01 Haziran 2020, Pazartesi 09:29:19

İç hat seferleri başlıyor... Karaismailoğlu: "Bütün tedbirlerimizi aldık"

Covid-19 tedbirleri kapsamında durdurulan iç hat uçuşları yeniden başlıyor. Detayları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu anlattı.
  • Test kitlerinde sorun yaşandığı yabancı medyada bile uzun süre yer aldı. Hatalı sonuçlar olabiliyor. Nasıl olacak bu iş?
  • Uygulamasindan bakiyorum 4 haziranda nerdeyse tüm uçuslar full bilet satmiş ;)
  • MASKE- MESAFE-HİJYEN deniliyorda. uçak içinde nasıl ve ne kadar sosyal mesafe olacak ondan bahseden yok. bir Allah ın kuluda çıksın açıklasın artık. yoksa yine 3 lü sıra koltuk dolu uçuş yapılacaksa boşuna önlemlerimizi aldık falan demeyim.
  • Ekibe her ucus oncesi kovid-19 testi uygulanmasi lazim
  • Kurallara uyalım.Devlet ve Milletimiz olarak bir ilke adım atalım. INT.Uçuşlarımıza kapı açalım MASKE- MESAFE-HİJYEN Hadi Türkiyem....
  • Umarız bir hafta sonra kurallar unutulmaz.

Covid-19 tedbirleri kapsamında durdurulan iç hat uçuşları yeniden başlıyor. Detayları Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu anlattı.

Beş şehirdeki altı havalimanında iç hat uçuşları başlıyor. Bu sabah Covid-19 tedbirleri sonrası Türk Hava Yolları tarafından İstanbul-Ankara arasında gerçekleştirilecek sefer öncesi düzenlenen törende Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bundan sonra uygulanacak tedbirler hakkında bildi verdi.

"TAVİZ VERMEYECEĞİMİZ DÖRT ANA UNSURU BELİRLEDİK"

Bakan Karaismailoğlu şunları kaydetti:

"Şu ana kadar İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Antalya ve Trabzon Havaalanı olmak üzere 5 büyük ilimizde 6 ilimizin sertifikasyon süreci tamamlandı. Bugün itibariyle faaliyetlerine başlıyorlar. Bugünden itibaren havalimanındaki girişten varış noktasındaki çıkışa kadar yolculuğun tüm noktalarında izolasyon odaklı bir döneme geçiyoruz. Salgına karşı asla taviz vermeyeceğiz dört ana unsuru belirledik. Herkesin maske takması, sosyal mesafeye tam uyum, kişisel ve kurumsal hijyen tedbirlerinin alınması, çalışanların riske uygun teçhizat kullanmasıdır. Havalimanımızda belirlenecek trafik kapsamında slot planlamalarını da tamamladık. Bu sayede uçuşlar arasındaki sosyal mesafe kuralımız da olacak. Yolcu sertifikasyonunu asgari düzeyde tutacağız. Uçuş ekibinin yanı sıra uçakta hijyen ekibi de olacak. Havalimanına toplu taşıma ile gelen yolcular sosyal mesafe ve maske kuralına göre oturacak. Toplu taşımadan gelişlerden temassız ateş ölçmeye kadar bütün tedbirlerimizi aldık."

"KARŞILAMAYA GELENLER TERMİNALE GİREMEYECEK"

Karaismailoğlu açıklamasında "Refakatçi zorunluğu olan yolcuların dışında, karşılamaya gelenleri şimdilik terminalde misafir edemeyeceğiz. Şimdilik 5 şehirde başlattığımız sertifikasyon sürecini diğer havalimanlarında da başlatmayı planlıyoruz. Maske takma zorunluluğundan taviz vermeden bu süreci yürüteceğiz. HES kodu hayatımızın normalleri arasında yer almalıdır. Kişisel olarak sizler ve devlet olarak bizler de üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimizde salgından daha hızlı kurtulacağız" dedi.

İç hat seferleri başlıyor... Karaismailoğlu: "Bütün tedbirlerimizi aldık"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Testler güvenilir mi ~ 4 yıl önce
Test kitlerinde sorun yaşandığı yabancı medyada bile uzun süre yer aldı. Hatalı sonuçlar olabiliyor. Nasıl olacak bu iş?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Up ~ 4 yıl önce
Uygulamasindan bakiyorum 4 haziranda nerdeyse tüm uçuslar full bilet satmiş ;)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MESAFE-HİJYEN ~ 4 yıl önce
MASKE- MESAFE-HİJYEN deniliyorda. uçak içinde nasıl ve ne kadar sosyal mesafe olacak ondan bahseden yok. bir Allah ın kuluda çıksın açıklasın artık. yoksa yine 3 lü sıra koltuk dolu uçuş yapılacaksa boşuna önlemlerimizi aldık falan demeyim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ekip ~ 4 yıl önce
Ekibe her ucus oncesi kovid-19 testi uygulanmasi lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
false negative ~ 4 yıl önce
uygula da, sonuçlar kesin çıkmıyor
Testler ne kadar güvenilir? ~ 4 yıl önce
Avrupa ülkeleri eldeki testlerin hatalı sonuç verdiğini defalarca söyledi. Bzide de a,ıklamalar medyada yapılmıştı. Teste güvenemiyorum ki
negatif ~ 4 yıl önce
bazı okurlar false negative yorumunu beğenmemiş fakat yazan doğru söylüyor. Testler yüzde yüz doğru değil. Negatif çıkan tüm belirtileri gösterip hasta olanlar var. Testler yüzde 70 oranında doğruluğa sahip udeniyor. Uçağa bir hasta binse 10 kişiye rahat bulaştırır.
ÇLŞ ~ 4 yıl önce
Kurallara uyalım.Devlet ve Milletimiz olarak bir ilke adım atalım. INT.Uçuşlarımıza kapı açalım MASKE- MESAFE-HİJYEN Hadi Türkiyem....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ERDEM ~ 4 yıl önce
Umarız bir hafta sonra kurallar unutulmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Otorite bırakırsa ucunu ~ 4 yıl önce
Halk zaten gevşer ve Allah korusun ara daglaya gelmeyelim.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000