000 m2 büyüklüğündedir ve terminallerin içerisindeki ekipman ve malzemeler sökülerek baştan aşağı inşa edilmiştir. Projede 8.000 ton çelik kullanımı, 122.000 m2 yer kaplaması, 223.000 m2 apron rehabilitasyonu, 187 mt. GSE tünel yapımı işleri gerçekleştirilmiştir. Projenin yeniden tasarımı aşamasında mevcut mimari form olan Arabistan geleneksel mimarisi korunmuş, yeni tasarımda bu form modern malzemelerle sağlandı.





IC son teknoloji havalimanını açtı; Yeni hedef neresi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (24)

IC ~ 1 yıl önce
IC yi ercan ihalesine sokmadılar. Kalkıp ercanı toplu konut firmasına verdiler. Durum ortada ercan sizlere ömür vaziyette.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yurdışı Temsili ~ 1 yıl önce
Yurtdışında ülkeyi bu şekilde temsil eden bir firma yurtiçinde de aynı performansı göstermeli bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Qatar ~ 1 yıl önce
Qatarlılar alacak diyorlar aslı varsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esenboğa ~ 1 yıl önce
Esenboğa havalimanı ihalesine girecek firmalar bellidir. Tav için kesin gözüyle bakanlar ihale gününü beklesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adnan Menderes’e ~ 1 yıl önce
Yapma ya Tav yapmış aç bi bak bakalım Adnan Menderesin yenilenmesi ve inşaatını kim yapmış.İ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron ~ 1 yıl önce
Haklısınız ADB TAV Holding tarafından ana taşeron IC-İçtaş İnşaat'a yaptırılmıştır.
Burakplusplus ~ 1 yıl önce
Suudi Arabistan'ın başkentinde açılan havalimanına Suud'lar katılmasaydı, kim katılacaktı? Riyad'da Suud görünce neden şaşırıyoruz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İÇTAŞ ~ 1 yıl önce
Bu iş İÇTAŞ'a çok yakışıyor.Yakında bir kaç tane daha havalimanı işletmesini alacaklar.Ve fransız ortaklara bu işin nasıl yapıldığını göstereceklerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni Hedef ~ 1 yıl önce
Bu arada Sabiha Gökçen DHMİ'ye geçti uyandırayım.DHMİ 2023 Yılına bomba gibi giriyor.Daha neler olacak görelim.TAV Antalya'da ki işine devam etsin.16.11.2022'de Resmi Gazetede Esenboğa Havalimanı ihalesi yayınlandı. İnşaat işinde bir numara bu şirket ayrıca Antalyayı yıllarca nasıl şaha kaldırdığına tüm Türkiye şahit resmen yeni bir vizyon getirdiler.Tav'da bunun ekmeğini yiyor.Çünkü TAV hiçbir zaman bu kadar profosyonel olmadı olamadı bilen bilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lafonten ~ 1 yıl önce
Kafa güzel galiba… günlük 1300 uçuş operasyonunu yönetmiş uluslararası kendini kanıtlamış bir şirketi kötüleyerek elinize ne geçecek bilemiyorum. Kaldıki herkezin övünerek bahsettiği İstanbul havalimanını kimler yaptı ve kimler işletip yönetiyor. Bir bilene sorun lütfen… bu kadar hazır yetişmiş personelin mutfağının TAV HAVALIMANLARI olduğunu unutmayın… Esenboğa, Adnan Menderes, İstanbul Atatürk, Antalya vb…
Sürpriz ~ 1 yıl önce
Yeni Hedef Esenboğa Havalimanı , IC Holding'e çok yakışacak.Dev projelerin hakkını vererek yapmıştır.Unutulmasın 2019'a kadar AYT IC tarafından işletiliyordu.Şimdi Tav 'da kalanlara sorun bakalım nelerle karşı karşıyalar.İş bilmezlerle iş yapıyorlar.Esenboğa'yı verilen süreden daha kısada yapıp,işletmeye başlayacaklardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürpriz ~ 1 yıl önce
TAV ın en büyük hatası arabistandan getirdiği kişiyi antalyaya müdür olarak atadı. Tunus gibi bir ülkeden geleni zagrebe gönderdi. Bu hatalar TAV a pahalıya patladı. Durumu iyi değil kısaca
IC ~ 1 yıl önce
IC 'nin yaptığı havalimanlarına bakarsanız.Bu ilk eseri değil.Bulgaristan,Rusya ,Adnan Menderes,Antalya,Zafer Havalimanı vb dolayısıyla sıra ESENBOĞA'da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adnan Menderes ~ 1 yıl önce
İzmir Adnan Menderes havalimanı TAV tarafından yapılan ve işletilen bir havalimanı dır.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000