02 Haziran 2009, Salı 09:35:03

IBERIA KRİZ PLANINI AIRPORTHABER'E AÇIKLADI

İspanyol havayolu şirketi Iberia, AirportHaber’e özel açıklamalarda bulundu…
  • Yıllardır Iberia ile uçuyorum ve şimdiye kadar hiç bir şey için para ödemedim. Istanbul-Madrid uçuşları yaklaşık 4 saat sürüyor ve uçak içindeki bilgilendirme formarında yazdığına göre sadece uçuş süresi 3 saatin altındaki uçuşlarda ikrama ücret ödeniyor
  • Airport haberi kutlamak istiyorum. Kulaktan dolma veya yurtdışında yayınlanan havacılık dergilerinden yarım yamalak, yanlış çeviriler yerine ilk ağızdan haber yapmaları güzel bir gelişme. Bundan sonraki haberlerinde de aynı hassasiyeti bekliyoruz.
  • Iberia, uçak içinde saat kaç olursa olsun (yemek vakitleri olmasa da) herseyi para ile satiyor, su dahil. Bizde, Pegasus bu uygulamaya geçti diye millet kiyameti koparmisti. Dusunun ki; Iberia gibi THY'de boyle yapsa kiyamet kopar... Hayirlisi.Her havayolu kriz plani açiklarken, bizimkilerden pek ses çikmadi. --Air--

21 Mayıs’ta AirportHaber’de yer alan ‘Kriz Iberia’yı derinden sarstı’ özel haberimizden sonra Iberia AirportHaber’e özel olarak bir açıklamada bulunarak krizle ilgili planlarını açıkladı.

Iberia, son 13 yıllık süreçte sürekli kâr edildiğini ve ilk kez bu yılı zararla kapatmalarının muhtemel olduğunu açıkladı.

13 yıllık zaman zarfında sürekli kâr etmenin havayolları arasında bir rekor olduğunu belirten İspanyolların Milli Havayolu Iberia, küresel krizle baş edebilmek için bir eylem planı belirlediklerini bildirdi.

Söz konusu zarar nedeniyle ilk kez bu yılın ilk çeyreğinde 92 milyon dolar edildiğini ve İngiliz Havayolu şirketi British Airways ile birleşme görüşmelerinin sürdüğünü de belirtti.

Iberia’nın açıklaması ise şöyle:

Iberia bu yılın ilk çeyreğine dair verileri 12 Mayıs’ta açıkladı.

Şirket 2009 yılının ilk çeyreğinde kriz sebebiyle 92 milyon zarar ettiğini duyurdu ve 13 senelik pozitif bilanço sonrasında ilk defa yılı negatif olarak kapatacağını söyledi. 13 sene art arda kâr, Avrupa havayolu firmaları arasında bir rekordur.

Şu an Iberia’nın 2.3 milyar avro rezervi bulunmaktadır ve bu miktar mevcut ekonomik krizi hasarsız atlatmak ve tolere edebilmek için oldukça yeterli bir miktardır.

2008 yılında prestijli havacılık dergisi Airline Business, Iberia’yı ekonomik krize en iyi hazırlık yapan havayolları listesinde 3. sıraya koymuştur.

 Ekonomik krizle yüzleşmek için Iberia aşağıdaki eylem planını devreye sokmuştur:

-     Kapasitede %4.7 küçülme

-     Talep düşüklüğü yaşanan alanlarda (kargo ve handling) geçici olarak işçilere ücretsiz izin verilmesi

-     Ana hizmete katkısı bulunmayan alanlarda maliyet ve yatırımların azaltılması

Bu eylem planının ayrıntıları Iberia’nın son konferansında uzmanlara açıklanmış, ayrıntılar Reuters ve Bloomberg gibi ajanslarca yayınlanmıştır.

Bu eylem planının amacı şirketi 2010 yılında yeniden kâr edebilir hale getirmektir.

British Airways ile birleşme görüşmeleri ise devam etmektedir. Birleşme sonrasında 250 destinasyonda, 150 ülkede hizmet vererek dünyanın en büyük üçüncü havayolu firması olmak amaçlanmaktadır.

Ekonomik kriz ve krize odaklanma zorunluluğu sebebi ile birleşme görüşmeleri beklenenden uzun sürmüştür.


©AirportHaber.com

IBERIA KRİZ PLANINI AIRPORTHABER'E AÇIKLADI

Yorumlar

Misafir ~ 15 yıl önce
Yıllardır Iberia ile uçuyorum ve şimdiye kadar hiç bir şey için para ödemedim. Istanbul-Madrid uçuşları yaklaşık 4 saat sürüyor ve uçak içindeki bilgilendirme formarında yazdığına göre sadece uçuş süresi 3 saatin altındaki uçuşlarda ikrama ücret ödeniyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Airport haberi kutlamak istiyorum. Kulaktan dolma veya yurtdışında yayınlanan havacılık dergilerinden yarım yamalak, yanlış çeviriler yerine ilk ağızdan haber yapmaları güzel bir gelişme. Bundan sonraki haberlerinde de aynı hassasiyeti bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Iberia, uçak içinde saat kaç olursa olsun (yemek vakitleri olmasa da) herseyi para ile satiyor, su dahil. Bizde, Pegasus bu uygulamaya geçti diye millet kiyameti koparmisti. Dusunun ki; Iberia gibi THY'de boyle yapsa kiyamet kopar... Hayirlisi.Her havayolu kriz plani açiklarken, bizimkilerden pek ses çikmadi. --Air--

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000