25 Şubat 2021, Perşembe 16:16:54

IATA'dan korkutan tahmin!

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), bugüne kadar yapılan rezervasyonlara ilişkin verilerin, havacılık endüstrisi için 2021 yılının "beklentilerden kötü" geçeceğini gösterdiği uyarısı yaptı.
  • Sadece filmin sonunu merak ediyorum !!! Yıllar sonra itiraflar gelicektir ama iş işten geçmiş olucak
  • Sürekli korku, mutasyon, virüs lafları pompalarsanız nah size normalleşme. Seyahat engelleri derhal kalkmalı. Corona yalanı sona Ersin i
  • Olum orani %4 olan bir hastalik pandemiye sebep olamaz , geri kalan %96 olarak bizi de yoksullukla oldurecekler. Ilk gunden beri duzenli olarak korku ve panik pompaliyolar , asiyi bulan Turk ne diyordu Aralik ayinda , bu yaz bu is tamam dedi , gecenlerde cikti 10 yil surer dedi , simdi cikmis en az 50 yil diyo , ne ala memleket , asiyi bile ikiser doz yapiyolar , valla iyi para. Ilk gunden beri Bill Gates in konusmasi ne olacak ? Yetkili biri gibi cikip korku ve kehanet pompaliyo , medyada sagolsun , el birligiyle bu gunlere geldik. Hani virus Cinden cikmisti ? Cinde hayat normal devam ediyo , o kadar kalabalikta kiyameti yasamalari gerekmez miydi ?
  • her şey güzel olacak
  • Her şeye rağmen dünyada hastalık devam ediyor gerçekleri görmek lazım
  • Bu sene mayıs sonrası sektör coşar, bugüne kadar tüm toplumsal kısıtlamalardan sonra patlama yaşanmıştır. Bu amca borsada ters kalınca böyle konuşmuş olabilir.
  • Birakin su pandemi palavrasini... insanlar uyaniyor artik. Bir milyon tane mutasyonu olan bir virusten bahsediyoruz
  • Psikolojik savaşın 4 aşaması: - Demoralizasyon - Destabilizasyon - Krizler - Normalleşme
  • Isterse yuzde 50 kapasiteye ulaşılsin, bilet fiyatları ucuz kampanya cok,ve ucaklarin yarisi hemen hemen zararına boş gidip geliyor,sektorun biriken borc stoğunuda eklersek havacilik sektörü bir 10 yil kendine gelemez toparlanamaz.
  • 2020 yılında %20 kapasite vardi,2021 için max yuzde 25 olur, benim tahminim ve uzmanlara görede 2025 yılına kadar yuzde 50 kapasiteye zor cikar.Eski islere geri dönmek çok uzak bir ütopya şuan

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA), bugüne kadar yapılan rezervasyonlara ilişkin verilerin, havacılık endüstrisi için 2021 yılının "beklentilerden kötü" geçeceğini gösterdiği uyarısı yaptı.

Endüstrinin nakitlerini, önceden öngörülenden daha fazla kullanmak zorunda kalacağına dikkat çekilen IATA açıklamasına göre veriler, 2021 yılında "ücretli yolcu-kilometre"nin (revenue passenger kilometers - RPK), geçen yıla göre yüzde 62 ile 67 arasında düşeceğini gösteriyor.

IATA ayrıca, Nisan ayından itibaren "Covid-19 uçuş seyahat kartı" üretmeye başlayacağını belirterek, hükümetlere de, dijital aşı sertifikasyonu sistemi kurmaları çağrısı yaptı.

IATA'dan bu ayın başında yapılan bir açıklamada da, 2021 yılında 2019 yılındaki düzeylerinin yüzde 50'sine ulaşılabileceğini, ancak bu düzeye ulaşmanın dahi oldukça zor olacağını dikkat çekildi. Açıklamada altı çizilen en kötü senaryoya göre, 2021 yılında, geçen yıla göre yalnızca yüzde 13 artışla, 2109 yılı düzeylerinin yüzde 38'ine ulaşılabilecek.

IATA Genel Direktörü Alexandre de Juniac, "Yakın zaman için Covid-19'un olmadığı bir dünyayı öngörenin olduğunu sanmıyorum; hatta, bu yılın içinde" diye vurguladı. (NTV)

IATA'dan korkutan tahmin!

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

B777 ~ 3 yıl önce
Sadece filmin sonunu merak ediyorum !!! Yıllar sonra itiraflar gelicektir ama iş işten geçmiş olucak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakkı ~ 3 yıl önce
Sürekli korku, mutasyon, virüs lafları pompalarsanız nah size normalleşme. Seyahat engelleri derhal kalkmalı. Corona yalanı sona Ersin i

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Covid-19 pro xs max ~ 3 yıl önce
Olum orani %4 olan bir hastalik pandemiye sebep olamaz , geri kalan %96 olarak bizi de yoksullukla oldurecekler. Ilk gunden beri duzenli olarak korku ve panik pompaliyolar , asiyi bulan Turk ne diyordu Aralik ayinda , bu yaz bu is tamam dedi , gecenlerde cikti 10 yil surer dedi , simdi cikmis en az 50 yil diyo , ne ala memleket , asiyi bile ikiser doz yapiyolar , valla iyi para. Ilk gunden beri Bill Gates in konusmasi ne olacak ? Yetkili biri gibi cikip korku ve kehanet pompaliyo , medyada sagolsun , el birligiyle bu gunlere geldik. Hani virus Cinden cikmisti ? Cinde hayat normal devam ediyo , o kadar kalabalikta kiyameti yasamalari gerekmez miydi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Icoa ~ 3 yıl önce
her şey güzel olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
COVID 19 ~ 3 yıl önce
Her şeye rağmen dünyada hastalık devam ediyor gerçekleri görmek lazım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2022'ye biter ~ 3 yıl önce
Bu sene mayıs sonrası sektör coşar, bugüne kadar tüm toplumsal kısıtlamalardan sonra patlama yaşanmıştır. Bu amca borsada ters kalınca böyle konuşmuş olabilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeter artik ~ 3 yıl önce
Birakin su pandemi palavrasini... insanlar uyaniyor artik. Bir milyon tane mutasyonu olan bir virusten bahsediyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Psikolojik Savaş ~ 3 yıl önce
Psikolojik savaşın 4 aşaması: - Demoralizasyon - Destabilizasyon - Krizler - Normalleşme

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Toparlanma 10 yılı bulacak ! ~ 3 yıl önce
Isterse yuzde 50 kapasiteye ulaşılsin, bilet fiyatları ucuz kampanya cok,ve ucaklarin yarisi hemen hemen zararına boş gidip geliyor,sektorun biriken borc stoğunuda eklersek havacilik sektörü bir 10 yil kendine gelemez toparlanamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saçma ~ 3 yıl önce
Saçmalamışsın birkaç yıl etkisi devam eder mutlaka ama dünya savaşlarından sonra bile birkaç yılda toparlanmış tüm dünya, ayrıca belli olmaz ,bir anda kuş gribi gibi püf diye yok olabilir de bu pandemi, ve o zaman 2019 verilerinin üzerinde talep olur, insanlar çok sıkıldı ve en önemli şeyin bize bahşedilen zamanın, yaşamın boşa harçanmaması gerektiğini anladı herkes
Noter onaylı fikir ~ 3 yıl önce
Herkes fikrini belirtmemeli böyle ya kolayca
Hayırdır ~ 3 yıl önce
Müneccim misin?
10 mu? ~ 3 yıl önce
yok be en az 45 sene :))
bu ufo ~ 3 yıl önce
haberleri nedense hep abd de oluyor, görünüyor diğer ülkelerde olmaması ne garip
Dikkat bu bir pandemi !!! ~ 3 yıl önce
2020 yılında %20 kapasite vardi,2021 için max yuzde 25 olur, benim tahminim ve uzmanlara görede 2025 yılına kadar yuzde 50 kapasiteye zor cikar.Eski islere geri dönmek çok uzak bir ütopya şuan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He he ~ 3 yıl önce
İyi salladın
. ~ 3 yıl önce
Vaay bütün sırrı bozmuşsun, Yarın gel analist olarak işe başla
Bu yorumu yapanlar... ~ 3 yıl önce
THY A.O haftalık 500.000 yolcu taşıyor buna düşen maliyetler ve artan kargoyuda hesaplayınca , çalışan olarak evet kötü ama şirket açısından iyi durumdayız bu süreç ileri gittikçe çalışanlarda hak ettiğini alacaktır.Bu yaz süper geçecek... summer is comming...
Bu yorumu yapanlara ~ 3 yıl önce
Bilmediğin ingilizce ile yorum yazma. İHL de ingilizce mi var.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000