06 Mart 2021, Cumartesi 09:19:11

Hürjet'te heyecanlandıran gelişme

TUSAŞ tarafından geliştiren HÜRJET ile ilgili heyecanlandıran bir gelişme yaşandı.
  • Yukarıda rezilce yorum yapanlar; Kör,sağır ve dilsizler(konuşsalar bile yalan konuşurlar) siz hangi ülkenin,hangi ülkenin anasının evlatlarısınız,Türkiye'ye ne zaman geldiniz.Bence yanlış yerdesiniz geldiğiniz yere dönün,çıktığınız yere girin.
  • Oyuncak gibi
  • Hürjet ben önce Hürkuş‘un durumu nedir? Geliştirme tamamlandı mı üretim başladı mı teslimat var mı? Kazadan sonra durum nedir?
  • Hani bunun motoru milliydi hani TUSAŞ motor Sanayi milli motor yapıyordu hani helikopter motor yapıyordu hani uçak motor yapıyordu hani servetime geçmişlerdi siz anca yurtdışına gezmelere gidin siz anca yurtdışına ahci götürün siz anca milletin vatanın parasını yiyin gezin haram zehir zıkkım olsun
  • Helikopter motoru yapıyoruz diye ortalıkta gezinen TUSAŞ motor Sanayi direktörleri ve Genel müdürü daha basit olan bu motoru neden yapamadınız çünkü ortada helikopter motoru da yok
  • Her türlü platformda yedi senede altı tane motor yaptık seri üretime geçirdik şampiyonlar Ligi’ne yükseldik diye nutuk atan TUSAŞ motor Sanayi’nin genel müdürü hürriyette motor yapmayı beceremediniz mi
  • Hani yedi senede altı tane motor yapan seri üretime geçiren TUSAŞ motor Sanayinın genel müdürü nerede
  • Umarım başarılı bir şekilde tamamlarız bu projeyi. Emeğinize sağlık.
  • Şu Maketi görelim birde gurulanalım
  • Seçim geliyor , seçim

TUSAŞ tarafından geliştiren HÜRJET ile ilgili heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Jet uçağı HÜRJET'in Kritik Tasarım İncelemesi (CDR) faaliyeti başarıyla tamamlandı. İlk prototipinin 2022 yılının Aralık ayında uçması, ikinci prototipinin de 2023 Ocak-Şubat aylarında uçuş yapması bekleniliyor.

TUSAŞ HÜRJET Jet Tekamül ve Hafif Taarruz Uçağı'nda kritik bir aşama daha tamamlandı. TUSAŞ mühendisleri tarafından geliştirilen HÜRJET'in, CDR faaliyetleri tamamlandı.

SavunmaSanayiST.com'un haberine göre, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ), Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçlarına binaen geliştirilen HÜRJET Jet Tekamül ve Hafif Taarruz Uçağı'nda kritik bir aşamayı daha geride bıraktı. Edinilen bilgiye göre; HÜRJET'in Kritik Tasarım İncelemesi (CDR) faaliyeti başarıyla tamamlandı. İlk HÜRJET prototipinin üretim faaliyetlerine ise TUSAŞ tarafından başlanıldı.

TUSAŞ; Jet Tekamül, Akrotim (Türk Yıldızları), Harbe Hazırlığa Geçiş ve Hafif Taarruz olmak üzere dört farklı HÜRJET konfigürasyonu geliştirecek. Programın doğuşunda da ana etken olan Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Jet Tekamül Uçağı ihtiyacı sebebiyle çalışmalar, bu konfigürasyon odaklı bir şekilde ilerliyor.

'Hafif Taarruz' konfigürasyonundaki HÜRJET ise silahlı insansız hava araçları ile savaş uçakları arasında bir 'ara platform' görevi görecek ve böylelikle ekonomik bir tasarruf sağlanacak.

HÜRJET 'TE SON DURUM

CDR faaliyetleri başarıyla tamamlanan HÜRJET uçağının ilk prototipi için üretim faaliyetlerine başlanıldı. 2021 yılında ise ilk prototipi; Statik Rüzgâr Tüneli testleri, Hava Alığı Rüzgar Tüneli testi gibi bir dizi zorlu test bekliyor. Uçağın ilk prototipinin 2022 yılının Aralık ayında uçması, ikinci prototipinin de 2023 Ocak-Şubat aylarında uçuş yapması bekleniliyor. İlk uçağın Türk Hava Kuvvetlerine teslimatının ise 2024 yılı sonunda veyahut 2025 yılının başında yapılması planlanıyor.

Şu ana kadar ise – 1/10 ölçekli model üzerinden – Statik Rüzgar Tüneli, Hava Alığı Rüzgar Tüneli, Düşük Hız Rüzgar Tüneli, Uçuş Kontrol Kanunları, Uçuş Simülasyon Modeli Geliştirme, 270 Derece Simülatör, İlk Yük Döngüsü ve İlk Yapısal Analiz Döngüsü faaliyetleri başarıyla gerçekleştirildi.

Hürjet'te heyecanlandıran gelişme

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Türk ~ 3 yıl önce
Yukarıda rezilce yorum yapanlar; Kör,sağır ve dilsizler(konuşsalar bile yalan konuşurlar) siz hangi ülkenin,hangi ülkenin anasının evlatlarısınız,Türkiye'ye ne zaman geldiniz.Bence yanlış yerdesiniz geldiğiniz yere dönün,çıktığınız yere girin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bune ya ~ 3 yıl önce
Oyuncak gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 3 yıl önce
Hürjet ben önce Hürkuş‘un durumu nedir? Geliştirme tamamlandı mı üretim başladı mı teslimat var mı? Kazadan sonra durum nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Motor ~ 3 yıl önce
Hani bunun motoru milliydi hani TUSAŞ motor Sanayi milli motor yapıyordu hani helikopter motor yapıyordu hani uçak motor yapıyordu hani servetime geçmişlerdi siz anca yurtdışına gezmelere gidin siz anca yurtdışına ahci götürün siz anca milletin vatanın parasını yiyin gezin haram zehir zıkkım olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahmut ~ 3 yıl önce
Helikopter motoru yapıyoruz diye ortalıkta gezinen TUSAŞ motor Sanayi direktörleri ve Genel müdürü daha basit olan bu motoru neden yapamadınız çünkü ortada helikopter motoru da yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YAŞAN ~ 3 yıl önce
Her türlü platformda yedi senede altı tane motor yaptık seri üretime geçirdik şampiyonlar Ligi’ne yükseldik diye nutuk atan TUSAŞ motor Sanayi’nin genel müdürü hürriyette motor yapmayı beceremediniz mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TUSAŞ MOTOR ~ 3 yıl önce
Hani yedi senede altı tane motor yapan seri üretime geçiren TUSAŞ motor Sanayinın genel müdürü nerede

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beyceli ~ 3 yıl önce
Umarım başarılı bir şekilde tamamlarız bu projeyi. Emeğinize sağlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maket ~ 3 yıl önce
Şu Maketi görelim birde gurulanalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AKEPE’li ~ 3 yıl önce
Seçim geliyor , seçim

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000