18 Ekim 2016, Salı 23:20:05

Hürkuş kabul testinden geçti

HÜRKUŞ Projesi kapsamında TC-VCH kuyruk numaralı birinci prototip uçağının kabul faaliyetinin 14 Ekim'de başarı ile tamamlandığı bildirildi.
  • Vatana millete hayırlı olsun
  • ya kac yil oldu. Birakin artik su turbunlere oynamayi. Ortaligi kan goturuyorken bu alet hala testlerdeyse ben ne yapayim oonu. Olaylar bittikten sonar ortaya cikarirsaniz bir anlami yokki. Yaziktir, gunahtir bu millete.Odenen vergilere yaziktir.Son 10 senede envantere dogru durust hicbirsey girmedi.Silkinin artik. Illa hirsizlik bir esyayi calmak degildirki, akdigin maasin karsiliginida vermemek hirsizliktir.
  • Güzel bir ucak. Türkiye nin gururu ama hala nankör insan lar var.
  • tusaş ekibinin ellerine yüreklerine sağlık. çok daha güzel günler onlar gibi kaliteli ve yerli mühendislerimizin gayretleriyle gelecektir. hürkuş'un ve mühendislerimizin yolu açık olsun.
  • Keşke bu yola çok daha önce çıkılsaydı ve Güney Kore'nin ürettiği KT uçaklarının tasarım tamamlama faaliyetleri bizim sayemizde tamamlanmasaydı. Hürkuş konusunda emeği olan herkese çok teşekkürler emeklerinize sağlık.. ortada çok büyük emekler olduğunu düşünüyorum. Elbette proje yönetim sürecinde eleştirilecek konular olabilir ancak şu an odaklanılması gereken tek şey projenin istenen seviyede tamamlanabilmesi olmalıdır.

Türk Başlangıç ve Temel Eğitim Uçağı Geliştirme (HÜRKUŞ) Projesi kapsamında TC-VCH kuyruk numaralı birinci prototip uçağının kabul faaliyetinin 14 Ekim'de başarı ile tamamlandığı bildirildi.

Savunma Sanayii Müsteşarlığından (SSM) yapılan yazılı açıklamaya göre, SSM'nin inisiyatifi ile Hava Kuvvetleri Komutanlığı pilotlarının temel eğitim ihtiyacına cevap verecek ve dünya pazarına girebilecek bir eğitim uçağının geliştirilmesi planlanarak HÜRKUŞ Projesi başlatıldı.

SSM ile TUSAŞ arasında Mart 2006'da imzalanan HÜRKUŞ sözleşmesi kapsamında 2 adet uçar prototip uçak, 2 adet yapısal test uçağı ve uçaklara ilişkin dokümantasyon, yer destek teçhizatı, yedek malzeme üretimi gerçekleştirildi.

HÜRKUŞ Projesi’nde 11 Temmuz 2016 tarihinde European Aviation Safety Agency (EASA) ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) CS-23 gereksinimlerine göre tip sertifikası alındı.

Sertifika alımı sonrası SSM tarafından kabul süreci başlatılarak, TC-VCH kuyruk numaralı birinci prototip uçağının kabul faaliyeti 14 Ekim 2016 tarihinde başarı ile tamamlandı.

Proje kapsamında geliştirilen 2 nolu prototip uçağın kabulünün aralık ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

HÜRKUŞ-A uçakları aviyoniklerinin Hava Kuvvetleri Komutanlığının güncel eğitim ihtiyaçlarını içerecek şekilde değişimini içeren ve Aralık 2013’te SSM ile imzalanan Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı (HÜRKUŞ-B) Projesi kapsamında tedarik edilecek uçakların üretimi devam ediyor. Bu çerçevede ilk uçağın 2018 yılı içerisinde Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmesi planlanıyor.

SSM tarafından HÜRKUŞ uçağının silahlı (HÜRKUŞ-C) versiyonu için çalışmalar başlatıldı.

Hürkuş kabul testinden geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

AkGenç ~ 7 yıl önce
Vatana millete hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hasan ~ 7 yıl önce
ya kac yil oldu. Birakin artik su turbunlere oynamayi. Ortaligi kan goturuyorken bu alet hala testlerdeyse ben ne yapayim oonu. Olaylar bittikten sonar ortaya cikarirsaniz bir anlami yokki. Yaziktir, gunahtir bu millete.Odenen vergilere yaziktir.Son 10 senede envantere dogru durust hicbirsey girmedi.Silkinin artik. Illa hirsizlik bir esyayi calmak degildirki, akdigin maasin karsiliginida vermemek hirsizliktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Great! ~ 7 yıl önce
Güzel bir ucak. Türkiye nin gururu ama hala nankör insan lar var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biraz açıkla istersen ~ 7 yıl önce
Bu uçağın neresi Türk biraz açıklarsan. Millete bilgilenir..
yolun açık olsun ~ 7 yıl önce
tusaş ekibinin ellerine yüreklerine sağlık. çok daha güzel günler onlar gibi kaliteli ve yerli mühendislerimizin gayretleriyle gelecektir. hürkuş'un ve mühendislerimizin yolu açık olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
beyceli ~ 7 yıl önce
Keşke bu yola çok daha önce çıkılsaydı ve Güney Kore'nin ürettiği KT uçaklarının tasarım tamamlama faaliyetleri bizim sayemizde tamamlanmasaydı. Hürkuş konusunda emeği olan herkese çok teşekkürler emeklerinize sağlık.. ortada çok büyük emekler olduğunu düşünüyorum. Elbette proje yönetim sürecinde eleştirilecek konular olabilir ancak şu an odaklanılması gereken tek şey projenin istenen seviyede tamamlanabilmesi olmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000