13 Aralık 2020, Pazar 15:02:26

IATA açıkladı; Aşı yaptırmayan uçağa binemeyecek

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) havayolu yolcuları ile ilgili önemli bir çalışma başlattığını duyurdu.
  • rotschild hanedanlığının şirketleri...küresel çete...insanları bunlara tepki göstermeli. siz kimsiniz ki bize aşı dayatıyorsunuz. bankaları büyük şirketleri yakıp yağmalaycaksın. bunların canı yanacakki insanalra yaşattıklarını anlasınlar.
  • IATA, UN, WHO... hepsi aynı küreselci örgütün borazanları. IATA aşı olmayan uçamaz derse iş bitmiştir. Hiç şansınız yok. Dünyada havacılık demek standartlar demektir. Cibuti için de Avustralya için de kurallar aynıdır ve bu kurallara dans ettirmek imkansızdır. IATA öyle derse öyle olacak bu kadar basit. Bana kalsa elbette ki ben de aşı olmak istemem, resmen komplo teorisinin ispatı. Apar topar virüs üretimi, apar topar korku salınması, arkasından apar topar aşı, oldu bitti. Resmen şeytani bir oyun oynanıyor.
  • Bir kere DSÖ diye bir örgüt var Basimizda bu örgütün basindaki insanlar kimin güdümünde kime hizmet ediyorlar. DSö o kadarda masum bir örgüt degil evet bütün Dünya Ülkeleri üye ve onlar ne derse Bütün Ülkeler kabul ediyorlar.
  • Daha gecen ay Qantas ayni seyi dedi diye yok efendim aceleci davraniyorlar yok test daha onemli diyen kurum simdi asi sart diyor. Bu kadar populist, havayollarina katki saglamayan kurum zor bulunur.
  • Aşiya karsiyiz bunu Dünya duyzun
  • Neden zorunlu? Ülkemizde sağlık bakanı zorunlu değil diye açıkladı iata böyle yaparak komplo teoricilerinin ekmeğine yağ sürüyor
  • Üzerinde onlarca yıl çalışılmış ve güvenilirliği ispatlanmış aşıları yaptırmayanlara en çok karşı olanlardan biri benim. Ama ne olduğu anlaşılamamış virüs için bir seneden kısa sürede geliştirilen aşıları yaptırmam. Gererse uçağa da binmem. Doğru düzgün denenmemiş ve uzun vadeli etkileri bilinmeyen aşıların tüm dünyaya uygulanması akıl işi değil. Tıp tarihi kanla yazılmıştır. Bugün şifa dediklerinin yarın zehir olduğu anlaşılır, öldüğümüzle kalırız.
  • Aşıyı yaptırdık, 3-6 ay sonra koruyuculugu geçti.. ne olacak, uçağa binmek için bir daha mı aşı bekleyeceğz?
  • Birazdan çipçiler doluşur
  • Adım adım projeler yürütülüyor!

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (IATA) havayolu yolcuları ile ilgili önemli bir çalışma başlattığını duyurdu.

Koronavirüs aşısı ile ilgili gelişmeler, başta turizmciler olmak üzere tüm dünyada yakından takip edilmeye devam ederken, aşının zorunlu olup olmayacağı da merak konusu.

Bazı bilim insanları ve ekonomistler, aşılama yaptırmayan kişilerin uçakla seyahat edemeyeceği şeklinde bir ön görünün havayolu şirketlerinin kafasında olduğunu iddia ederken koronavirüs aşısı üzerinden IATA tarafından önemli bir açıklama yapıldı.

Tüm dünyada sadece hava yolu şirketlerinin üye olabildiği Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği’nin (IATA) aşı pasaportu ile ilgili bir sistem geliştirdiği ve bu sistemin yapımında sona gelindiği kaydedildi. IATA yolculardan koronavirüs aşısı olup olmadıkları konusuda pasaport isteneceğini açıkladı.

IATA Travel Pass olarak adlandırılan dijital sağlık belgesi, yolculara aşı durumları ve tıbbi tesislerden koronavirüs test sonuçları gibi konularda sertifika alma ve bu bilgileri havayolları ve sınır yetkilileriyle paylaşma yolu sağlayacak.

IATA, 24 Kasım’da gerçekleştirdiği açıklamada, sistemin yapımına başlandığını ve kısa süre içerisinde hayata geçirileceğini duyurmuştu. (turizmhabermerkezi)

IATA açıkladı; Aşı yaptırmayan uçağa binemeyecek

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

aliveli ~ 3 yıl önce
rotschild hanedanlığının şirketleri...küresel çete...insanları bunlara tepki göstermeli. siz kimsiniz ki bize aşı dayatıyorsunuz. bankaları büyük şirketleri yakıp yağmalaycaksın. bunların canı yanacakki insanalra yaşattıklarını anlasınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Global Çete ~ 3 yıl önce
IATA, UN, WHO... hepsi aynı küreselci örgütün borazanları. IATA aşı olmayan uçamaz derse iş bitmiştir. Hiç şansınız yok. Dünyada havacılık demek standartlar demektir. Cibuti için de Avustralya için de kurallar aynıdır ve bu kurallara dans ettirmek imkansızdır. IATA öyle derse öyle olacak bu kadar basit. Bana kalsa elbette ki ben de aşı olmak istemem, resmen komplo teorisinin ispatı. Apar topar virüs üretimi, apar topar korku salınması, arkasından apar topar aşı, oldu bitti. Resmen şeytani bir oyun oynanıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saçma bir düzen ~ 3 yıl önce
Bütün bu örgütlerin isimleri international, world, united vs. gibi ifadelerle başlıyor fakat araştırıldığında ülkelerden bağımsız, kendi başlarına çalışan vakıflara ait oldukları görülür. Hepside küreselci çeteye aittir. Birer vakıf veya sivil toplum örgütü olmalarına rağmen dünya ülkelerini ilgilendiren kararlar alıp uygulatabiliyorlar.
Mehmet ~ 3 yıl önce
Bir kere DSÖ diye bir örgüt var Basimizda bu örgütün basindaki insanlar kimin güdümünde kime hizmet ediyorlar. DSö o kadarda masum bir örgüt degil evet bütün Dünya Ülkeleri üye ve onlar ne derse Bütün Ülkeler kabul ediyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
qantas ~ 3 yıl önce
Daha gecen ay Qantas ayni seyi dedi diye yok efendim aceleci davraniyorlar yok test daha onemli diyen kurum simdi asi sart diyor. Bu kadar populist, havayollarina katki saglamayan kurum zor bulunur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Senol ~ 3 yıl önce
Aşiya karsiyiz bunu Dünya duyzun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
D’or ~ 3 yıl önce
Neden zorunlu? Ülkemizde sağlık bakanı zorunlu değil diye açıkladı iata böyle yaparak komplo teoricilerinin ekmeğine yağ sürüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alperdilaver ~ 3 yıl önce
Hukukçu değilim ve iddialı da değilim. lakin bildiğim kadarıyla anayasaya göre bir insanın vücuduna kişinin hayatını riske sokacak durumlar haricinde ( hayati risk durumunda doktor her türlü tıbbi müdahaleye yetkilidir yakınlarının rızasına yada iznine gerek yoktur) doktorlar dahil hiç kimse müdahalede bulunamaz. ilaç almaya, tedavi yöntemi uygulamaya, deney yapmaya kişinin rızası olmadan zorlanamaz.. sanırım bu nedenle aşı olmak zorunlu yapılamıyor. Kişi rızasına bırakılıyor..(sanırım uluslararası insan hakları söleşmesinde de bu madde var) IATA kuralının Türkiyede uygulanması zor gözüküyor..zira kişiyi uçakla seyahat hürriyetinden yoksun bırakmak anayasaya göre suç, hizmeti koşula bağlayarak zorunluluk yaratarak sunmaktan imtina etmek de ticari şirketler açısından kanunen yasaktır. Hukukçu arkadaşlar da doğru bilgiyi verirler.. bu işin sonu nereye varacak ben de merak ediyorumm..
alperdilavere ~ 3 yıl önce
Uçakla seyahatten yoksun bırakmak anayasal bir suç değildir. Aksine uçuş güvenliğinin tehlikeye atıldığını düşündüğü an, kaptan pilot, kabin amiri, havayolu görevlisi vs sizi uçuşa almama hakkına sahiptir. Bu durumda tabii ki bilet ücretinizi geri alırsınız ama uçağa kabul edilmediğiniz için haklı bir sebep belirtilirse bunu yasal olarak geri döndüremezsiniz. IATA kurallarının Türkiye'de uygulanabilirliği zor değil mecburi. IATA üyesi ( hava yolları IATA üyesidir, ülkeler ICAO, bu durum karışmasın ) her hava yolu eğer " aşı olmadan uçağa alınmayacak derse bunu kabul etmek zorunda. Ayrıca uluslararası uçuşlarda varış ülkesi " aşı olmayan giremez " dediği anda siz o uçağa bir tane bile aşısız insan kabul edemezsiniz. Yani bu ne demek oluyor. " Ben aşı olmam arkadaş! " diyen gruptansanız, o zaman uçakla değil, başka ulaşım aracıyla seyahat edeceksiniz.
Melodi ~ 3 yıl önce
Yahu ne diyorsunuz siz? Beyan ve ispat esastır. Adam Covid olmadığını, aşı olmak ta istemediğini beyan ve ispat ederse o uçuşa kabul etmeyen havayolunun canını okurlar. Hadi Türkiye her türlü kılıfın uydurulacağı bir ülke, burada yaparım diyebirler. Peki uluslararası mahkemeler ne der? Dua etsinler bizim millet hakkını aramayı bilmiyor. Ama birileri çıkarda işi kaynatırsa melodiyi hepberaber dinleriz.
Mühendis ~ 3 yıl önce
Üzerinde onlarca yıl çalışılmış ve güvenilirliği ispatlanmış aşıları yaptırmayanlara en çok karşı olanlardan biri benim. Ama ne olduğu anlaşılamamış virüs için bir seneden kısa sürede geliştirilen aşıları yaptırmam. Gererse uçağa da binmem. Doğru düzgün denenmemiş ve uzun vadeli etkileri bilinmeyen aşıların tüm dünyaya uygulanması akıl işi değil. Tıp tarihi kanla yazılmıştır. Bugün şifa dediklerinin yarın zehir olduğu anlaşılır, öldüğümüzle kalırız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deniz ~ 3 yıl önce
Ben de sizin gibi düşünüyorum yan etkileri çok. Belki bünyem ilaçsız atlatacak yada hiç virüs olmiycam. Herseyin çaresi var ama yan etkiler zor birebir yaşadım başka bi așida.
? ~ 3 yıl önce
Aşıyı yaptırdık, 3-6 ay sonra koruyuculugu geçti.. ne olacak, uçağa binmek için bir daha mı aşı bekleyeceğz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Karamazov ~ 3 yıl önce
Aşı pasaportuna işlenecek yaptırmana gerek yok tekrar.
Km1 ~ 3 yıl önce
Birazdan çipçiler doluşur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Porje olduğu ortaya çıkıyor ~ 3 yıl önce
Adım adım projeler yürütülüyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000