26 Temmuz 2022, Salı 09:03:50

Hürkuş Çad yolcusu

Yerli imkanlarla TUSAŞ tarafından üretilen yeni nesil eğitim uçağı HÜRKUŞ, Nijer’in ardından şimdi de Çad’a satışı için imzalar atıldı.
  • Bu uçaklardan TSK ne kadar alım yaptı?

Yerli imkanlarla TUSAŞ tarafından üretilen yeni nesil eğitim uçağı HÜRKUŞ, Nijer’in ardından şimdi de Çad’a satışı için imzalar atıldı. HÜRKUŞ, temel eğitim ve savaş uçağı dönüşümü arasındaki tüm eğitim kademelerinde kullanılmak üzere tasarlanmış bir uçak olarak biliniyor. Kasım 2021’de Nijer’e 2 adet HÜRKUŞ'un satışı için sözleşme imzalandığı açıklanmıştı.

TUSAŞ tarafından yerli ve milli imkanlarla üretilen yeni nesil eğitim uçağı HÜRKUŞ’un talipleri artıyor. Geçen sene Nijer’e ihraç edilen uçağın şimdi de Çad’a satışı gerçekleştirildi.

Eğitim ve savaşa hazırlık uçaklarının yakın zamanda Çad’a teslim edilmesi planlanıyor. Temel eğitim ve savaş uçağı dönüşümü arasındaki tüm eğitim kademelerinde kullanılan HÜRKUŞ, zorlu operasyonlarda yakın hava desteği görevlerini yerine getirmek üzere de tasarlanmış bir uçak olarak biliniyor.

Hürkuş Çad yolcusu

Yorumlar

TSK ~ 2 yıl önce
Bu uçaklardan TSK ne kadar alım yaptı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Moon ~ 2 yıl önce
4 adet, sozde Konyada ki yakin hava destegi filosuna verilecekti, siparis alinca konyaya vermeyip cada nijere verecekler
Birbilen ~ 2 yıl önce
Tsk sipariş verdi ama alım yapılmadı. Çünkü testlerde uçak istenilen performansı gösteremedi. Proje baştan ele alınarak gözden geçirilecek diye açıklama yapıldı

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000