19 Mart 2022, Cumartesi 17:45:22

İç hat uçuşlarında tavan bilet fiyatları artırıldı!

İç hat bilet fiyatlarında uygulanan tavan fiyat uygulamasında artış yapıldı. Tavan bilet fiyatları 700 TL'ye çıkarıldı.
  • Kimse farkında değil. Bu kurlarla Sahra altı Afrika ülkelerine döndük.
  • 850 tl den aşağısı zarar!
  • kesinlikle kalkmalı.. bırakalım serbest piyasa fiyatı kendisi belirlesin. 1 TL'ye de 5 bin TL'ye de bilet bulunabilsin. yeterki rebaket ortamı sağlıklı bir şekilde sağlanabilsin. alternatif ulaşım modları ile rekabet olsun. çalışanlar da iyi şartlarda meaş alabilsin!! 2 saatlik uçuşla, 25 dakikalık uçuşa aynı tavan fiyatı belirlemek mantıklı değil (tavan fiyat hangi gelişmiş ülkelerde var?).
  • serbest rekabet olmalı. tavan'ı bu fiyattan satan nasıl promesyon yapacak?
  • Dolar bazında bakınca havayollarının bu paralara iş yapması inanılmaz lakin halk için de fiyatlar inanılmaz.
  • İlk çıktığı 2013 yılında 150 dolar karşılığı TL olduğuna göre, şimdi tavan fiyat 2100 TL olmalı. Böyle giderse yakın zamanda bırakın yurtiçinde uçak uçurmayı, otobüs ulaşımı bile kalmaz..
  • Yanliş boyle yaparak ortalamasi hep üst tutuluyor fiyatlarin, ayrıca senede 1 kere yol çizgisine baka baka giden garibin otobüs fiyatinada etki ediyor, birakiniz fiyat nereye giderse gitsin zaten ichattan kazanan bir tane airline gösteremezsiniz. 20 yıl önce ist bjv ekonomi 650 tl idi bügünün parasıyla şimdi zorla 750 tlye ayni bileti ortalamaya çalişiyoruz..
  • Akape sayesinde ülke her açıdan daha da kötüye gidiyor hamdolsun!
  • Çok ucuz bile .Dünyada en ucuz uçak fiyatları Türkiye'de.
  • $ 2 lira ike 300Tl olan tavan $ 7 kat artınca 700Tl ancak olmuş. Uçak $ la, yakıt $ la, parça $ la. Sadece enflasyona yenilen personel maaşları Tl ile. Firmalar iyi dayanıyor. Pandemi de hepsinin borç gırtlağa kadar oldu. Yakında İç hat yapan kalmayacak.

İç hat bilet fiyatlarında uygulanan tavan fiyat uygulamasında artış yapıldı. Tavan bilet fiyatları 700 TL'ye çıkarıldı.

İç hat uçuşlarında 2013 yılından bu yana uygulanan tavan fiyat uygulamasında bilet fiyatlarının bedeli artırıldı. Geçtiğimiz yılın son günlerinde 500 TL'den 600 TL'ye yükseltilen tavan fiyat 3 ay gibi kısa bir sürede 100 TL'lik artışla 700 TL oldu.

Hem dövizdeki artış hem de petrol fiyatlarındaki yükseliş sonrası Pegasus Hava Yolları CEO'su ve aynı zamanda Türkiye Özel Sektör Havacılık İşletmeleri Derneği (TÖSHİD) Başkanı Mehmet Nane verdiği bir röportajda, “Nisan ve mayısta yapılacak kademeli artışlarla rakamın 899 TL'ye yükseltilmesini talep ettik” demişti. Bunun tüketicinin lehine olduğunu söyleyen Nane, “Yoksa taban tavana yaklaşacak” ifadelerini kullanmıştı.

Türk sivil havacılık sektöründe uygulamanın başladığı Aralık 2013'te tek yön ekonomi sınıfı tavan bilet fiyatı 299 TL olarak belirlenmişti. O dönemde 1 doların yaklaşık değeri 2 TL civarındaydı.

©AirportHaber.com



İç hat uçuşlarında tavan bilet fiyatları artırıldı!

Yorumlar Tüm Yorumlar (19)

cormoran ~ 2 yıl önce
Kimse farkında değil. Bu kurlarla Sahra altı Afrika ülkelerine döndük.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tkkpt ~ 2 yıl önce
850 tl den aşağısı zarar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xxx yyyy ~ 2 yıl önce
kesinlikle kalkmalı.. bırakalım serbest piyasa fiyatı kendisi belirlesin. 1 TL'ye de 5 bin TL'ye de bilet bulunabilsin. yeterki rebaket ortamı sağlıklı bir şekilde sağlanabilsin. alternatif ulaşım modları ile rekabet olsun. çalışanlar da iyi şartlarda meaş alabilsin!! 2 saatlik uçuşla, 25 dakikalık uçuşa aynı tavan fiyatı belirlemek mantıklı değil (tavan fiyat hangi gelişmiş ülkelerde var?).

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saçma ~ 2 yıl önce
serbest rekabet olmalı. tavan'ı bu fiyattan satan nasıl promesyon yapacak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pes ~ 2 yıl önce
serbest rekabet zaten var. tabanla tavan arasında istediği fiyattan satabilir. yemisim promosyonunu! derdi yolcu taşımak olan tabana yakın satar sürümden kazanır. şu ekonomik şartlarda aklı başında hiç bir vatandas sırf promosyon veriyor diye 200 tl ucuza bilet almaktan vazgecmez!
Ver oyunu akepeye ~ 2 yıl önce
Donunu da alacaklar IQ su 30 secmen kitlesi…
zor durum. ~ 2 yıl önce
Dolar bazında bakınca havayollarının bu paralara iş yapması inanılmaz lakin halk için de fiyatlar inanılmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 2 yıl önce
İlk çıktığı 2013 yılında 150 dolar karşılığı TL olduğuna göre, şimdi tavan fiyat 2100 TL olmalı. Böyle giderse yakın zamanda bırakın yurtiçinde uçak uçurmayı, otobüs ulaşımı bile kalmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu tavan işi ~ 2 yıl önce
Yanliş boyle yaparak ortalamasi hep üst tutuluyor fiyatlarin, ayrıca senede 1 kere yol çizgisine baka baka giden garibin otobüs fiyatinada etki ediyor, birakiniz fiyat nereye giderse gitsin zaten ichattan kazanan bir tane airline gösteremezsiniz. 20 yıl önce ist bjv ekonomi 650 tl idi bügünün parasıyla şimdi zorla 750 tlye ayni bileti ortalamaya çalişiyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuh be ~ 2 yıl önce
Akape sayesinde ülke her açıdan daha da kötüye gidiyor hamdolsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok uygun fiyat aslında 950 TL olması gerekir. ~ 2 yıl önce
Çok ucuz bile .Dünyada en ucuz uçak fiyatları Türkiye'de.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok çok uygun bunu 2500tl başlasın. ~ 2 yıl önce
Uçak yakıtı döviz . Amerika İngiltere Canada iç hat uçuşları yüksek.İşiniz zor .
Biraz kafanı kaldır da bak.. ~ 2 yıl önce
Sakın alım gücü nedeniyle olmasın? Bu arada Ryanair tüm Avrupa için 4.99€'dan bilet satıyor.. Wizzair yine aynı şekilde..
2999₺ +KDV BAŞLAYAN YURTİÇİ UCUSLAR . ~ 2 yıl önce
.
Aviator ~ 2 yıl önce
$ 2 lira ike 300Tl olan tavan $ 7 kat artınca 700Tl ancak olmuş. Uçak $ la, yakıt $ la, parça $ la. Sadece enflasyona yenilen personel maaşları Tl ile. Firmalar iyi dayanıyor. Pandemi de hepsinin borç gırtlağa kadar oldu. Yakında İç hat yapan kalmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000