12 Mart 2013, Salı 09:04:36

IBERIA'DA UMUT IŞIĞI GÖRÜNDÜ

İspanyol havayolu şirketi Iberia çalışanlarının iki haftadır sürdürdüğü grev ve müzakerelerde umut ışığı görüldü. Çalışanlar sendikası, hükümetin atadığı arabulucunun ön uzlaşma tasarısını kabul etti.
  • Iberia da 2 hafta grevin bilançasu 30mil euro, thy de bir kaç saatlik eylemin bilançosu 2mil euro??? bu bademler varya :) hayatları YALAN! YALANA TAPIYORSUNUZ YALAN İBADETİNİZ OLMUŞ.
  • cogu grevci yine issiz kaliyor belki issizlik parasi biraz artacakmis ama deniz bitmis yapilacak bir sey yok THY dekilere uyari olsun KTHY ve Iberia ornekleri

666 çalışanın işten çıkarılma kararını iptal eden ve işsizlik ödemelerinde artışı öngören teklife çoğu sendika sıcak baksa da, resmi bir sonuca halen ulaşılamadı.

Arabulucu Gregorio Tudela toplantıdaki atmosferi anlattı:

“Farklı sendikalar söz aldı ve teklife büyük bir destek vardı. Tabii ki kimileri itiraz etti, kimileri de düşüneceklerini söyledi.”

Önümüzdeki çarşamba günü arabulucuyla yeniden bir araya gelecek olan sendika sözcüleri, son kararlarını bu buluşmadan sonra açıklayacak.

UGT Sendikası’ndan Francisco Rodriguez anlaşma durumunda eylemlerine son vereceklerini belirtti:

“Eğer çoğunluğun kabul ettiği bir anlaşma olursa organizasyonlar çarşamba günü grevi bitirecek. Eğer Iberia’nın işten uzaklaştırdığı çalışanlar arasında çoğunluğun anlaştığı bir çözüm olmazsa, greve devam edeceğiz.”

Grevlerin sürdüğü iki hafta boyunca İspanya’da her gün yüzlerce uçuş iptal edildi. Iberia, grevlerin devam ettiği süre boyunca yaklaşık 30 milyon Euro zarar ettiğini belirtildi.

IBERIA'DA UMUT IŞIĞI GÖRÜNDÜ

Yorumlar

tyler ~ 11 yıl önce
Iberia da 2 hafta grevin bilançasu 30mil euro, thy de bir kaç saatlik eylemin bilançosu 2mil euro??? bu bademler varya :) hayatları YALAN! YALANA TAPIYORSUNUZ YALAN İBADETİNİZ OLMUŞ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cok azi donebiliyor ~ 11 yıl önce
cogu grevci yine issiz kaliyor belki issizlik parasi biraz artacakmis ama deniz bitmis yapilacak bir sey yok THY dekilere uyari olsun KTHY ve Iberia ornekleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000