19 Haziran 2017, Pazartesi 19:15:35

Hürkuş ilk yurt dışı gösteri uçuşunu Paris Air Show'da yaptı

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI) tarafından tasarlanan ve üretilen Temel Eğitim Uçağı “HÜRKUŞ” ilk yurtdışı uçuş gösterisini 19 Haziran 2017 tarihinde 52.’nci Paris Havacılık Fuarı'nın açılış gününde gerçekleştirdi.
  • Tebrikler bravo daha iyisi olur ilerde inşallah
  • Kopya mopya farketmez. Çekemediğimiz bir durum da yok. Hadi yapın 200 tane tüm Hava Kuvvetleri birlikleri alsın. Ben gurur duyarım. Amma ve lakin kazın ayağı öyle görünmüyor. Bu uçak propaganda malzemesi olmuş durumda. Satışı ve kullanımı mümkün olmadı henüz. Neden? Amerika taş koyuyor deyip adamı güldürmeyin. Mantıklı bir izahı varsa yazın öğrenelim.
  • Kalkmis orada kopya diye yaziyorsunuz birde askeriyeden gelme olucaksiniz hepiniz vatan hainisiniz kopya mopya adamlar ilk adimi atmis siz sadece gobek buyutun
  • Neymiş modeli?CAPTANin cahil?) , kopya çeke çeke çinliler nereye geldi , kopya olsa bile ne değişir , alt yapını kur sistemi oturt , zamanla hersey yapılır, bir günde olmaz kac yıl uyumusuz, osmanlı matbaa yı almadı diye eleştiren cahiller şimdide türkiye kopya çekiyor diye eleştiriyor,ne yapsak bahane cok sizin gibiler , bitmediniz doğuyorsunuz halen ....
  • ATAK helikopterde İtalya'dan alınma.%100 yerli falan değil.Milleti motive etmeye çalışıyoruz.. İnşallah ileride bir şeyler olur.
  • Geçte olsa güzel bir başlangıç. Bir yerden başlanmalıydı. Geçmişi tartışıp durmaya gerek yok. Geleceğe bakmalıyız.
  • KT-1 in kopyasi :) bilmeyenler baksin
  • Hurkus TAI tarafindanmi tasarlandi ???? O ucak yuzde yuz kopya!!!! Yapmayin arkadaslar hava kuvvetlerinde gorev yapanlar bilir hangi ucagin kopyasi olduguna... milleti Yemeyin.... bu hic etik degil.
  • Nerden çaldınız lan bunu ??
  • 3.000 Asker zehirlenmiş ama bizim hisli fuarlarda geziyor.Maazllah bu askerlere bir şey olsaydı ne olacaktı.Terör bile bu kadar zarar veremezdi.Tabi bıçağın diğer yüzüde şu:son iki yılda 1000 asker,polis şehit olmuş.Ama umurlarında değil.Akp'ye oy verin sonra bedelini çocuklarınızla ödeyin ey Türk halkı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TAI) tarafından tasarlanan ve üretilen Temel Eğitim Uçağı “HÜRKUŞ” ilk yurtdışı uçuş gösterisini bugün 52.’nci Paris Havacılık Fuarı'nın açılış gününde gerçekleştirdi.

Avrupa semaları ile ilk buluşmasında; ziyaretçiler, HÜRKUŞ uçağının performansını ve üstün manevra kabiliyetini yakından görme fırsatı buldu. Altı dakika süren gösteri uçuşunu başta Milli Savunma Bakanı Fikri Işık olmak üzere yerli ve yabancı birçok üst düzey yetkili ilgi ve coşku ile izledi.

25 Haziran 2017 tarihine kadar devam edecek olan fuarda, HÜRKUŞ her gün uçuş gösterilerine devam ederken, “T625” Genel Maksat Helikopteri, “T129 ATAK” Taarruz ve Taktik Keşif Helikopteri, “ANKA” İnsansız Hava Aracı Sistemi Silah Entegrasyonu ve “HÜRKUŞ-C” Hafif Taarruz Uçağı, TAI statik alanında (B8) sergilenecek.

İlk yurtdışı görevlerinde, Bulgaristan, Sırbistan, Bosna Hersek, Hırvatistan, Slovenya, Avusturya, İsviçre ve Almanya hava sahalarını kat ederek 11 Haziran 2017’de Le Bourget havaalanına inişlerini tamamlayan HÜRKUŞ’lar 27 Haziran 2017 tarihinde aynı rotayı takip ederek TUSAŞ tesislerine doğru havalanacaklar.





Hürkuş ilk yurt dışı gösteri uçuşunu Paris Air Show'da yaptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Ciksi ~ 7 yıl önce
Tebrikler bravo daha iyisi olur ilerde inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kopya mopya ~ 7 yıl önce
Kopya mopya farketmez. Çekemediğimiz bir durum da yok. Hadi yapın 200 tane tüm Hava Kuvvetleri birlikleri alsın. Ben gurur duyarım. Amma ve lakin kazın ayağı öyle görünmüyor. Bu uçak propaganda malzemesi olmuş durumda. Satışı ve kullanımı mümkün olmadı henüz. Neden? Amerika taş koyuyor deyip adamı güldürmeyin. Mantıklı bir izahı varsa yazın öğrenelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Crs ~ 7 yıl önce
Seri üretime gecmek fabrika kurmak için böyle buralardan baslamak lazım, uzaya gitmek için kas rus amerikan öldü sanıyorsun, hangi enayi test lerini yapmadan seri üretime gecer?
Cekemeyenlere ~ 7 yıl önce
Kalkmis orada kopya diye yaziyorsunuz birde askeriyeden gelme olucaksiniz hepiniz vatan hainisiniz kopya mopya adamlar ilk adimi atmis siz sadece gobek buyutun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
crs ~ 7 yıl önce
Neymiş modeli?CAPTANin cahil?) , kopya çeke çeke çinliler nereye geldi , kopya olsa bile ne değişir , alt yapını kur sistemi oturt , zamanla hersey yapılır, bir günde olmaz kac yıl uyumusuz, osmanlı matbaa yı almadı diye eleştiren cahiller şimdide türkiye kopya çekiyor diye eleştiriyor,ne yapsak bahane cok sizin gibiler , bitmediniz doğuyorsunuz halen ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATAK'ta ~ 7 yıl önce
ATAK helikopterde İtalya'dan alınma.%100 yerli falan değil.Milleti motive etmeye çalışıyoruz.. İnşallah ileride bir şeyler olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler ~ 7 yıl önce
Geçte olsa güzel bir başlangıç. Bir yerden başlanmalıydı. Geçmişi tartışıp durmaya gerek yok. Geleceğe bakmalıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CaptainRob ~ 7 yıl önce
KT-1 in kopyasi :) bilmeyenler baksin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen ~ 7 yıl önce
Yap bir tane de alkışlayalm......
CaptainRob a ~ 7 yıl önce
Kopyası filan değil. Sen sokakta gördüğün arabaların dört tekerleği var, hepsi birbirinden çalmış da diyorsundur. Biraz bilgili birisi olsan kopya mı değil mi anlarsın. Kopya propagandası yaparak bir yere varamazsın.
CaptainRob ~ 7 yıl önce
Hurkus TAI tarafindanmi tasarlandi ???? O ucak yuzde yuz kopya!!!! Yapmayin arkadaslar hava kuvvetlerinde gorev yapanlar bilir hangi ucagin kopyasi olduguna... milleti Yemeyin.... bu hic etik degil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dsgtfjgkıhljlohkuvhfyj ~ 7 yıl önce
Nerden çaldınız lan bunu ??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hisli Fikri ~ 7 yıl önce
3.000 Asker zehirlenmiş ama bizim hisli fuarlarda geziyor.Maazllah bu askerlere bir şey olsaydı ne olacaktı.Terör bile bu kadar zarar veremezdi.Tabi bıçağın diğer yüzüde şu:son iki yılda 1000 asker,polis şehit olmuş.Ama umurlarında değil.Akp'ye oy verin sonra bedelini çocuklarınızla ödeyin ey Türk halkı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CaptainRob ~ 7 yıl önce
Sen Adamın hasısın !

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000