29 Nisan 2013, Pazartesi 08:22:44

"HÜRKUŞ, GÖKTÜRK YERLİ MALIDIR"

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, savunma sanayinde iddialı bir konuma geldiklerini belirterek, "Amerika'nın F16’larının modernizasyonunu biz yapıyoruz. Pakistan’ın F16 uçakları modernizasyon ihalesini de Türkiye aldı." dedi.
  • Göktürk yerli diyorsunuz da SSM'nin sitesinde "yurtdışı hazır alım" yazıyor. Kime inanalım?
  • 1 milyar 200 milyon dolari nerden buldun? Aptal herif seni Demek Amerika'nin F16 sini sen modernize ediyorsun. Artik bunaltiniz leyn. Neyin pesindesiniz? Itibariniz oldu iki paralik. Konustukca batiyorsunuz.
  • hürkuş umu yaptınız vallamıııı ???? kore den kopye tayyare yalan söyle o yare misali......hürkuşun neresini yaptınız bir anlatıverde bizde öğrenelim :))
  • Ne icin yapiyorsunuz tanki ? PKK ya hibe etmek icin mi ?!!! Acizler !

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Sivas İl Başkanlığı’nın ev sahipliğini yaptığı “Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu Sivas” programına katıldı. Programda konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ""Amerika'nın F16’larının modernizasyonunu biz yapıyoruz. Pakistan’ın F16 uçakları modernizasyon ihalesini de Türkiye aldı" şeklinde konuştu.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 17'İNCİSİYİZ

Türkiye’nin kapısında 50 yıldan fazla bekletilen Avrupa Birliği’nin kendisine dikte ettirdiği ekonomik kriterleri sağlar bir duruma geldiğini vurgulayan Bakan Yılmaz, "AB üyesi ülkelerin bir çoğu bu kriterlerden uzaktır. Bugün satın alma gücüne göre Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi, Dünyada da 17. büyük." şeklinde konuştu.

HÜRKUŞ, GÖKTÜRK TÜRK MALIDIR

Savunma Sanayi’nde yapılanları anlatan Yılmaz, şöyle devam etti: "Eğitim uçağı Hürkuş’u yaptık. Test eğitimleri tamamlandı. İşte bu Türk malıdır. F-16'yı lisanslı da yapsan Amerika'nın uçağıdır. Hürkuş ve Göktürk dediğinizde bu Türk malıdır. Yine insansız hava aracı Anka’mızı ürettik. Operasyonel seviyede bu nitelikte, bir insansız hava aracı dünyada Amerika ve İsrail’den sonra Türkiye en iyi kabiliyete sahip ülkelerden birisi desek yerinde olur. Taarruz helikopteri Atak’ı ürettik. Hemen hemen beni ziyarete gelen her bakana, Yeni Zelanda’lı Bakan anzak günü sonrası Ankara’ya geldiğinde TAI’yi ziyaret etti, gurur duydu, herkesin gurur duyması gerekir.Dünyada şuan en mükemmel teknolojiyle üretilmiş helikopterimiz."

F-16'LARI TÜRKİYE MODERNİZE EDİYOR

Amerikanın F16’larının modernizasyonun Türkiye tarafından yapıldığını aktaran Milli Savunma Bakanı Yılmaz, "Yüksek hızlı uçak Şimşek’in üretimine geçtik, Amerikanın F16’larının modernizasyonun biz yapıyoruz. Pakistan’ın F 16 uçakları var. Yapılan ihaleyle uçakların modernizasyonunu Türkiye aldı." dedi. Altay tankının dünyanın en modern ve en büyük kara savaşı aracı olarak niteleyen Bakan Yılmaz, "Almanya’nın, Amerika’nın veya Çin’in yaptığı 20-30 yıl önce tasarlanmış biz ise bugünün teknolojisiyle yaptığımız için şuan dünyanın en modern tankı hangisi deseniz; Altay tankı deriz.Altay tankı diyince sadece bir tank yapıyormuşuz diye bakmayın. Bir tankın fiyatı yaklaşık 10 milyon dolar.ama biz bir Altay tankının elde edebilmek için teknolojisinin bize ait olabilmesi için 1 milyar 200 milyon dolar kaynak ayırdık." ifadelerini kullandı.

 

"HÜRKUŞ, GÖKTÜRK YERLİ MALIDIR"

Yorumlar

hercai ~ 11 yıl önce
Göktürk yerli diyorsunuz da SSM'nin sitesinde "yurtdışı hazır alım" yazıyor. Kime inanalım?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
matematik ~ 11 yıl önce
1 milyar 200 milyon dolari nerden buldun? Aptal herif seni Demek Amerika'nin F16 sini sen modernize ediyorsun. Artik bunaltiniz leyn. Neyin pesindesiniz? Itibariniz oldu iki paralik. Konustukca batiyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çakma ~ 11 yıl önce
hürkuş umu yaptınız vallamıııı ???? kore den kopye tayyare yalan söyle o yare misali......hürkuşun neresini yaptınız bir anlatıverde bizde öğrenelim :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tank mi? ~ 11 yıl önce
Ne icin yapiyorsunuz tanki ? PKK ya hibe etmek icin mi ?!!! Acizler !

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000